dissabte, 31 de gener del 2009

Reaccions desmesurades


Començo a patir per tots nosaltres. L’estat de descomposició del nostre país crec que ens està afectant d’una manera perversa, i que, fruït de la nostra desesperació política, en ocasions perdem un cert sentit de la mesura i de la proporció.

Faig aquesta reflexió perquè en aquest microcosmos nacional que és la catosfera s’han produit, arran dels nomenaments d’en Tremosa i d’en Junqueras com a candidats al Parlament europeu, algunes reaccions que m’han deixat atònit.

I sí, hi poso noms. Noms de bons amics, els amics del Cimera per una banda i en Joan Arnera per l’altra. Insisteixo, es tracta de bons amics, amb els que comparteixo gairebé sempre la visió de les coses. Però les seves reaccions davant en Junqueras i en Tremosa m’han semblat desmesurades. M’han sorprès per la seva radicalitat desmesurada i fins i tot m’han entristit. No passa res. Continuem sent amics, còmplices i camarades, però sí em vull permetre el luxe -potser excessiu- d’intentar que vegin les coses d’una altra manera.

Espero que admetin, a més, que els situï a ells com a pols de les reaccions negatives que s’han generat. Perquè hi ha una altra cosa que em sembla molesta, i és fer crítiques genèriques, que escampen la sospita i no assenyalen ningú (es referiran a mi??). Per tant, crec que és bo i saludable que ens poguem dir les coses, des de la complicitat, en la discrepància.

Ras i curt, em sembla poc adequat intentar destruir dos candidats excel·lents com en Tremosa i en Junqueras. Crec que és possible fer crítica política sense entrar en aquest terreny ferotge de la desqualificació a persones que no s’ho mereixen. Això no aporta res.

L’amic Pere Garrigosa va fer una crítica despiadada d’en Junqueras. A mi em va semblar injusta, molt injusta. Entenc perfectament la crítica que es faci a la situació, és a dir, a que una persona com en Junqueras, amb el seu prestigi, hagi acceptat participar en una aventura com aquesta, que potser l’únic que farà és consolidar la nefasta direcció d’Esquerra i la seva estratègia. És possible, amics, dir que malgrat en Junqueras, no ha canviat res a Esquerra, i que votar en Junqueras és votar més tripartit, més montillisme, més clan dels Cal·labresos. Però es pot fer això sense obrir una cacera personal a una persona brillant, compromesa i d’un patriotisme abassagador. Jo mateix li he dit, al bo de l’Oriol, que ho té molt pelut, i que posa el seu crèdit al servei d’un aparell que l’ha perdut del tot. Però perquè ho faci, i fins i tot perquè fent-ho s’interposa en la meva línia de tir, no penso equivocar-me i qüestionar-lo a ell com a patriota. Fins i tot admetent que no és un "sense nom".

A l’altra banda, l’amic Joan Arnera s’ha mostrat especialment actiu en la cacera i destrucció d’en Ramon Tremosa. De vegades sembla que estiguem esperant la més mínima pífia per abraonar-nos com a llops damunt dels nostres. No és aquest el camí, amic i admirat Arnera, no ho és. No es pot dubtar del sobiranisme d’una persona com en Ramon Tremosa. És un autèntic insult, fer-ho. Que en Tremosa no ha estat especialment afortunat en les respostes a algunes entrevistes que li han fet, cert. Però no ens beguem l’enteniment. En Tremosa és un personatge clau del sobiranisme de començaments del s. XXI, absolutament clau. I amb una trajectòria plenament coherent i conseqüent amb el seu sobiranisme. Ell, els seus estudis, els seus llibres, els seus posicionaments han dotat el sobiranisme de discurs, l’han omplert de continguts reals, d’arguments, d’idees, de projectes. A mi m’importa una merda que en Tremosa no vagi dient com a únic argument “independència, independència” com si fós un mico. A mi el que m’importa és tot el que ha fet i dit en Tremosa. El seu posicionament real davant les coses reals, certes, davant els reptes. I sempre, en Tremosa, ha estat coherent i compromès. No ens ha decebut mai (i no ho farà, tranquils)

