dijous, 19 de març del 2009

Patriotisme

El que ha passat aquests dies em permet suggerir un exemple d’això que sempre dic i defenso en relació a la meva manera de pensar: sóc patriota abans que independentista. Si em pregunten què sóc, o com m'agradaria que em consideressin és amb aquest adjectiu tan malmès i vilipendiat per la progressia... del patriotisme. Per bé que és evident que també sóc independentista, o fins i tot m’atreviria a dir que sóc més aviat separatista.

Vaig defensar, defenso, i defensaré, el desallotjament de la xusma antisistema que okupava les nostres universitats. I vaig defensar, defenso i defensaré l’actuació de la nostra policia. Mireu, la reacció que hi ha hagut a la intervenció policial és pròpia d’un país malalt, d’un país sense sentit del que significa ser país, d’un país que sembla voler-se instal·lar en una eterna adolescència, en una horrorosa "edat del pavo", que té el cap absolutament absorvit per la tonteria i que, a sobre, actua amb un tacticisme polític (i mediàtic i gremial) realment vomitiu.

Em deprimeix (és una manera de dir, jo no em deprimeixo) la reacció de tonteria, blandiblú, estupidesa, papanatisme, espiritualisme, llefiscossisme que hi ha hagut a la intervenció policial d’ahir. Les reaccions que he sentit a la ràdio, he llegit en la premsa, en blocs, em provoquen molta llàstima. Però també, i per sobre de totes elles, la dels polítics, del primer a l’últim. I m’ha enervat la reacció de CiU i el PP demanant explicacions, o la de l’Uriel demanant dimissions. A veure, o tenim sentit del país i actuem amb patriotisme davant aquestes situacions, o pleguem. I per a un patriota el primer que cal, el primer que cal exigir, és no fer servir la nostra policia com a eina de lluita política. La policia és una d’aquestes poques institucions que han de restar al marge de la lluita política. Tot el que he llegit, sentit, etc. és vomitiu i és un exponent d’una falta de patriotisme, de maduresa i de sentit de país espectaculars. Però és clar, el problema ja comença quan al capdavant de la nostra policia hi ha gent que no hi creu, en la policia. Aquí comencen tots els mals. Que continuen amb el desemparament polític que han tingut al llarg d’aquests anys de tripartit, i totes les tonteries que s’ha hagut de menjar el cos dels Mossos d’Esquadra i a banda, evidentment, de la dramàtica ineficàcia del seu comandament polític.

Vol dir això que la policia són uns intocables, i que poden fer el que els hi plagui? En absolut. La nostra policia, com qualsevol altra de les nostres institucions, està sotmesa a l’imperi de la llei i als controls democràtics i judicials sobre les seves actuacions. Només faltaria! Del que em queixo és de l’ús polític que se’n fa.

Fixeu-vos si crec en el que dic que jo mateix, i ara potser algú es queda sorprès, fa tres anys vaig presentar una queixa davant el Síndic de Greuges per una actuació policial envers la meva persona. Els Mossos van tenir amb mi una actuació lamentable, que va acabar en incident; ells em van denunciar al jutjat per la via penal, i jo els vaig denunciar al Síndic de Greuges. En el judici em van absoldre, això ja us ho avanço, perquè no us feu il·lusions. No podia ser d’una altra manera, l’actuació policial va ser impresentable, van incórrer en fals testimoni, al redactar un atestat policial que en seu judicial vaig poder demostrar que era fals, etc. Tot plegat molt desagradable.

En el meu escrit al Síndic de Greuges, en el plantejament de la queixa, i abans de l’exposició dels fets i de la resta de consideracions, vaig fer la següent reflexió, que transcric literal de la queixa presentada:

“Aquest escrit, tot i plantejar una queixa i un requeriment perquè la Sindicatura el tramiti si ho considera prou fonamentat, evita deliberadament recórrer a l’administració de justícia, ja que tot i poder-hi trobar suficients elements per iniciar actuacions, no és aquesta la voluntat del sotasignant, sinó, primer, la d’aclariment d’uns fets i una actitud del tot improcedent per part d’un agent del mossos d’esquadra en exercici de la seva autoritat. Per tant no espero en cap cas amb aquest escrit que se’n derivi un procediment sancionador, ja sigui en via administrativa o penal, sinó una reparació moral i una presa de consciència dels límits de l’actuació policial i el respecte envers els ciutadans.”

