dimecres, 18 de març del 2009

JA ERA HORA!!!!


Em sembla que aquest ha estat el pensament amplíssimament compartit avui a les universitats catalanes!

Ja era hora que el Rector de la UB es decidís a posar punt i final a aquest malson de barbàrie i ignomínia que han representat tots aquests mesos d’ocupació per la turba de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, que han convertit en una autèntica cort de porcs.

Amb aquest personal les contemplacions i la contemportizació no serveixen absolutament de res. Cal deixar les regles clares des del primer moment. No es va fer, i hem patit el que hem patit. I això tenim el dret i el deure de dir-ho els qui desestimem la violència, la coacció i la imposició com a regles del joc, com a manera de fer. Per tant, ningú més que jo lamenta la violència. Però tampoc no defugiré analitzar les coses i posar a cadascú al seu lloc.

Sortosament els quatre gats feixistoides han estat desallotjats i la vida acadèmica pot continuar la seva via. I aquest ambiciós projecte de millora de les universitats públiques catalanes, també. No hi ha gaire més a afegir. Aquesta insurgència prefeixista no té res a veure amb la universitat ni amb reivindicacions estudiantils. Res. És pur deliri antisistema.

Finalment, doncs, els mossos han intervingut, a petició d’aquest sant varó que és el Rector de la UB, i ho han fet com cal que ho faci la nostra policia, amb autoritat. “no ens han avisat” bramaven. A veure, per favor, que t’han d’enviar un sms? “Ens han enfocat amb els seus lots”, i a sobre no us tenien a punt un colacao ben calentet, oi?

Després una cinquantena d’energúmens s’asseuen en plena hora punta a la Gran Via i col·lapsen milers i milers de ciutadans. Això no és res, oi? Què us esperàveu, que us llencéssim floretes, els ciutadans? Doncs no, els ciutadans hem aplaudit els Mossos quan us han fet fora. I han emprat la força necessària, la justa. Res de tota aquesta tonteria que se sent i diuen de “violència”. L’única violència ha estat la d’aquests energúmens antisistema.

O sigui, tallen una via cabdal per a la ciutat, llencen cadires i tot el que poden a la policia i encara pretenen que els aplaudim o que la policia no faci res???? De debò que tenim un problema amb aquest personal. Com a mínim doneu la cara, i no us ho feu de ninyatos, quin fàstic que em doneu.

Això em recorda aquell que es queixava perquè l’havien detingut “per llençar flors a la policia”. Sí, és clar, però amb el parterre incorporat.

Doncs ja està, punto pelota. S’ha acabat. Encara hi haurà vandalisme alguns dies més, però això ja està acabat. La millor notícia que podia tenir el país és que l’any vinent, prop de ¾ parts dels nous estudiants, començaran els seus estudis en titulacons plenament adaptades a l’Espai Europeu d’Educació Superior. Això és una excel·lent notícia per a tots aquests nous estudiants i les seves famílies. També ho és per al nostre país i les seves universitats, que estan fent un gran esforç per conduir a bon port aquesta adaptació. Els models per si sols no fan les coses millors, requereixen de molt esforç i compromís. Però el model cap al que anem és el millor possible.

La meva solidaritat amb el Rector de la Universitat de Barcelona i el meu reconeixement als Mossos d’Esquadra, la nostra policia, que un cop més ha sabut estar a l’alçada, al costat de la societat que té l’obligació de defensar davant la barbàrie d’uns quants pocasoltes.
PS: després de fer aquest post, he vist les notícies i les imatges que aquests bàrbars continuaven escampant la seva violència per la ciutat. El que més greu em sap és que s'hi han vist estelades. Mai aquest país lliure, pròsper i civilitzat que volem els qui defensem la nostra pàtria, s'ha pogut veure més avergonyit, que aquests pocavergonyes totalitaris facin servir símbols que representen tot el contrari al que ells són i fan.

25 comentaris:

  1. Des d'aqui solidaritat amb el rector i reconeixer la professionalitat dels mossos.

    ResponElimina
  2. Es bo de trobar blocs de gent diu les coses clares!!! Fora aquesta colla de dropos!
    Un edifici històric i una universitat no és un lloc per fer una acampada! Els estudiants han d'estudiar i no pot ser que quatre arreplegats que es fan dir anti-sistema però que volen viure dels que treballem, coaccionin i influeixin sobre els que només volen estudiar i formar-se. Els anti-sistema al parc a fumar!