Si en Tremosa fós un polític dels habituals, un d’aquests que només ha fet política a la seva vida, no hauria caigut a quatre potes en les ensarronades de les diferents entrevistes. No ha estat gens puta. Potser s’ha aclaparat per aquesta presència als mitjans, o per la increïble violència de la resposta de diaris com La Vanguardia. Val, critiquem, si volem, que no se n’ha ensortit prou bé. Però per favor, com es pot qüestionar el sobiranisme d’una persona com en Tremosa???? Com es pot qüestionar, a més, el que significa d’aposta sobiranista de CDC???? És que ens hem begut l’enteniment????

Amics, no pot ser que caiguem com a llops sobre patriotes com en Tremosa o en Junqueras. No pot ser.

No pot ser que ens enceguem de tal manera que acabem convertits en uns hooligans, incapaços de distingir entre en Guardans o en Tremosa, o entre qualsevol altre candidat de la direcció d’Esquerra i en Junqueras. No pot ser.

Que a molts us sembli que tot això de CDC i la Casa Gran no us mereix encara prou confiança, que no arriba on vosaltres voldríeu, d’acord, això és una cosa. Però no manifesteu aquesta discrepància atacant amb aquesta voluntat destructiva un candidat tan excel·lent com en Tremosa.

Que a molts us sembli –ens sembli- que Esquerra continua essent l’Esquerra de sempre, d’aquesta nefasta direcció i d’aquesta letal estratègia, que no han corregit ni un milímetre, i que lamentem que en Junqueras els hi pugui fer un favor que no es mereixen… d’acord. Però no perquè pensem això manifestem la nostra discrepància atacant amb aquesta voluntat destructiva un candidat tan excel·lent com en Junqueras.

Reclamo, per tant, una mica més d’inteligència. Saber distingir. Valorar de manera precisa el que passa al nostre voltant. No encegar-nos inútilment, patèticament. Sí: en Tremosa i en Junqueras són dos excel·lents candidats. Sí, a algú li pot semblar insuficient el gir sobiranista de Convergència. Sí, a molts ens sembla que Esquerra no ha fet cap gir i que tot segueix patèticament igual. Però per favor, no expressem les crítiques polítiques amb aquesta absurda voluntat de destrucció de persones com en Tremosa o en Junqueras que són del millor que té el país.

Serà que no tenim noms i persones que sí mereixen que els hi fotem canya (que ho fem, ja ho sé), que sí mereixen ser expulsats del mapa polític català, com en Duran, com en Guardans, com tota la direcció d’Esquerra. Aquests sí que fan el joc als espanyols, tots ells. I aquests sí que no valen ni la nostra pixadeta a les seves sabates.

Oriol, Ramon, gràcies per ser com sou, gràcies pel vostre compromís, gràcies per tot el que ens heu donat. I, Oriol… quina maleïda situació que acabis de cap de llista amb aquesta banda d’infames de la direcció d’Esquerra.
Visca la terra, mori el mal govern!
PS: salutacions al company Gos Gànguil, que vam tenir ocasió de compartir unes birres en la prèvia del Barça-Espanyol

26 comentaris:

  1. Aquí el problema que hi ha es que tant en Tremosa com en Junqueres estan segrestats pels seus partits.

    Jo no dubto de l'integritat de les compromis de tots dos candidats, pero tots dia representent a dos partits, dos "directives" de partit totalment desacreditades com a solució dels problemes dels catalans. Ni CiU ni ERC amb les estrategies actuals portaran la llibertat a aquest pais. I els seus respectius candidats estan patint aquest fet.

    Tant Cimera com Arnera no critiquen als candidats, sino que critiquen les politiques dels partits que aquests representent. Es trist veure a dos patriotes "sols davant el perill" arrosegats per politics de tercera, més preocupats per garantir-se la seva menjadora que per aconseguir la llibertat del nostre pais.