Bé, per a mi aquest paràgraf resumeix perfectament el que penso i vull. Tot i ser conscient que podia denunciar els mossos per via penal, no ho vaig fer. Crec en la policia, crec en la nostra policia, i vull que sigui la millor. Per això vaig acudir al Síndic, perquè no pretenia, malgrat tot, i malgrat que qui va acabar als jutjats vaig ser jo, una sanció per als agents, sinó que a través de la meva queixa al Síndic això els pogués servir de reflexió per a millorar i per a que en futures actuacions el seu funcionament fós el que tots els catalans volem que sigui, el que aspirem a que sigui.

Per tant, i per damunt de tot, actuar amb patriotisme. Podria haver muntat un escàndol del meu cas, però no ho vaig fer. La nostra policia no s’ho mereix. L’hem de defensar. Sempre els hi donaré suport. Fins i tot quan s’equivoquen. I, això sí, si s’equivoquen, fer servir proporcionalment tots els mitjans que tenim al nostre abast (que són molts) per exigir reparació o bé per provocar canvis que la facin millor.

I si tinguéssim un exèrcit, com espero que algun dia tinguem, igual, diria exactament el mateix.

Sabeu com va acabar la meva queixa? Doncs bé, si hi ha un comunista al capdavant de la sindicatura, ja us ho podeu imaginar. Jo no sóc cap exclòs social, ni immigrant, ni perroflautista ploramiques, jo sóc un simple advocat. De manera que en el súmmum de la cara dura, va i em diuen, entre d'altres tonteries, que atès que en la meva queixa desisteixo de presentar actuacions penals, és que té poc fonament, i que apaadeusiau. Una resposta així només podia venir d’un comunista, d’algú per a qui el patriotisme és un concepte llunàtic. No van entendre que jo no volia que sancionessin als mossos, ni obtenir reparació monetària, ni res de res. No podien entendre que ho fés només per exigir reparació moral i que la meva actuació servís perquè aquests agents, als que malgrat tot respecto i sempre defensaré, entenguessin millor el que és i s’espera de la nostra policia.

I aquest panagíric no vol dir tampoc que comparteixi el model policial que s’està desplegant. Penso, n’estic convençut, que moltes coses no s’estan fent, no s’estan fent com cal. Crec que els Mossos tenen un problema gravíssim amb la falta d’una adequada direcció política. I crec moltes altres coses de les que si voleu un dia en podem parlar, perquè el model policial que estem implantat no és el que jo vull ni el que defenso. Ara bé, sí defenso la policia, la nostra policia, com a institució.

I ja em coneixeu, no m’estic ni un sol dia de criticar el fatídic, letal, govern tripartit que patim. Però ahir vaig estar al seu costat. Al costat de la nostra policia, i del govern. Ni que aquests fets siguin una excel·lent "oportunitat" per a desgastar el tripartit que tant combaten, m'hi nego. Ni ahir ni avui no era el dia per a sumar-se a aquest akelarre antisistema, del tot s’hi val, i insultar la nostra policia, desprestigiar-la, atacar-la vilment. Ahir la nostra policia va haver de fer front a grups antisistema perfectament organitzats i violentíssims. Grups que tenien una estratègia perfectament calculada de liar-la, de saltar-se tots els límits per aconseguir el que finalment va passar, la intervenció policial. Tot el que va passar ahir estava única i exclusivament encaminat, organitzat, per a provocar la intervenció policial. I aquesta era inevitable, perquè la policia el que no pot fer, ni tan sols sabent que és el que els altres estan buscant, és no intervenir quan els bàrbars s’apropien del carrer i i se’n volen fer els putos amos.

Els comandaments policials, i polítics (quin drama!) el que han de fer és analitzar com van anar les coses, i en el seu cas, prendre les decisions que calgui per a millorar l’eficàcia de la intervenció policial.

Però el que la societat no pot fer és ignorar que quatre dements antisistema que s’han passat quatre mesos okupant institucions públiques, coaccionant, violentant, amenaçant… ara passin com unes pobres víctimes. Si la nostra policia ha comès errors, que s’investiguin. Si hi ha responsabilitats, que es depurin. Però, per damunt de tot, el que la societat ha de fer és exigir responsabilitats als perroflautistes, assenyalar-los clarament els límits, i fer-los-hi pagar la seva barbàrie antisistema, la seva insurgència totalitària i protofeixista.