    ResponElimina
  3. Això és, anònim, això és.

    Home del sac, gràcies. I sí, els hi paguem entre tots, les seves matrícules. TEnim algun dret a exigir alguna cosa, em sembla.

    Però... per què al parc? Ja desestimes que hi poguem passejar els nostres fills?

    Elies

    ResponElimina
  4. Els antisistema podrien estar molt bé i calentons tocant el timbal o bufant la flauta a les seccions locals dels fisiòcrates. Uns temples de l' altermundisme ideals per ser okupats i evomoralitzats.
    Els gossos també hi són benvinguts, amb polls i puces que tot és biodiversitat ecosostenible.
    Salut i independència,
    Cesc.

    ResponElimina
  5. Sí senyor! Ja era hora! A més, pel que tinc entès (de bones fonts, això sí), entre els que hi havien tancats s´hi comptaven energúmens que ni eren estudiants ni sabien el que era un llibre. Vividors i xusma totalitarista a cagar a la via! (No a la Gran Via eh...he, he).

    P.S. A veure si també et venen a veure els personatges curiosos que et visitaren en l´altre post dedicat als "perroflautes"...Salut i Força!

    ResponElimina
  6. Què no m' ha costat explicar a dues ànimes càndides que la policia -sa nostra!- ha actuat correctament. Se' ls havia fotut al cap que han actuat com "a l' època franquista" I no són pas antics seixanta-vuitistes, no era una recaiguda.
    Encara rai que ho ha fet el Tripartit: estant benavinguts com tots els triumvirats -i les troikes- aprofitaran per a barallar-se i marcar paquet de pragmàtics d' ordre o de llunàtics antisistema.
    Vejam què faran quan els treballadors sense feina els organitzin rebomboris del pa.

    Robert del Poblet

    ResponElimina
  7. Avui en dia, els "anti-sistema" son uns "ninyato-pijos" que no han rebut mai, no dic un mastegot, ni tant sols una bronca per part dels seus pares. Uns consentits de merda. Ara s'han escandalitzat perque han rebut una mica d'estopa per part dels mossos. hehe. Així també voldria ser "anti-sistema". Anar en contra del sistema i quan aquest es defensa correr plorant a la falda de la mami.

    ResponElimina
  8. Aquí l'única estafa és Bolonya, un procés que figura per escrit en el programa de govern alemany -els socis es comprometen a no aplicar aquest despropòsit-, i del qual menys d'un 0,1% del professorat italià ha sentit a parlar, per posar dos exemples.
    Però l'important és això: que uns puguin fer de hooligans dels estudiants, i els altres de hooligans de la bòfia. Bé, això i que amb els calers dels meus impostos els professors d'universitat puguin tenir laboratoris i contractar becaris per preus irrisoris per tal de desenvolupar coses que poden patentar obtenint-ne rendiment econòmic per ells, a diferència del que fan els treballadors de la SEAT o de la meva empresa.
    Per suposat que això de l'aplicació de Bolonya, igual que el model d'impunitat del feixisme espanyol o la cutrada dels premis literaris són exemples diferents de la mateixa subnormalitat democràtica que ens distingeix dels europeus. Només en un lloc tan ple d'analfabets funcionals es pot vendre com un espai europeu d'educació superior un nyap que diversos estats europeus -i algun per escrit- es neguen a aplicar.

    ResponElimina
  9. Ei popota,
    tu has estat mai en un laboratori? Segur que si mires quins (pocs) professors d'universitat s'han enriquit, aquests son els que no tenen laboratori, ni en volen.
    A mes, tu creus que el govern alemany es nega a aplicar Bolonya per les mateixes raons (o desraons) que els qui embruten les nostres universitats? (Tenia la Merkel per una senyora assenyada...).

    ResponElimina
  10. Popota,

    si d'altres països europeus es poden mostrar contraris a signar un acord no serà perque volen continuar tenint catedràtics d'altres èpoques vagarejant amb les mans a la butxaca pels passadissos de la seva universitat. No pas. De fet si no ho volen signar és justament per que el seu sistema ja funciona fins i tot millor del que somniem nosaltres i no tenen intenció d'integrar-se amb un pais tercermundista com el nostre. Manifestacions patètiques i amb absolut desconeixement com les que hem vist d'aquest quatre gats no poden més que fer reafirmar aquests altres països que som un cas perdut.

    Flac favor els hem fet, justament, a la gent que espera molt de la universitat, com els treballadors d'empreses com SEAT, ja que l'esmentes.