    Tremosa i Junqueres son victimes, pero victimes de les miseries dels dirigents dels seus propis partits.

    ResponElimina
  2. Benvolgut Elies,

    Jo no soc inparcial. Pel bé d'ERC li dessitjo una clatellada històrica...descomunal.

    Sento que l'Oriol Junqueras sigui amic teu, perqué suposo que no és cap alienigena i sap a on s'ha ficat, i és per aixó, per a on s'ha ficat voluntariament i sense que ningú l'obligués que tenim dret a fer-li critiques. La politica funciona així, i no és res de personal...al menys en el meu cas. Respecto els teus motius personals, que son teus, però només teus. Ara hauries de provar d'entendre els motius dels demés.

    Amb afecte.

    ResponElimina
  3. Així no anem enlloc, Elies. Ara és el cas Tremosa-Junqueras, demà serà una altra cosa. I els espanyolistes, mentrestant, es foten un fart de riure amb les nostres guerres intestines.

    Depriment.

    ResponElimina
  4. Llegint les primeres declaracions de tots dos candidats s' intueix una voluntat de no atac mutu, de refer ponts, això és un bon senyal. Que la gent de tots dos partits s' identifiqui amb un mateix bàndol dependrà molt de la pedagogia de tots dos candidats i de qui determinin com objectiu polític a batre. Pot ser una campanya molt pedagògica, si en Tremosa manté la seva generositat i en Junqueras la seva coherència.
    Tot plegat no serà gens senzill, han de canviar i força la predisposició de la gent.
    El sociatisme ha sabut fer una bona trencadissa i mirarà d' impossibilitar cap intent de refer els ponts.
    Salut i independència,
    Cesc.

    ResponElimina
  5. Bé, potser tens raó en què m'he mostrat crític amb Tremosa. Però és que, noi, entrevista que concedeix, entrevista on diu que no és sobiranista! A mi em cansa aquesta actitud tan i tan convergent.
    De tota manera, jo no només no tinc res contra en Tremosa, sinó que és molt possible que el voti.
    Ara mateix jo estic immers, com saps, en una polèmica no pas pel tema Tremosa, sinó perquè m'he atrevit a criticar tot aquest ridícul acte de fe convergent del qual participen molts dels nostres amics (amics, espero).
    Crec, mantinc, que la seva postura no ajuda gens al sobiranisme, de cap manera.
    Però me n'he cansat, de la polèmica, i no hi tornaré (bé, em queda un últim post en defensa pròpia, i prou).
    Salut, company, tu tens raó, és clar, perquè caiem sempre en els mateixos paranys... però no t'equivoquis, els qui hi cauen primer són aquests "apòstols" de Convergència. Jo només ho posa de relleu, i ells, és clar, s'emprenyen.
    Si cou, és que pica, em temo.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Fixeu-vos que me n'he estat molt de dir res en relació a les diferents postures polítiques.

    De fet comparteixo bona part de totes les anàlisis que feu...

    Vull dir per tant que és un debat obert. L'únic que em semblava important és que per debatre això no ens llencem com a rapinyaires sobre els dos candidats.

    ResponElimina
  7. Molt me'n guardaré, amic Elies, de criticar forasenyadament en Junqueras. En Garrigosa ho va fer i els seus motius tindrà. Tu l'has lloat i, sens dubte, també amb motius. Jo aquí (en el post que vaig fer crec que ho dic de manera ben clara) no hi vull entrar perquè no conec personalment ni l'un ni l'altre. Fins i tot des de la meva ignorància sobre les persones t'he de reconèixer que el 'directe' (dirigir pel Junqueras) no em sembla especialment sectari (en el sentit que dóna veu i força a posicions dissidents amb l'actual direcció d'Esquerra). I crec que això ja és un punt a favor d'ell.