Torno al començament. Cal ser patriotes i actuar amb patriotisme. Cal que aquest patriotisme estigui molt pel damunt dels mesquins interessos partidistes, mediàtics i gremials.

Visca la terra, mori el mal govern!

24 comentaris:

  1. Just acabo de posar el logo dels Mossos al bloc i veig el teu post. Com bé dius, país estrany el nostre....hi han coses que no canvien....
    Salut!

    ResponElimina
  2. je je je, bona idea! te l'he copiada!

    Elies

    ResponElimina
  3. Elies,
    començo a pensar que la situació interna de la nostra policia és insostenible.
    El cos policial se sent totalment humiliat per part dels seus comandaments polítics, i això ho paguen ells i els ciutadans.
    Va ser una excel.lent tàctica socialista el fet d'entregar la conselleria d'interior a ICV. Era la manera més senzilla i eficaç de desgastar aquestos incompetents. El PSC sap que els vots que perd/guanya ICV venen/van al PSC, i savien perfectament que ICV no ha cregut mai en l'autoritat ni en el cos policial.
    Com sempre han fet els socialistes, provocar el malestar social per beneficiar-se electoralment, no tenen escrúpols.
    Jo sempre he defensat la policia, en aquest cas considero que han actuat massa tard, ja fa temps que havien d'haver desallotjat la Universitat, és inadmissible que quatre pollosos puguin infringir la llei sense conseqüències. Però també m'agradaria que la policia tingués més cura, crec que hi ha hagut episodis puntuals inacceptables, malgrat són coses que poden passar, però no s'haurien de repetir.
    En general, defenso, però, l'actitud policial. És molt important, pel futur de Catalunya, si vol ser independent, tenir un cos armat capacitat per la seguretat ciutadana i per la defensa nacional, i si tan aviat ja es comença a desprestigiar-la, malament anem.
    Crec que hem de redoblar els esforços i fer pinya per fer fora tota aquesta colla d'inútils que desprestigien, desde dalt, la nostra policia. S'ha de pressionar fort perquè el Saura plegui, ha demostrat sobradament la seva incapacitat pel càrrec.

    Endavant, Patriota, amb els teus escrits, necessitem gent com tu

    Records desde Frankfurt am Main

    Salvatore

    ResponElimina
  4. Em pensava que parlaries de la lamentable "resistència passiva" que van oferir el Mossos ahir a la tarda a la plaça St.Jaume.

    M'imagino que van actuar d'aquesta manera per ordre política. Això sí que es motiu per demanar la dimissió del conseller.

    Perquè es van deixar humiliar d'aquesta manera? No s'ha de fer respectar una institució?
    Perquè van deixar que aquest elements socials embrutissin la fatxada del Palau de la Generalitat amb pintura?

    Si els de casa no tenen respecte per les nostres institucions malament anem.

    ResponElimina
  5. Comparteixo totalment el que dius quant a sentit del patriotisme. Fil per randa. Abans de res sóc patriota, jo també.
    De l'actuació dels mossos el que crida l'atenció és la forma amb la qual calenten la gent de la premsa. Tinc la sensació, que vist com els tracten el conseller i la resta de polítics que hi ha a fent d'okupes a la conselleria, que el tema és provocar alguna dimissió. No crec que la polícia sigui tan tanoca. Sino que ja van massa calents i farts.

    ResponElimina
  6. Jo no sé si els mossos s'han passat o no, el que sembla clar és que la nostra policia no funciona. I la culpa, encara que el Saura no ho admeti, és seva.

    ResponElimina
  7. Convertir els problemes polítics -com la nefasta gestió en matèria universitària dels governs català i del Reino, així com la dels responsables de les universitats- en problemes d'ordre públic és una especialitat dels nostres enemics d'aquelles que no hauríem de copiar.

    Pel seu interès antropològic, recomano fer una ullada al fòrum laboral dels mossos a http://boards4.melodysoft.com/app?ID=MOSSOSDESQUADRA_LABORAL

    Salut,

    ResponElimina
  8. D'acord, cal ser patriotes i actuar amb patriotisme. Cal ser i actuar com a catalans sobiranistes.

