dissabte, 3 de gener del 2009

Ha començat l'acció defensiva d'Israel per terra


En finalitzar el Shabat, i segons informen diferents mitjans, tropes terrestres del Tsahal han penetrat en el territori de Gaza. És la continuació de l’operació defensiva que aquesta darrera setmana ha dut a terme l’aviació israeliana (Heyl Ha'Avir).

Tornem a ser on érem. Si Israel té dret a existir, Israel té dret a defensar-se. Els islamistes que controlen el territori de Gaza ho haurien tingut molt fàcil per evitar tot això. Simplement reconeixent Israel, el dret a la seva existència (abandonant per tant la seva doctrina de fer desaparèixer Israel), i declinant l’ús de la violència contra Israel, ja sigui amb el llançament de coets, ja sigui amb atemptats suïcides o en qualsevol altra expressió de violència.

Només amb això Israel hauria aturat la seva acció defensiva. Només amb això Israel col·laboraria al màxim per a l’establiment d’un estat palestí.

No ha estat així. Hamàs ha continuat proferint amenaces contra Israel. L’amenaça amb tots els mals que estiguin al seu abast. Justament això és el que fa que la defensa d’Israel hagi de ser sempre contundent.

La història del poble d’Israel està plagada d’enemics que els han volgut destruir. Uns amb més força, d’altres amb menys. Però tots han estat sempre units pel seu desig d’acabar amb el poble jueu, amb el poble d’Israel. Quan hom està tan amenaçat, quan hom és conscient de la seva pròpia història, no hi ha amenaça petita.

Que era una amenaça petita i improbable devien pensar tots els jueus europeus davant la barbàrie nazi. De no haver estat així, de no haver pensat que l’amenaça no era prou sòlida ni prou convincent, haurien fugit per tots els mitjans. Avui, davant la barbàrie de Hamàs i dels estats criminals que l’hi donen suport, com l’Iran, Israel no pot menysternir cap amenaça. I fa bé de respondre-hi fins eliminar-la.

Malgrat el dolor que tota acció militar defensiva pugui generar, avui cal refermar el nostre compromís amb la justícia i amb la llibertat. I clamar contra la barbàrie islamista, contra aquesta ideologia pseudoreligiosa que només porta ruïna a la seva gent, perquè la fa servir, covardament, d’escuts fanàtics.

La pau és possible. Només cal que Hamàs, tal com ha fet l’autoritat palestina, reconegui el dret a existir del poble d’Israel i renunciï a emprar-hi en contra qualsevol mena de violència.

Hamàs ni reconeix Israel, ni reconeix el seu dret a existir. Tot el contrari, proclama i llença soflames per fer desaparèixer Israel, i hi aboca, a aquest objectiu, tots els mitjans que té a l’abast. Que en aquests moments ens semblin escassos no ens ha d’enganyar. Per a Israel no hi ha mai cap amenaça que sigui petita o menystenible.

SHALOM!!!

PS: Avui al camp del Barça uns pocs simpatitzants islamistes han volgut fer servir el Camp Nou de plataforma propagandista. Al Gol Sud, un proislamista hi ha penjat una bandera palestina. Curiosament, i casualment, darrere meu una colla de joves proislamistes han volgut penjar una pancarta contra Israel. Jo personalment m’he encarregat d’impedir-los-hi quan ho he vist. No he pogut impedir, tanmateix, que la intentessin aixecar quan la pilota s’acostava a la porteria de Travessera a la segona part. Però no l’han penajada. I no ho han fet perquè jo els ho he impedit. Allà s’han quedat, amb la seva estupidesa i els seus colls embolcallats amb el mocador palestí, actuant de propagandistes proislamistes… però sense penjar la pancarta. Com sempre dic, cal plantar cara!

24 comentaris:

  1. Moltes gràcies. La "causa de la veritat" també és guanya a Catalunya.

    ResponElimina
  2. Bona acció Elies! Jo estic a Gol Nord, i la pancarta de marres sincerament ni s´ha vist.

    ResponElimina
  3. Jo reconec que l'estat d'Israel te dret a existir, però la resposta als atacs de Hamas, es desproporcionada. No pot ser que la resposta a 4 morts, siguin 500. Això no fa mes que augmentar l'odi, el ressentiment i la violència. Sui la resposta a 4 morts fossin 2, potser fins i tot ho entendria

    ResponElimina
  4. Entenent el dret a la defensa i a la resposta, cal acceptar també que hi ha desproporcionalitat en la resposta.