    Però no puc oblidar que en Junqueras és el candidat de l'actual Esquerra per voluntat pròpia. I que acceptant encapçalar la cadidatura d'ERC i porfiant per obtenir un bon resultat posa -de retruc- totes les seves capacitats (que no dubto que les té) al servei del tripartit, per tant dels sociates, per tant d'Ecspanya. No podem mirar cap a una altra banda i em reitero en el sentit del meu post: un bon resultat d'ERC a les eleccions europees (pel qual no tinc cap dubte que en Junqueras lluitarà, d'altra banda no hauria acceptat la candidatura) s'interpretarà com un aval a l'estratègia de l'actual direcció. La meva crítica la intento enfocar per aquí (rebutjant entrar en la desqualificació del candidat, a qui reitero no conec).

    ResponElimina
  8. Elies, partim de la base de que sempre s’ha acusat a CIU de doble llenguatge, de ésser massa tova en els seus plantejaments nacionals, en que durant 23 anys vam avançar molt poc, etc etc.
    Resulta que CDC escolta els missatges donats per la ciutadania i L’Artur crea la casa gran del catalanisme, on demostra que resta obert a tothom ( i alguns diuen que no s’ho creuen), després CDC al seu congrés es manifesta obertament sobiranista sense embuts, Mai abans ho havia manifestat tant clarament, però ens seguien dient que encara no n’hi ha prou. Hi ara en la elecció d’en Tremosa, CDC ha fet una aposta clara i valenta cap el sobiranisme, i..... encara no n’hi ha prou. Ara ens demanen que els nostres liders s’autoproclamin obertament independentistes, i.... de que serviria dir-ho? Tenim molts exemples de líders que s’autoanomenan independentistes i en cavi no dubten en mantenir al govern a Montilla.

    CIU, que mai ha estat un partit independentista, està fent molts gestos de cara a la sobirania d’aquest país, ha engegat un viatge sobiranista, que mereix com a mínim per part de tots els seus detractors independentittes el benefici de la dubta, i el recolzament de tothom que no vulgui el tripi, perquè CIU es l’única alternativa vàlida al Tripi, no hi ha rés més, i... o els recolzem i validem que aquest pas valent es l’encertat, o mantindrem de nou al tripartit al poder.
    No es tracta d’atacar a Tremosa ni a Junqueres, ambdues opcions han estat encertades, l’únic que val ara es la credibilitat dels seus dos partits a qui

    ResponElimina
  9. Un 10 amic Elies, hem d'aprendre tots de tu encara.

    ResponElimina
  10. AQUEST DOS HOMES,NO SON NENS, SABEN MOLT BE ON VAN, UN A BRUSEL-LES DE PET. EL ALTRE A FER UN SERVEI AL SEU PARTIT, NO TENIAN CANDIDAT NI VOLUNTARIS A FER EL RIDICUL LI DEBEM AGRAIMENT,SIGUI QUI SIGUI EL "PADRI".
    I PER FAVOR,DEIXEM ELS VEREDICTES PER EL FINAL DEL MANDAT.
    JUGANT AMB BCN.......

    ResponElimina
  11. Benvolgut EliesFuriós,

    És evident, per a mí, que no ho conec tot, ni hi aspiro. Però algunes coses si. I es fàcil trobar mentides, de bona o de mala fe, quan es refereixen a situacions, persones o processos que un coneix a bastament.

    I sempre la història concreta comença un dia t, i després venen els t+1, els t+2 i aixi.
    Tremosa candidat. Dia t.
    Junqueres candidat, Dia t+5, per posar una xifra, i, simultàniament, a la mateixa presentació, l'amic Putxi, el de les línies vermelles, ja comença a treue perdigonades de baix nivell per la boqueta. Que si de saló, que si tal que si qual. Mister Putxi. I, de manera simultània, els seus corifeus, amb una burda maniobra -propia del ABC, de l'Inmundo o del Popota de torn- contra en Tremosa.