    PS: tant de bo més professorat veiés la manera de patentar descobriments que fessin avançar la societat i aportessin riquesa a aquest pais, i t'ho diu un defensor del codi obert.

    ResponElimina
  11. Elies,
    l'actitud d'aquestos "estudiants", és l'actitud que sempre ha defensat ICV. Oposar-se a qualsevol intent de reforma per tornar al principi d'esforç, espavilar-se per un mateix, i qui no serveixi, no acaba els seus estudis simplement perquè no està capacitat.
    Tenim uns neocomunistes molt crescuts, en part, perquè hi ha un partit amb una ideologia que els hi dona recursos econòmics i alhora està governant amb el 9% dels sufragis.
    Aquí rau l'arrel del problema.
    El tripartit dona ales a aquestes actituds, i paradoxalment, són els respobsables de que això no es repeteixi. Increible.

    Cesc, per cert, m'agradaria saber, primer, si aquestos pollosos aquessin tingut valor de fer això en una universitat de KSA, i segon, quina hagués estat la reacció de la policia, suposo que utilitzar el sabre enlloc de la porra

    ResponElimina
  12. Quina gran notícia! Em feia pena el cor quan passava per allí veure aquella acampada infame i pollosa. I més quan servidor s'hi va passar 5 cinc anys allí dins. Per desgràcia, vaig poder conèixer uns quants d'aquests "agitadors", que ni feien ni deixaven fer. Eren un estudiants modèlics, és clar, amb un "brillant" expedient acadèmic. Es passaven 4 anys per aprovar un curs de filologia: ni que fessin oposicions a notari, valga'm Déu!!! Molt xerrar amb tota quanta demagògia possible i pencar ben poc: aquest era (i pel que veig segueix essent) el leitmotiv d'aquests angelets.
    Per sort, el Dr. Ramírez va prendre per fi la decisió correcta.

    ResponElimina
  13. Estic bàsicament d'acord amb el contingut del post, però hi ha una cosa en la que no hi puc estar-hi d'acord.

    Els fets: el rector de la UB va demanar als Mossos que desallotgessin aquests totalitaris que s'hi havien instal.lat després que, el dia anterior, un estudiant hagués rebut una agressió. Segons ell, això impedia la continuació del "diàleg", ja que s'hi barrejava la violència.

    Els antecedents: Aquesta colla d'estalinistes amb compte al Facebook resulta que portaven tres o quatre mesos ocupant aquest espai, que és públic o que es manté en gran mesura gràcies al diner públic, dormint-hi, cuinant-hi, cagant-hi, pixant-hi i follant-hi.

    La pregunta: la ocupació il.legítima d'un espai públic NO ÉS UN ACTE VIOLENT? I fer-jo durant tots aquests mesos no és un acte VIOLENT I CONTINUAT?.

    La conclusió (o intuició): el rector de la UB (com la majoria de rectors) no és més que un putu sociata que ha actuat ara, a les ordres de l'aparell sociata, amb l'objectiu de desgastar (potser definitivament?) els dos consellers més estúpids d'aquest govern: en Saura i l'Huguet.

    I, per cert, l'actuació desmesurada dels Mossos, corroboraria la intenció de desgastar la imatge de la conselleria d'interior. Per més justificada que fos la seva feina ahir, la van realitzar el pitjor que van saber. Anaven passats de voltes, no fotem!.

    ResponElimina
  14. Aquests amants de l'altaveu són una colla de comunistes i feixistes que no serveixen ni per cremar cadires. Si almenys fossin anarquistes els hi tindria una mica menys de fàstic, però són uns nens de papà que juguen per uns dies a ser revels i juguen amb uns ideals de pandereta que fan venir ganes de plorar. Després els papes són els qui paguen les desfetes. A la Universitat em vaig conèixer alguns d'aquests comunistes. Tots estan fets de la mateixa pasta. Tenen un complexe d'ovelleta i uns atacs de gregarisme francament desagradables i es pensen que encara et poden tildar de camarada. Jo els posaria a la presó un temps a veure si se'ls hi endureixen una mica els ous. Almenys així, si protesten ho faran amb una miqueta més de dignitat...

    ResponElimina
  15. Josep Puigvert, em sembla que hi toques, noi, hi toques. Alguna cosa de veritat, d'eco llunyà de la veritat (o no tan llunyà) hi ha. Per què ara i no abans? There is something in the air!