    Balanç 2008 fruit d'atacs de les dues parts: 25 morts a Israel, 700 a Palestina

    http://salvallibertat.blogspot.com/2008/12/israel-palestina-700-25-o-linrevs.html

    ResponElimina
  5. El tema no és si hi han 9 morts d´una banda o 100 de l´altra; el quid de la qüestió és que hi han milions de islamistes furibunds que rodegen Israel i que la volen esborrar del mapa.

    ResponElimina
  6. Com mes morts hi hagi, mes insegur serà l'estat de Israel

    ResponElimina
  7. Si, però els milions d'islamistes contuaran sent allá mateix...i encara més foribunds.

    O eliminem també als milions díslamistes foribunds?.

    ResponElimina
  8. Antoni, dues coses.

    1er. Si Israel hagués de ser proporcional a Hamas, hauria d'esborrar Gaza del mapa, exterminar els palestins i colonitzar el territori amb Israelians, cosa que no ha fet mai, no fa, ni farà perquè són gent civilitzada.

    2on. L'únic que la proporcionalitat fa en una guerra és perpetuar-la. Per tal de que una guerra s'acabi, hi ha d'haver una de les dues parts més forta que l'altre per tal de guanyar la guerra i en aquest cas, la raó és de banda d'Israel, perquè és qui ha estat constantment atacat sense cap provocació prèvia i perquè és el bàndol on hi ha democràcia i respecte per l'adversari. En la Constitució d'Israel i el seu missatge fundacional no hi ha cap declaració d'extermini de ningú, cosa que no es pot dir de Hamas, el leif motiv del qual és la desaparició d'Israel.

    ResponElimina
  9. Israel ha creat un estat artificial i colonial però només el pot mantenir amb la guerra i substituïnt la població originària per nouvinguts, això sí jueus. Igual que una dictadura, però en aquest cas religiosa, i per tant s'hauria d'esborrar del mapa al més aviat possible, reotrnant els contingents de jueus als seus països originaris i deixant els palestins en pau.
    Contra el colonialisme, visca Catalunya lliure i visca Palestina lliure.

    ResponElimina
  10. "Retornant els contingents de jueus als seus països originaris"

    Perquè els poguessis tornar a robar, violar, saquejar, assassinar i expulsar d'un lloc a l'altre al teu gust tal com ho van fer els teus avantpassats, Pere?
    Israel és la única garantia que tenen els jueus per defensar-se d'antisemites com ara tu, i pel que fa als palestins, els quals reconec el dret de tenir un Estat, el tindran el dia que els seus dirigents i els països àrabs els deixin d'utilitzar com a moneda de canvi.

    ResponElimina
  11. Disculpa espiadimonis, jo no sóc antisemita, tot i que eliminaria l'estat d'Israel, un estat esclavista i desestabilitzador en el context del proper orient i a nivell global, en la seva configuració actual. No sé com es podria fer, potser els EUA que van proporcionar molts contingents humans que s'han dedicat a substituir els palestins, els podrien cedir un territori dins de les seves actuals fronteres. Ens estalviaríem molts morts i problemes.

    ResponElimina
  12. Pere, potser comencis tu oferint casa teva, ales families dels palestins que Hamas mata. I no entenc que no ofereixis o pensis en l'Estat Espanyol, bàsicament Castella, per donar-lis una pàtria als palestins terroristes. Tu també hi podries anar, com a bon liberal.

    Amb la teva marxa, ens estalviarem molts problemes i milloraria el nivell mitjà de la nostra pàtria.

    ResponElimina
  13. LES JERC CONDEMNEN LA VIOLÈNCIA A GAZA

    2.1.2009 Països Catalans
    Des de les JERC condemnem l'escalada de violència que s'està produint a la Franja de Gaza, i l'actuació criminal i desproporcionada que està realitzant l'exèrcit d'Israel contra la població de Gaza.