    I ai, si, els excelsos diuen que nomes llegeixen una frase i ja espigolen una altra perdigonada en 2 actes. I quan algu reacciona en lloc d'aplaudir, el nen alt es fa la victima, ha ha, i fins i tot ara veig que igual el vota. Però si no es el moment, JoanA, si falten mesoss per a la votació.

    L'excels es contradiu totalment cada 4 columnes, pero com es excels, no se li pot dur la contrària, perque es decep.

    Ha, Ha. El joc dels nens a les colletes de primària.

    No t'amoïnis, Elies, tothom es adudlt i gran. I ha d'assumir les seves coses.

    No passa res, però que no pretengui ser verge qui té amistançada de fa anys i panys.

    Critica el Cimera per ser partidista, quan no se l'ha llegit o no ha entés res dels darrers 4 anys. I no m'ho crec. ABsolutament.No m'ho crec.

    Està molt clar. En Jumqueres, bon historiador, sempre ha estat al cantó d'en Puigcercos i d'ERC i té tot el dret a fer-ho. Ha estat coherent. (la plataforma, el programa, els bolos,).

    En Tremosa, que va ser candidat de CiU abans que en Jomqueres (i la negativa de la Mònica Sabate?, no significa res..., res més que en Jonqueres es plat de sgona taula d'ERC, nomes això, i que ningú s'emprenyi..pero un bon analista ho hauria de tenir en compte..)no ha estat pegat a la línia CDC d'en Mas els darrers anys, ni molt menys. No es el mateix, en un cantó hi ha obertura , suma, i ampliació a nous corrents, i en un altre hi ha més del mateix caldo avecrem puigcercos. El caldo que menja Montilla i el tripartit cada dia des del 2003.

    Jo no hi veig atacs personals. Crec que hi ha massa síndrome de conspiracions personals, o paranoies sense cap rao. Políticament es evident que la línia Puigcercos i la línia Jomqueres es el mateix, ara, ahir, i abnas d'ahir. Ergo..la linia del congres d'ERC: seguir amb el tripartit.

    Respectable. Però criticable.I recordable. I que ningú es vulgui amagar amb la innocentada dels atacs personals quan juga, aposta, escriu, insulta, difama, menteix, sempre que vol, contra una línia determinada. Es el seu dret, si, com tothom té també dret a criticar-lo.

    Ja fa anys que es va acabar, amb tothom posar l'altra galta, i ser bons minyons. La política de bons minyonsja no hi és. Per a tothom.

    Mentre, això, si, el finançament perdut , l'aeroport, les rodalies, el deute de la Generalitat, els problemes de tresoreria, els 225.000 funcionaris, amb un increment escandalos no explicat, això , no mereix gaire anàlisi.

    Ja ho deien els clàssics: a qui beneficia oblidar el fonamental? als qui manen. I organitzant caceres personals s'intenta fer oblidar el personal les malifetes tràgiques del tripartit. 8 morts pel vent, a Catalunya, i Zero, a Euskadi.

    AIxò no té importància. ERC està pel mig. Ai si hagues estat un govern nacionalista.....Els blocs purs i excelsos farien hores extres amb aquest tema.

    Catalunya, meravellos pais, però pais petit, on tothom, més o menys, ens coneixem prou be.

    I on les troles de trilers ja no colen fa temps.
    Però no passa res, aquest es el pais que tenim. Aquest.

    Cordialment,
    Andreu

    ResponElimina
  12. Hola Elies, entenc perfectament els teus sentiments, i comparteixo el que dius en aquest post, però m'agradaria que reflexionessis sobre el que a vegades s'aboca a la xarxa en aquestes croades polítiques. Jo em vaig sentir igual que et sents tu ara, amb alguns comentaris teus i d'altres blocaires sobre l'Uriel Bertran i l'Hèctor López Bofill durant el congrés d'Esquerra. Per algú que els conegués personalment, i els apreciés, i sapigues com havia anat tot el procés de desmarcament de la direcció d'ERC dels companys d'EI, com era el meu cas, algunes de les coses que es van arribar a dir significaven "una entrada en el terreny ferotge de la desqualificació personal", a més de ser terriblement injustes.