    ResponElimina
  16. Príncep,

    Jo també vull que les universitats catalanes treguin més patents, exactament igual que les empreses. El que són figues d'un altre paner és que amb els meus quartos hi hagi qui pretengui dedicar-se a enriquir-se. A la SEAT, a Accenture, a tot arreu, l'empresa que paga és qui es queda amb les patents. Pagar gent per desatendre les seves obligacions docents i que es puguin dedicar a lo que els interessa quedant-se ells els rendiments és quelcom al·lucinant. Per més informació sobre cooperació entre universitat empresa, és molt recomenable el cas de la Mondragon unibersitatea, fundada per les cooperatives de Mondragon.
    Tal vegada, i només tal vegada, a Catalunya hi haurà més empreses innovadores el dia que s'acabi la competència deslleial que suposa que unes gents puguin, amb els quartos de tots, dedicar-se a competir amb les empreses, i tinguin a més la desvergonya de posar-ho en els seus CV.

    Chinaski,
    Sé que sonarà extrany, però crec que en democràcia el que ha de respondre de les coses són els que governen. Alguns arguments dels estudiants són una merda punxada en un pal, i altres són certs i encertats. Ara bé, el fonamental aquí és que Bolonya és un nyap, i que és radicalment fals que, com han venut repetidament governants i rectors, que el que s'està fent aquí tingui res a veure amb una educació a nivell europeu i que els que s'hi oposen faran que "perdem el tren". El fet que tinguin la desvergonya de dir mentides com aquestes públicament ja és ben indicatiu de fins a quin punt el que es presentava com una oportunitat d'arreglar tantes coses de les nostres universitats ha acabat sent tot el contrari.

    Impressiona veure, d'altra banda, fins a quin punt els tics franquistes poden tirar milles. Llegir repeticions dels arguments amb que fa 40 anys es justificava la brutalitat de la repressió policial contra els estudiants -almenys ells tenien més raó, ja que com qualsevulla persona amb sentit comú sap que aleshores, molt més que ara, només accedien a l'enseyament superior la gent amb calers, i comparar les bacanals d'aleshores amb els quatre porros que es fumen els d'ara és com comparar el Barça amb l'Apañó- és, com dir-ho, entranyable.

    ResponElimina
  17. M’he estat mirant vídeos del desallotjament de la UB i crec que caieu en alguns errors.
    Al vídeo de l’ACN es veu amb molta claredat que els Gossos ja deixaven anar cops de porra als okupes quan sortien, sense que sembli que hi hagi la més mínima provocació. Després, quan els joves estan al carrer i fan l’asseguda al bell mig de la Gran Via els agents comencen a aixecar els nois i quan aquests ja s’estan aixecant i comencen a desfilar és quan comença el concert indiscriminat de porra. I és llavors quan volen les cadires, no abans. Es veu cla-rament que els Gossos de Sauron ja anaven amb la intenció d’estomacar a tot allò que es mogués. Perquè sinó es presenten amb una bona colla d’ambulàncies de bon matí?? Tampoc havien tants ocupes com per sortir els Gossos nafrats, eh??
    I que em dieu dels periodistes, acreditats amb bandes vermelles als braços i càmeres ben visibles, que han sigut estomacats sense que es poguessin confondre amb els joves?? Esta-ven apartats i els mossos han anat directament a atacar-los.
    No tenen defensa possible, aquesta vegada, els Gossos.
    I pel que fa a les estelades, mireu el vídeo de l’ACN i escolteu atentament com cap ordre, cap veu provinent dels Gossos és en català. És el resultat de rebaixar brutalment els requi-sits per accedir al cos, el resultat de facilitar l’accés als membres de les forces de segure-tat de l’estat. És el resultat de que només amb un carnet vermell amb una rosa o un de verd amb floretes sigui suficient per posar-te un uniforme blau i portar porra i pistola. Fixeu-vos quants casos de Gossos amb problemes amb la justícia per diferents temes (drogues, violència, suborns...) hi ha hagut últimament, des de que manen els del trio de la benzina. Les estelades són una manera de dir-los que no deixen de ser forces d’ocupació espanyolis-tes, que ja no són aquella policia amb la que, com a català, et podies sentir identificat.
    Jo crec que l’actuació dels Gossos (i els hi dic així només de fa molt poc temps, que abans els tenia molt de respecte, però me l’han fet perdre) va ser desproporcionada i intenciona-da i premeditada. El que no sé és si ha estat així perquè ells mateixos s’han consignat o perquè tenien ordres superiors o perquè, simplement, se’ls ha anat la pinça. Qualsevol dels tres casos m’acollona.
    S’apropen temps de crisi ben fotuts i qualsevol de nosaltres es pot trobar al carrer dema-nant drets laborals en una mani. Espero que no us passi i us trobeu amb aquests cafres ac-tuant pel bé de la societat i el benestar dels ciutadans. O que els vostres fills no surtin una nit i es trobin un control d’aquests paios amb ganes de gresca.
    Per cert, encara que ja t’havia llegit posts amb un aire com el d’aquest, m’ha decebut molt que defensis una carnisseria com aquesta. Al proper post defensaràs la necessitat de crear els GAL??