    Aquest seguit d'atacs han provocat la mort de més de 360 persones i més de 1600 ferits des del passat dissabte, quan es va iniciar l'atac més important que ha fet Israel des que es va acabar la treva amb Hamàs el dia 19, arran del llençament continuat de míssils per part de Hamàs a la població civil d'Israel. En aquest sentit, les tropes aèries i navals israelianes ja han atacat varis objectius palestins, entre els quals diversos edificis del govern de la franja, un camp d'entrenament del moviment islamista, una fàbrica d'armes i per segon dia consecutiu la universitat islamista. Atacs que afecten, tots ells, a la població civil.

    Aquests fets, han provocat que als hospitals de la franja, la situació sigui cada vegada més caòtica fruit de la falta de medicaments, llits, sang per a transfusions entre d'altres mentre mantenen les fronteres tancades fins i tot a l'ajuda humanitària per la població.

    Des de els JERC rebutgem contundentment les actuacions que s'han anat succeint els darrers dies per part del Govern d'Israel, i que ens ha deixat en la situació de que a dia d'avui l'exèrcit d'Israel està a punt d'entrar a la Franja de Gaza amb les seves tropes terrestres. De la mateixa manera, som conscients que l'espiral de violència entre les parts del conflicte d'Israel i Palestina s'emmarca en un conflicte polític que requereix d'una solució negociada mitjançant el diàleg i el respecte als valors democràtics entre totes les parts, per tal d'assolir una pau justa i estable al Pròxim Orient.

    Des de les JERC demanem un cop més, l'actuació de les Organitzacions Internacionals per tal d'aturar la greu situació que està patint el poble Palestí, en front de les actuacions politico-militars de l'Estat d'Israel, que violen de forma sistemàtica la declaració dels Drets Humans i la Carta de les Nacions Unides.

    Les JERC instem al Govern de la Generalitat a prioritzar els drets humans i la lliure determinació dels pobles davant les relacions institucionals que aquest pogués mantenir amb el Govern d'Israel deixant-les de banda fins que aquest no rectifiqui les seves actuacions.

    ResponElimina
  14. Jaume de Gràcia, o sigui que per tu està bé l'acció nazi d'Irael a Gaza, amuntegar la població de Palestina en ghettos i substituínt-los per colons russos i americans (si no tenen ni vergonya, es diuen colons!) com fa Israel, per matar-los com a conills. Després de 40anys d'ocupació i colonialisme per part de jueus d'arreu del món dels territoris de Palestina els jueus de Gaza han trencat la treva?

    Si a mi m'expulsessin de la meva terra, esmicolessin i separessin el meu país amb murs i em confinessin amb un camp de concentració i a més m'humiliessin amb una "treva" respondria amb les mateixes armes. Clar que aquí, com a Espanya, l'Exèrcit organitzat és l'imperialista... però els palestins com qualsevol persona humana no té res a perdre quan t'ho han pres tot.

    No ha treva que valgui amb un estat nazi. no hi ha treva que valgui amb un estat terrorista.

    I per cert, és veritat que des de Catalunya i d'latres llocs d'Espanya es va reaccionar violentament contra els jueus, però ells van ser capaços de mantenir la seva cultura-religió i aquesta va ser la seva perdició, però ni tu ni jo ni els palestins en som culpables. Amb la diferència que ni tu ni jo en som víctimes, i els palestins sí.

    ResponElimina
  15. Mira Pere, el que cal denunciar és la dictadura islamista de Hamàs, per culpa d´ells no hi ha manera d´avançar cap a l´Estat independent Palestí. Hamàs no defensa els interessos palestins, defensa la revolució internacionalista islàmica per destruir la nostra civilització, i si això passès, llavors sí que podries ser una víctima...ja ho veus....et recordo que Iran treballa amb un projecte nuclear de fa anys.....i qui financia als terroristes de Hamàs?????? Au Pere, bona nit i Glòria al Tzahal!!

    ResponElimina
  16. Si tu robes, esclavitzes i humilies a una persona, posarà l'altra galta?

    El que ha conseguit l'estat nazi i integrista hebreu, després de colonitzar Palestina, tancar els palestins al camp de concentració de Gaza, substituir-los per colons de l'altra punta del món i torpedinar l'opció moderada d'Arafat: el creixement exponencial de Hamas.

    Hamas és fruit d'Israel, la resposta terrorista a un estat nazi.