    Cal, per tant, ser sobiranista, ter tal de poder ser català sobirà. Si no puc arribar a ser català sobirà, mai podré tenir sobirania. D'altres la tindran en comptes de mi.

    Salutacions.

    ResponElimina
  9. He penjat el logo dels mossos al meu blog i l'he linkat al teu article. Espero que gaudeixi del teu permís.

    ResponElimina
  10. Tal com jo ho veig, hi ha una dissociació o esquizofrènia instal•lada en els joves antisistema. Els grupuscles d’ideologia comunista-llibertària demagògica i altres epifenómens tontets però ideologitzats pels elements comunistoides arreplegats als cossos funcionarials d’Ensenyament, viuen escindits en dues meitats irreconciliables. D’una banda, aquesta massa intransigent i reclacitrant, des de fa temps ha convertit els Mossos i la policia en l'objectiu del que anomenen la seva “lluita”, l'enemic a abatre, la representació vivent de la repressió. La lluita per X o per Z ha passat a ser només una excusa per ensenyar al món que la policia és violenta (ja veus quines llumeneres, els nenets!!) i ha fet que aquests totalitaris recalcitrans busquin desesperadament el cos a cos frenètic amb les forces de seguretat, en una relació malaltissa d’atracció/repulsió. És la testosterona i l'adrenalina que els empeny a buscar el xoc frontal, no res més (mira que n’arriben a ser de llondros!!). De l’altra banda tenim que, després d'omplir-se la boca amb paraules com 'lluita', 'combat', 'xoc', 'batalla', 'escaramussa' 'guerrilla', després de haver estat ells qui han atiat el foc de la insurrecció, que han apuntat amb pals de banderes cap als Mossos, un cop han aconseguit l'excusa per organitzar una batalla campal, ara resulta que no comptaven que els podien fer “pupa”, que no pensàven que les porres fessin mal (pobres nenets aviciats de ses mares i àvies!) i ui!, els han tocat. Quina ignominia, quin atreviment! I criden “Venjança!” “Revenja”. I manipulen i fan exhibició pública de la "pupa" que els han fet. Consideren intolerable que la policia utilitzi les seves armes per esbandir-los dels carrers ocupats, que carregui amb cops de porra a les cames contra els reclacitrants i poca-soltes que aspiren al martiri heroic, fruit de les seves fantasies. És a dir volen una guerra simbòlica sense ferides ni baixes a la seva banda, perquè estan absolutaments convençuts que ells són els bons de la pel•lícula i tothom els ha de fer costat. De què ha servit tanta pedagogia contra la guerra que els ha imbuït un professorat ideologitzat i antisistema còmodament instal•lat en la carrera funcionarial si no els ha explicat que la batalla és això? Que hi ha conseqüències. Només els van ensenya a fantasiejar amb una batalla en què guanyen el bons, o sigui ells. I, per què, tot plegat ha passat precisament ara? Tampoc s’adonaran mai que han estat utilitzats. Que han estat uns titelles moguts pels interessos de les lluites de partits, per l’escenificació premeditada de la baralla sorda entre un conseller d’Interior i els que, des del seu departament, li estan segant l’herba sota els peus. Per visualitzar un intent de desplaçament descarat d’un home (Saura) que ha jugat a la puta i la Ramoneta fins a l’infinit. Colla d’il•lusos!!!

    ResponElimina
  11. Dessmond,
    A veure si el proper sopar el montes amb un dels mossos que estan exhibint múscul intel·lectual en el forum que enllaçava abans.
    Salut,

    ResponElimina
  12. Aquest tal Olmos, director gral. dels mossos, de quin partit és?. Algú me'n pot fer cinc cèntims?.

    ResponElimina
  13. Josep-Empordà,
    No ho deudiexs? D'ICV. D'on poden sortir tants incompetents.

    ResponElimina
  14. Et podem convidar a tu, Popota, a fer un curs d'empanadilles mentals

    ResponElimina
  15. Els estudiants que érem a la manifestació i vam rebre per tots costats no voliem pas "liar-la", de fet quan algun punky va agafar pedres d'una obra per llançar-los-les entre uns quants vam pressionar-lo fins que ho deixà estar. Voliem evitar la confrontació policial i expressar el nostre malestar pel maleït Pla de Bolonya.