    ResponElimina
  18. Avui, parlant amb el meu pare, ex-estudiant de físiques a la UB als anys 50´s i 60´s m ha comentat que tot això és una mariconada (aquesta paraula és meva, però és per fer-ho curt).

    Els grissos fotien cops de culata al cap. Aquest xavalets pseudo-comunistes que ens ensenyan un blau a la cama, fan pena. No saben res...
    Si no vos pols, no vagis a l' era...

    Apa, bona nit

    ResponElimina
  19. Mira Popota, no t'entenc. Les teves argumentacions tenen un punt alhora de racional i alhora de manipulació.

    Com que el món perfecte no existeix, ens movem i fem les coses en espais imperfectes. Ho és la universitat, ho és la relació universitat-empresa, ho és l'abús que alguns fan de la seva posició universitària, etc.

    La construcció d'un espai europeu d'educació superior no és quelcom disponible per part dels estats que en formen part. Una altra cosa és que estiguis en contra d'aquest espai europeu. Igual que l'euro va comportar, dins de l'enorme avenç que implicava, coses dolentes, tota la resta de desicions d'aquest difícil projecte de construcció europea.

    També en les universitats. Però les regles estan molt clares, i tothom les està complint. TOTHOM. Els països els sistemes universitaris dels quals ja estaven més en sintonia amb el que ha estat l'EEES, doncs menys feina. Igual que Alemanya va tenir la paritat euro-marc.

    La manera com l'estat espanyol ha plantejat l'adaptació a l'EEES a mi no m'agrada. No és la que jo hagués fet. En cap cas. Començant per la durada de les titulacions de grau, que hauria d'haver estat de tres anys, i no de quatre. I continuant per molts altres aspectes que aquest no és el lloc de debatre. I que debat n'ha faltat molt, això també t'ho admeto

    Però aquestes objeccions no treuen:
    1. que malgrat tot aquesta adaptació a l'EEES és globalment positiva i si es fa bé, farà millors les nostres universitats.

    2. que el que diuen els "antibolonya" és una sarta de mentides, i la seva reivindicació no és estudiantil o universitària,és una excusa antisistema.

    Elies

    ResponElimina
  20. Elies,

    Jo sé, tu saps, i jo sé que tu saps que això de Bolonya està fet amb els peus. Quan dic que està fet, em refereixo als resultats, ja ni entro en el ordeno-y-mando caspós que han mostrat totes les autoritats educatives i governamentals, amb el Conseller Huguet i els rectors al capdavant. Com serà d'escandalosa la cosa quan fins i tot els partits alemanys s'han de comprometre per escrit a no aplicar-ho, i aquí han deixat fora del tema nimietats com els que s'encarreguen de la nostra salut -Medecina- o de que no ens caiguin les cases al damunt -Arquitectura-.
    Jo estic a favor d'un espai europeu d'educació, però no d'això, que és únicament un espai espanyol d'educació i que, d'acabar-se aprovant, no serà sinó una inmensa oportunitat per encarar la necessària reforma de les universitats. Reforma que, per cert, no crec que s'hagi de fer d'acord amb alguns dels arguments defensats pels estudiants contraris al procés actual. No sé d'on ve aquesta dèria per magnificar les fites anti-sistema de grupuscles minoritaris, però sí vull fer dues afirmacions al respecte: primer, l'important aquí no és el que opini qualsevol dels sectors implicats, sinó el què fan els que manen i cobren a més per fer-ho; segon, els que som moderadament crítics i reformistes amb el sistema confiem molt més en els responsables polítics, econòmics i financers del sistema i de les fites que han aconseguit últimament que no pas en grups minoritaris amb poques opcions de prosperar. Ras i curt, tot i que tothom creia que el comunisme destruiria la família, aquesta fita l'hem d'agraïr al capitalisme.
    La cultura del no em sembla d'un avorriment mortal. La cultura del sí-bwana, tanmateix, m'irrita. Sobretot, quan aquests dies estem veient fins a quins punts grotescos està arribant l'estafa de l'estatut, defensat en el seu moment amb el pack argumentari del no-és-perfecte-però, el no-és-el-que-volia-però, és un pas-endavanti-si-no.
    Per últim, et desitjo que mai ni tu ni cap de les persones que t'importen hagi de patir mai l'atac d'alguns -no tots- salvatges com el que es va produïr ahir sota la responsabilitat del Conseller Saura.