    Sembla que aquesta ideologia perversa i degradant de la humanitat té, malauradament, seguidors a Catalunya.

    ResponElimina
  17. Pere, perquè no fas un bloc o t'immoles i deixes de dir barbaritats aquí?

    Mantinc els teus comentaris perquè són la prova evident de perquè Israel té dret a existir i té dret a defensar-se.

    Els energúmens del món, com tu, sempre han actuat igual.

    ResponElimina
  18. Que tingui dret a existir seria fins i tot discutible... però ja que existeix no ho podem canviar i s'han de poder defensar.
    Però el que estan fent ara no és defensar-se, és atacar població civil que viu en la més absoluta misèria... I si tant civilitzats fossin potser als palestins de Cisjordània els haurien deixat en pau fa temps, no els haurien colonitzat, ni construït murs ni res...

    ResponElimina
  19. Hi ha un problema de Fons el discurs de Hamas no ñes de construir un estat palestí si no destruir l'estat israelià.
    I el seu estat ha estat un estat fàllit, no gràcies a Israel si no a ells mateixos i la seva pròpia col·lecció de corrupció, cleptocràcia i irresponsabilitat en tot excepte amb la seva tribu.
    El discurs d'Israel és creem, consolidem i defensem el nostre estat.
    I han creat un estat desenvolupat i democràtic.

    ResponElimina
  20. La vetritat és que hi ha algunes coses que no les acabo d'entendre.

    Ser pro o anti americá, pro o anti rus, pro o anti palestí, pro o anti israeliá...beneficiará o perjudicará en quelcom a la causa del catalanisme?.

    Si, jo també pensaba que Catalunya necessita tenir aliats, però...la veritat és que no en te. Catalunya només te als catalans per defensar-la.

    Aixó és com el que li toca la rifa, que de sobte, li surten un munt d'amics. A nosaltres igual, quant siguem un estat independent, a les hores ens en sortiran molts d'amics i pretessos aliats. A les hores, ja triarem, però ara mateix, estiguem a be amb tothom a la espera de que arribi el dia.

    I mentres compadim-nos dels innocents.

    Cordialment.

    ResponElimina
  21. Josep, sí és cert que els catalans tenim la pèssima inclinació a fer-nos de totes les causes i anticauses del món... menys de la nostra.

    El que passa és que això és un bloc, i també és normal parlar de les coses que passen al món, i dir com les veig.

    A més a més, tenint en compte el personal que ens envolta, doncs s'onflen les boles i al final passa el que passa.

    ResponElimina
  22. Evidentment, Elies, aquest no és un bloc, és el teu bloc, i els demés no som més que uns convidats, i personalment t'agraeixo que em permetis participar-hi.

    ResponElimina
  23. Hole,

    No és una mica fort estar parlant de proporcions?? si tu mates 3 jo tinc drets a matar-ne 3, però no 4. Sisplau...

    A mi, ho he dit les poques vegades que n'he volgut parlar, em sembla tot tan polaritzat que les víctimes importen poc. Per mi, la imatge important no és que Israel s'estigui defensant, sinó els bebés morts (daños colaterales) de les fotos. Tampoc em sembla important si Palestina es defensa de l'invasor, sinó els morts israelians.

    Però val, d'acord, Israel es defensa...

    ResponElimina
  24. Israel es defensa? però i els palestins que estan confinats tancats al seu propi país i amuntegats a la franja o ghetto de Gasa, sense feina, sense mitjans, mirant com els seus familiars es moren per falta de medicines...

    Si Espanya respongués al miler de víctimes d'ETA enviant els tancs i massacrant Euskadi...

    Israel va dir que no negociaria amb Arafat, i l'OAP, després ho va fer però el va estrangular políticament. Hamas no és rse més la sortida que ha creat Israel a Palestina: la desesperació.

    Però la desesperació no és només la sortida dels palestins del camp de concentració de Gaza i de tots els altres guettos d'Israel, també és el camí que ha comportat l'expulsió des de fa 40 anys dels palestins de la seva terra -i substitució per colons russos i americans-, a l'latre costat de la frontera, al Líban, a Jordània...

    Israel no ha respectat les regles internacionals ni els drets humans, i al final això no tapa el TSahal, com tampoc ho va tapar la Wehrmacht.

    ResponElimina