    ResponElimina
  13. Elisenda, això és agafar el rave per les fulles. Jo continuo tenint la meva visió d'aquelles coses... i em sembla no estar gens equivocat. Gens ni mica. I sí, de vegades, ja ho dic al post, cal ser radical en els comentaris, amb qui s'ho mereix.

    No m'he tornat cap angelet. Aquí continuarem repartint, i de manera dura, sempre que hi hagi motius.

    I amb en Tremosa i en Junqueras crec que no hi ha motius, ans al contrari.

    Però bé, aquí cadascú hi diu la seva, que és del que es tracta.

    Elies

    ResponElimina
  14. Osti quin post! M’aixeco i aplaudeixo. Sempre he trobat, sempre, que entre nosaltres tenim unes exigències desmesurades: “ - ui ...és que no és prou indepe...”

    Però que collons diem , si qualsevol altre partit o candidat és directament españlista??!!??

    Ben fet fas en demana, intel•ligència. Per que ens cal, i més criteri per jerarquitzar i prioritzar.

    ResponElimina
  15. Dies de Fúria,
    No he entés com en Junqueres va acceptar anar a Europa. Mai hi han anat primeres espases cap allí, perquè en el fons és una mica testimonial la presència política que s'hi pot fer anar.
    Amb en Tremosa el tema ha esbalotat el galliner. Però segueix essent el de sempre. Un tema que importat ben poc, en general.
    Jo no entenc que en Junqueres acceptés, més que per les raons exhibides per en Garrigosa. Tu afirmes el contrari, donat que el coneixes. Bé, et crec a tu, donat que en Garrigosa no tinc l'honor de conèixer. Però segueixo sense entendre res.
    Ara, estic d'acord amb totalment amb tu. No pas pel que he llegit al Cimera, que després va treure un altre post poderant el tema, sino per una ruta ampla de suposat sobiranisme de pedra picada. He quedat tant astorat com tu de veure que han quedat només en pedra. Molta pedra la que demostra el sobiranisme. Esperit dur i granític com poques altres coses en aquest món.

    ResponElimina
  16. Elies, comparteixo al 100% la teva inquietud. Ens tirem pedres pel cap entre nosaltres i això no és bonic de poder dir. Potser tot plegat és exagerta, i no hauríem de treure les coses de mare. En aquest sentit, estic amb en Pere Garrigosa, potser n'estem fent un gra massa de la pòlèmica, i no n'hi ha per tant. Simplement estem davant d'un contudent intercanvi d'opinions al voltant de dues figures com en Tremosa i en Junqueras. I llestos.

    Que potser s'ha entrat en el terreny de la desqualificació personal quan no caldria? No et diré que no. Però tampoc cal que ens esquincem les vestidures, no trobes? Algú per aquí ha dit que en Tremosa i en Junqueras ja són prou adults com per saber què es feien i on es ficaven.

    Com ja he dit en altres comentaris: de mi no sortiran males paraules del Junqueras, perquè no el conec personalment, a diferència de tu o d'en Pere. Però, per no refiar-me'n, en tinc prou amb saber que avala el projecte polític de l'actual direcció d'Esquerra. I per això votaré Tremosa.

    Salut!!!!!!