    Salut,

    ResponElimina
  21. Mira, et fots un embolic total. Medicina i altres titulacions, unes poques, però específicament medicina, han quedat al marge no del procés, sinó de la llibertat amb que cada estat membre ha establert els seus propis estudis, dins dels standards de l'EEES. I ho ha estat, aquí, a Alemanya i arreu, em sembla que per motius obvis del títol.

    Cada estat membre, a més, ha establert regulacios específiques en algunes àrees, vinculades a determinats exercicis professionals, p.ex. en l'àmbit de l'enginyeria civil, n'és un.

    La manera com aquí s'ha fet potser no és la que a mi m'hagués agradat, però SENSE CAP MENA DE DUBTE, tots els nous títols Bolonia són millors que els anteriors. Tant pel que fa a la seva organització, com les metodologies docents, actualitzacions, garantia de qualitat, etc.

    Bolònia és un avenç, i farà molt millors les universitats. T'hi fiquis com t'hi fiquis.

    Aquí hi ha la posició oficial alemanya, extret de pàgina web del ministeri federal:

    The current position in Germany.

    The most striking result of the Bologna reform is the adaptation of study courses to the two-cycle bachelor's /master's study system. With the 5th Amendment to the Framework Act for Higher Education in 2002, Germany had already fulfilled the demands of the 2003 Berlin Communiqué, namely to begin with the introduction of the two-cycle study system by 2005 and introduce bachelor's and masters courses as standard degree courses at universities. The Länder implemented this federal legal requirement by incorporating bachelor's and master's study courses in their respective legislation on higher education. In 2003, the Science Ministers of the Länder approved a fundamental decision on education policy in favour of the nation-wide introduction of the two-cycle system by 2010."

    http://www.bmbf.de/en/3336.php#The_contents

    ResponElimina
  22. Els estudiants han estat rucs. Primer per tenir una postura inflexible quan Bolonia els beneficiara. El que calia era fer propostes i no okupacions. I la segona i mes greu es que han deixat apoderarse de la reivindicacio als antisistema, la majoria dels quals son gent inculta, nihilista, violenta i que no han fotut mai els peus a la uni. Els mossos haurien de vigilar amb els periodistes identificats com a tals, tot i que tambe els anira be, i la proxima ja mantindran mes les distancies. Alguns es pensen que el seu dret passa per sobre de tot.

    ResponElimina
  23. "el model cap al que anem és el millor possible." Com m'agradaria poder-ne estar segur, jo era a la manifestació i no sóc feixista ni vull imposar res, m'he sentit ofès amb el que dius. De tots els estudiants implicats que conec, cap està a favor de la violència i tots lluiten per una universitat millor, com tu i com jo, suposo; potser la més gran diferència és el grau d'implicació amb el seu entorn, el patriotisme que tenen.

    ResponElimina
  24. Efrem, creu-me, i si vols, aquí et deixo el meu e-mail perquè en parlem (elies115@yahoo.com). La universitat que ha de sortir de l'espai europeu d'educació superior serà molt i molt millor que la que va sortir de la LRU, i la que va sortir de la LRU va ser molt i molt millor de la que vaig haver de patir jo, amb plans d'estudis dels anys 50.

    No us negueu al futur. No tingueu por del futur. De debò, hauríeu d'agrair les oportunitats que us dona tot aquest procés. De debò. Són immillorables! I no les hem tingut cap dels que avui us ho diem. Reflexioneu, si us plau. Tingueu una mica de perspectiva!!!!!

    Elies

    ResponElimina
  25. No dubto que hi ha moltes millores, sí, segur, i que els estudiants sortiran més ben formats en l'especialitat. Però a mi el que em fa cagar dubtes és que amb el paquet no se'ns encamini -a tots- cap a un retrocés en la consecució de l'ideal humanista d'il·lustració.

    ResponElimina