dilluns, 2 de març del 2009

DIUMENGE NEGRE


Ahir es va consumar un nou episodi de l’implacable procés d’uniformització nacional espanyola.

L’adulteració del procés democràtic al País Basc finalment va donar els seus fruïts, i a les eleccions d’ahir es va configurar per primera vegada una majoria espanyolista. És evident que la llei de partits ha implicat una autèntica tupinada electoral, i que està al darrere d’aquesta nova majoria que no es correspon per a res amb el sentiment polític del poble basc.

Amb la previsible ascensió al poder de l’espanyolisme al País Basc es completa la uniformització del mapa polític “autonòmic”. Les forces nacionals espanyoles han assolit els seus últims objectius.

Aquí, a casa nostra, l’espanyolisme ho van tenir molt més fàcil. L’existència d’un tonto útil com Esquerra els va obrir les portes de l’accés a la Generalitat. Aquesta traïció d’Esquerra al pensament polític del nacionalisme català, i no diguem ja de l’independentisme, és d’una gravetat infinita.

3 comentaris:

  1. Doncs sí, terrible. Fent trampes i gairebé no han pogut ni guanyar.
    El que m'ha fet veritable fàstic, reconec la meva ignorància ja que no ho sabia, és que CiU va votar a favor de la llei de partits!!! Gran favor pel PNB. Jo em pensava que s'havien abstingut... Quina poca vergonya... I no ho dic ara per ganes de criticar a CiU, però és que em repugna que un partit català pugui caure en la trampa de jugar al joc dels espanyols d'aquesta manera. (Això no implica reconéixer que ERC hagi fet coses pitjors, però no és del que parlava ara. Ho dic pq quan critiques a un sembla que et posicones a favor de l'altre, i no és el cas)

    ResponElimina
  2. Sí, Elies, i nosaltres no n'aprendrem mai.

    Tenen raó els que critiquen CiU per haver votat la llei de partits, però els espanyols l'haurien aprovat igualment.

    I tenen raó els que critiquen ERC per voler fer veure que el PSC no té res a veure amb el PSOE.

    Això és el que fem nosaltres, barallar-nos mentre ens la foten quan poden.

    I a Espanya ni en parlen, dels 100.000 vots nuls. També haurien de reflexionsr els que amb el seu vot nul han regalat Euskadi als espanyolistes.

    ResponElimina
  3. Elíes,
    Molt d'acord, de dalt a baix. Jo també he fet un post en aquest sentit.
    Marc,
    Jo estic en contra de la llei de partits. Certament, hagués tirat endavant igualment. CiU va fer-hi alguna esmena en el redactat pactat entre PSOE-PP, per poder votar-la. Però el que és escandalós no és la llei, sino la interpretació aberrant que després es va fer de la mateixa. Això va provocar una iniciativa d'EA per tal de derogar-la i CiU s'hi va sumar.
    De totes formes, insiteixo en que és censurable no és la llei en si, sinó la lectura que se'n fa. Clar que venint dels espanyols no es podia haver esperat una altra cosa.

    ResponElimina