    ResponElimina
  17. Sincerament, amics, començant per l'Elies, i seguint per l'Oteji (la meva crítica no ha estat forassenyada) , en Mestres (gràcies, company) i la resta, endavant amb l’intercanvi d'opinions, que és el que compta i a mi no em fa por. Estic d'acord amb moltes coses de les que apunta l'Elies, però no cal dir que en altres no. Si repasseu els posts del Cimera segurament no trobareu ni un en què no hi hagi un qualificatiu dur i irreverent contra algú. És part de l'essència del nostre blog, gamberro, malparlat quan cal alhora que ben argumentat en la major part del seu contingut. Com diu en Mestres, jo no m’esquinçaria les vestidures. Que a la catosfera el Junqueras té bons amics i patriotes com n'Elies? Fantàstic. Això que té guanyat, al meu parer, del tot immerescudament. Ell és un personatge que personalment (i tinc tot el dret a dir-ho) no em mereix la més mínima confiança, i que a més és còmplice de la trampa Puigcercós on molts ja hi han caigut en entendrir-se per la tria Junqueras, i on altres (i això també ho reconec) segurament hi hem caigut per donar-li més volada amb la nostra crítica contundent que sempre ajuda ERCM a fer-se la donzella ofesa. Però jo creia que no podia callar. De fet (que coi!) al Cimera mai ens hem callat res ni ho farem si això considerem que és al servei del país i en contra dels sociatisme ecspanyol que ens vexa. I en aquestes m'hi trobareu sempre. Però feliç també de trobar contraopinants (quan s'escau) com el compatriota Elies. Au, amunt i crits!

    ResponElimina
  18. Jo no soc imparcial i tinc simpàtia per un d'ells: Ramon Tremosa, però ni penso fer sang de l'Oriol Junqueras, ni posar en dubte que sigui un bon candidat i encarà menys un pàtriota.
    Desgraciadament el partit que representa porta prop de 6 anys de desprestigi a Sobre.

    I consideró que una altra debacle electoral ara a ERc li farà més bé al partit que esperar a les catalanes.

    Crec què el catalanisme no li calen inquisidors; perseguint als que no són prou "purs". Ja ens critiquen el què creuen que per ser catalanista i independentista és un radical.

    ResponElimina
  19. Tant els que el 2003 vam canviar el vot de CdC a ERC com els que heu votat ERC tota la vida però esteu fins els nasos de l' actual directiva: Ara toca Tremosa, sens dubte. És una oportunitat històrica.

    ERC s'ha equivocat greument i ha de pagar. Cal que s'enfonsi per fer una neteja interna de veritat.

    Si el vots visualitzen un gir a l' alça de CdC ells en prendran nota i darrera el Tremosa vindrà el Lopez Tena, Rull, Colom, etc..

    Siguem tots plegats una mica inteligents i mirem per una nova estratègia. LA d' Esquerra no ha funcionat. No hi ha més.

    Apa, bona nit

    El nano va a clapar

    ResponElimina
  20. Jo crec que en Junqueras s´ha equivocat. Ha comès un error de càlcul estrepitós dilapidant el seu potencial que té com a patriota "semi independent". Res pot legitimar la direcció d´E, ni tant sols en Junqueras. L´error ha estat garrafal prestant-se com a segon plat, ara bé, crec fermament que és un patriota, i als patriotes (encara que errats) no crec que hagin de ser dilapidats.

    Salut Elies! Sempre és un goig compartir impressions amb els patriotes! Amunt i crits!

    ResponElimina
  21. Jo crec que en Tremosa és un gran candidat. El seu currículum l'avala. Però penso el mateix d'en Junqueras. L'he sentit parlar en directe i he llegit coses seves i crec que és un independentista convençut i molt vàlid. Però no el votaré. I una de les raons és el que va dir (si no vaig errat) en Carod. Una cosa així com que en Tremosa aniria al grup liberal del Parlament Europeu (com un demèrit) i en Junqueras al grup dels que representen nacions sense estat. Molt honorable grup, sense dubte. Però aquesta diferència que en Carod retreia jo crec que va en detriment d'en Junqueras. Perquè? Senzill. El grup liberal deu ser moltes vegades més gran i decisiu que el sobiranista, oi? La força que pugui tenir en Junqueras i el seu grup parlamentari deu ser insignificant. Potser en Tremosa podrà influir poc en les decisions del seu grup, però al menys estarà en un grup influent, no??
    Escric tot això sense saber el número exacte d'escons d'un grup i l'altre.
    Ja ho diuen que la manca de coneixement és agosarada, oi?? :)

    ResponElimina
  22. Benvolgut Xess,
    CiU està a dos grups. El liberal i el conservador, un com a CDC i a l' altre com a UDC.
    És bo per Catalunya estar a tres grups.
    Salut i independència,
    Cesc.