    ResponElimina
  16. Agnès,
    M'ha encantat el teu comentari. Et donc tota la raò. Aquests són de la mateixa família dels llondros (ostres, paraula fantàstica!) que quan es veia a venir la guerra d'Irak anaven a fer d'escuts humans. És a dir, feien un partit de futbol amb quatre irakís arroplegats i després cap a casa. Això si, abans de que comencés el ball de bastons. I tots volien ser reconeguts com herois.
    Hi ha una mena d'estupidesa que fa forat. Després passa el que passa. Que la polícia gasta tanta dolenteria que perjudica la capa d'ozó.

    ResponElimina
  17. Molt lamentable com s'està desprestigiant a la nostra polícia!

    ResponElimina
  18. Diu l' Avui que la primavera ha començat calenta, que els antiavalots només són 270 (50 dels quals aprenents) i que fan més hores que un rellotge. Només falta que estiguin comandats per un saure fisiòcrata com perquè el cocktail sigui explossiu. Mantenir aquest inepte al capdevant de la Conselleria és una imprudència per part de montilla. És l' evidència més clara del desgovern d' aquest al.lòcton. Els avalots no han fet més que començar i els 270 aviat estaran esgotats de tant de corcoll com els fan anar. Aquí hi prendrem mal, en passarà alguna de ben grossa, per començar que aquests policies es declarin en vaga amb més raó que uns Sants, o que directament vagin a fotre quatre cleques a la conselleria si els hi toquen massa els pebrots amb ordres un dia i investigacions i purgues internes l' endemà.
    Jo no descartaria que els sociates en comptes de fer dimitir en saure facin baixar aquells animals de Burgos que un Sant Jordi es dedicaven a fotre parades de llibres per terra. Anem dats.
    Salut i independència,
    Cesc.

    ResponElimina
  19. Efrem, et crec.

    I el que expliques t'honora.

    Però no em pots negar, tampoc, tot el que hem vist i patit. No pots.

    Us heu equivocat doblement: per l'oposició absurdar al que malament anomeneu Pla Bolonya. I per la manera com heu expressat la vostra oposició.

    Un greu error, tot plegat. I en el que no dubto ni un moment que bona gent com tu, i altres conec, s'han vist emmerdats.

    Si és un doble error, a mi em sap doblement greu. De debò.

    elies

    ResponElimina
  20. El problema és que potser, els estudiants, no tenim prou legitimitat, coneixement i autoritat per qüestionar i lluitar contra el que diuen els "sabis" de tota la vida, que en teoria són els que van al capdavant de la Universitat. L'altre problema -el més gros- és que la història ens mostra com és més comú que s'equivoquin els "de dalt" que els estudiants en lluita. Personalment estic encara formant-me la opinió, des de fa temps, però veig que el tema em desborda i abans que restar indiferent m'arrisco a anar amb els que m'inspiren més confiança. Em sap greu no poder-ho veure tan clar com la resta, i si m'equivoco escollint "mirar-ho amb calma no fos cas que la caguéssim" em sabrà encara més greu, però torno a la història prenent-la com a recer: els moviments anti-pactes-dels-poderosos sempre han començat essent revolucionàris i reprimits, però un cop madurats han estat el que ens ha permès l'estat de benestar actual. Aquest mateix benestar pot ser que ens hagi fet baixar la guàrdia a tots plegats i que ens equivoquem, però imbècils o no, almenys sempre ens quedarà l'haurem fet el que crèiem per un món més just, això t'ho asseguro.

    ResponElimina
  21. Benvolgut Elies!
    per replicar-te necessitaria 300 pàgines. Així que només et deixo un enllaç, a un article d'en Miquel Sellarès, que, segons la meva modesta opinió, va guanyar-se l'adjectiu de patriota abans fins i tot que jo nasqués:

    http://www.tribuna.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=88624&Itemid=27

    ResponElimina
  22. [url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
    [b]student discount software photoshop, [url=http://firgonbares.net/]academic software alliance[/url]
    [url=http://firgonbares.net/][/url] office productivity software office 2003 key
    screenshot of adobe photoshop cs3 [url=http://firgonbares.net/]oem software package[/url] adobe acrobat pro 9 complete pack
    [url=http://firgonbares.net/]Mac FileMaker Server 10[/url] buy computer softwares
    [url=http://firgonbares.net/]le logiciel coreldraw[/url] are oem software
    to buy macromedia [url=http://firgonbares.net/]buy photoshop online[/b]

    ResponElimina