dijous, 25 de juny del 2009

Sopar amb Joan Carretero. Estrelles en moviment!


Avui hem sopat a BCN, convocats pel gran Dessmond, amb en Joan Carretero. Ha estat un sopar tranquil, en un cèntric hotel de BCN. Joan Carretero s’ha pogut esplaiar en l’explicació de les claus del projecte polític que encapçala i després hi ha hagut un molt animat debat sobre diferents aspectes d’aquest projecte.

En aquest sopar s’ha fet també la presentació pública de la nova etapa de Blocs amb estrella. S’ha repartit el manifest i hem animat tothom a formar-ne part, a tots els blocaires que hi havíem acudit.

Hi ha, però, una diferència molt gran i molt important en relació a la primera etapa de Blocs amb estrella. I no és només que abans estéssim donant suport a una opció dintre d’Esquerra. No ho és perquè continuem defensant les mateixes idees que aleshores.

La diferència fonamental és que molts dels bloggers que formem part de Blocs amb estrella ara hem passat a l’acció. Som estrelles en moviment.

Sovint s’ha acusat, amb injusta prepotència, als blocs de saber desproticar, però de no “treballar”. Aquesta enorme estupidesa no mereix la pena ni ser contestada. Molts dels bloggers tenim una llarguíssima trajectòria de militància. I molts d’altres no la tenen. Però tots sempre tenim el mateix dret a opinar sobre les coses que passen.

Els qui enraonen d’aquesta manera són els mateixos que pensen que per a progressar en un partit el que has de fer és escalfar cadira, és a dir, passar-te el dia al local. Això et fa progressar. No els falta raó, des del punt de vista que en això es basa la piràmide de les burocràcies internes dels partits, que ara controlen tota la vida política del país.

Per això Reagrupament és, també des d’aquest punt de vista “una altra cosa”. Avui hem compartit taula molts blocaires. Molts que ja estàvem a Blocs amb estrella. I molts dels que també hi estem ara.

Però molts dels que hi estem ara també estem implicats intensament en el projecte de Reagrupament. Ens hem convertit en estrelles en moviment. A molts dels diferents districtes de Barcelona en què s’està organitzant Reagrupament, hi ha bons companys i companyes blocaires al capdavant, o participant-hi de manera directa. I també arreu de Catalunya, a les diferents comarques o en diferents llocs de l’organització de Reagrupament, la presència blocaire és molt gran.

Això és brutal, és magnífic. Molts dels blocaires d’aquest país tenien bloc per a repetir les consignes del partit. Eren els blocs de consigna. Ara el procés és invers. Des dels blocs, però no perquè siguem blocaires, sinó perquè som patriotes compromesos, i en Reagrupament hem vist l’oportunitat de militar o tornar a militar activament, i ens hi hem posat.

És evident que correm un cert risc de convertir-nos nosaltres en allò tan criticat dels blocs de consigna. Però no ho crec. Una cosa és que expressem i traslladem el nostre entusiasme per aquest projecte, i una altra molt diferent és que ens convertim en blocs de consigna. Coneixent els companys amb qui estem construïnt aquest projecte, ho dubto moltíssim.

En tot cas, és un repte mantenir l’esperit de llibertat, l’esperit crític, i la militància activa. Però és que en el fons aquest és el repte i l’aposta de Reagrupament. Saber combinar, des de la llibertat, les diferents visions que coincideixen en dos grans objectius: l’assoliment de la independència i la regeneració política i democràtica.

Per això Reagrupament parla d’una proposta transversal, d’ampli espectre. Per això tots els companys que hem començat a treballar-hi ho fem des d’aquest respecte i compromís. Amb voluntat de crèixer. Amb voluntat de sumar. Amb voluntat de respecte a les diferents trajectòries i posicions polítiques, però que entenem aquests dos grans objectius com el gran motor de la nostra militància.

En Joan Carretero avui ha estat esplèndit. En Joan no és un gran mitinero. Però és una persona absolutament convincent i directa. I creïble.

I per a mi és un autèntic honor està al servei d’aquest projecte de Reagrupament que encapçala en Joan Carretero, i fer-ho al costat de molts i molts companys blocaires, que han decidit comprometre’s directament, treballar per fer realitat el projecte polític de Reagrupament. Un bon amic avui em deia que potser hauria de moderar el meu bloc, ara que em tornava a implica políticament amb aquesta intensitat. De cap manera. Si som una altra cosa és perquè sabem que tots som diferents, tenim les nostres idees, i la nostra manera d'expressar-les. I ens respectem. Sempre i quan, evidentment, no fem barbaritats. Però jo puc ser duríssim des d'aquest bloc, però no hi tenen cabuda les barbaritats. Només la denúncia. Dura, però la denúncia fonamentada. I en això continuaré inflexible. Si algun dia entrés en colisió amb alguna altra cosa, preferiria la meva llibertat. Però això, amb Reagrupament, no passarà.

Estic molt content de treballar amb tots vosaltres, de que també en aquesta “aventura” estiguem junts.

Visca la terra, mori el mal govern!
PS: problemes tècnics d'última hora, absolutament imprevistos, ens han impedit activar el portal de Blocs amb estrella avui dijous. Mirarem de tenir-los solucionats ràpidament. Gràcies a tots pel vostre compromís.

6 comentaris:

  1. Una pregunta innocent:

    Als "Blocs amb Estrella" és permés de discrepar amb en Carretero i Reagrupament?.

    ResponElimina
  2. Benvolgut Josep,
    A cap blog reagrupat has tingut mai problemes per esplaiar-te en les teves discrepàncies?
    Salut i independència.
    Cesc.

    ResponElimina
  3. Això de "Blocs amb estrella", el nom vull dir, és perquè esteu patrocinats per Estrella Dorada, la marca de cervesa ommnipresent? També s'han fet independentistes, aquests, o només van per la pela?

    ResponElimina
  4. Home Cesc!, ultimament messuro molt les meues paraules, perqué a alguns se'ls ha disparat una agressivitat dialèctica que fins no fa gaire era del tot desconeguda, i aixó que no vull fer prosselitisme, només que la meua opinió potser és una mica diferent...i tampoc tinc intenció de cambiar-la, i, com que saps que t'aprecio, t'ho dic sense embuts, hi ha hagut moments que vaig dubtar, de veritat, i saps que en aixó no et menteixo, però justament aquesta agressivitat que alguns en fan ostentació, m'ha acabat de reafermar en les meues conviccions.

    Ei!...i lo de la cervesa resta en peu, que tinc ganes de parlar amb tu.

    Cordialment.

    ResponElimina