    ResponElimina
  23. L'únic gran grup en què Catalunya no esta present és al socialista.

    ResponElimina
  24. Sí, gos gànguil, un patriota potser sí, però un patriota, molt i molt, i molt..., subvencionat, acomboiat i beneficiat del típic i envitricollat entramat d'ajuntaments/agrupacions dels partits, de l'accés a recursos públics (també espanyols) que altres amb els mateixos mèrits no tenen manera d'aconseguir, a subvencions obtingudes per una via que només saben uns pocs, accés als mèdia previ període de pràctiques pagat. Tot plegat, una marca que de forma clara distingeix i ha singularitzat sempre tots els partits d'esquerra i, per tant, totalitaris,i a hereus i epígons d'aquests règims, en aquest país i del món mundial. Què hi farem? El franquisme també tenia mediàtics i artistes oficials del règim que donaven llustre i alegria a la misèria. Igual que el règim castrista.

    I tot això, en el cas de l'OJ sense haver-se de mullar gaire ni fer declaracions que vagin més enllà de l'"Espanya ofega Catalunya, bla, bla,bla..." i para de comptar. A l'ombra d'ERC i amb l'excusa de la difusió de la història i altres galindaines, darrere la màscara de pagès taujanàs i una mica garneu, aquest home s'ha muntat un xiringo que fa feredat, amb funció comunicativa i crematística acoblada, incorporada i exclusiva. Partit, mediàtics, artistes, xarxes d'agrupacions, "un per tots, tots per un", la mateixa conxorxa, la consabuda història de "reforç mutu selectiu" típica dels partits que aspiren a controlar-ho tot.I ja sabem que en aquestes associacions la caritat, ai, perdó, la justícia distributiva i social ben entesa, comença per un mateix!

    I, Elies/dies, tots diem que coneixem els amics perquè sabem què fan quan estan davant nostre, però, podem respondre de tots els aspectes de la seva vida? Crec que no. Sabem en quins tripijocs poden estar ficats? Sempre hi ha aspectes dels amics que no coneixem i que ens sorprenen.

    I, per acabar, una remarca, a tots ens semblava que coneixíem perfectament Carod, Puigcercós, Bargalló, Benach,... Els vam votar, els vam fer confiança... i mira per on han sortit. I, pensar que jo em llegia les homilíes de mossèn Pérez-Carod a l'Avui. M'avorrien sobiranament, però, amb aquella fe, aguantava estoicament l'absoluta pallissa que fotia l'home. Ja n'he tingut prou de tot plegat. Ara, tots, som gats escaldats.

    ResponElimina
  25. Qualsevol català que escriu en un post prèviament hauria de llegir el que algú va escriure ja fa alguns anys i amb seguretat abans de fer volar el seu sentiment, el comentari seria més profund i intel ligent.
    La Nació sense estat
    Quan una nació no té estat i aquest té la voluntat política de destruir-la, es va produint al llarg del temps una desmembració social, encara que la nació sencera senti que está sotmesa. A poc a poc, per un efecte social, es crea una dispersió de forces que la segueixen afeblint. Quan arriba aquest moment, els habitants de la nació oprimida creuen que ells són els culpables per no ser capaços d'estar units, que el seu problema com poble és la falta d'unió en la lluita.

    ResponElimina
  26. Us equivoqueu els qui penseu que faig i escric això perquè en Tremosa i en Junqueras són amics meus.

    Ho escriuria igual, p.ex. si hagués estat la Mònica Sabata, a qui no conec de res, però que es va estar rumiant si acceptava o no l'oferta d'Esquerra. O de molta altra gent que reuneixi aquests requisits expressats al post.

    Elies

    ResponElimina