dimecres, 10 de juny del 2009

ORDAGO AL SISTEMA!


Continuem amb la mobilització per la independència, per enfortir Reagrupament. Ahir vaig tenir un sopar, i avui un dinar i un sopar. A més a més he fet un cafè amb un amic de la CUP.

Mentre parlem amb els amics amb els qui dino o sopo o prenc cafè, sempre hi ha una idea que intento transmetre: necessitem sumar. Necessitem provocar una mobilització massiva del poble de Catalunya.

Aquest és l’imperatiu: provocar una mobilització sense precedents, i a una velocitat formidable, de tots els patriotes catalans per poder proclamar la independència. I aquesta mobilització comença perquè tothom es faci de Reagrupament, perquè tothom s’associï a Reagrupament.

Estem llençant un autèntic òrdago al sistema.

No hi ha ningú, absolutament ningú, per més radical que es proclami, per més que aixequi la veu, que en aquests moments estigui llençant un òrdago tan clar i tan descomunal al sistema.

El sistema entès com a Espanya, com a aquest règim tripartit, com a aquest ecosistema autonomista i dependentista, com a aquesta putefracció de sistema/dictadura de partits que patim.

Reagrupament situa la proclamació de la independència, assolir la independència nacional, com el gran objectiu polític. Com el nostre gran compromís polític, la nostra raó de ser nacional i per tant política.

Però ho fem, a més, des d’un segon gran compromís, en aquest cas democràtic: necessitem regenerar el sistema polític i partidista català.

Cal un nou sistema ètic i unes noves coordenades democràtiques en la nostra política. Aquest nou sistema només el pot tirar endavant una força com Reagrupament. No hi ha cap partit dels actuals que aposti per cap de les mesures de regeneració democràtica que defensa Reagrupament. Això sí, paguen costosos estudis per estudiar les causes de la desafecció, però la causa són ells, els actuals partits i les seves màfies de burocràcia interna, que han generat un sistema del tot pervers que l’únic objectiu que té és garantir la seva perpetuació en el poder.

El màxim exponent de tot això que combatem, de la dependència d’Espanya i de la putrefacció democràtica són els sociates. Reagrupament té, en aquest sentit, i tal i com molt bé va dir el patriota Jaume Renyer, un compromís inequívoc amb acabar amb l’hegemonia sociata, en posar fi al règim sociata que pateix Catalunya, i que fa que el país es trobi absolutament ofegat, les nostres expectatives nacionals siguin cada cop més primes i la nostra qualitat democràtica menor.

Políticament aquest país només té una sortida: la independència. I democràticament la regeneració.

I la possibilitat de lluitar per aquests ideals només l’ofereix una formació: Reagrupament.

Quan acabo els dinars o els sopar sempre dic el mateix: portem, amb la majoria dels meus interlocutors, molts anys lamentant-nos del que està passant al nostre país. Ara, uns quants -molts- de la mà d’en Joan Carretero, estem articulant una alternativa a tot plegat. Estem intentant acabar amb tot això que tant hem criticat. Però necessitem ser molts més.

Davant d’això només hi cap una actitud: comprometre-s’hi. Tot el que no sigui això és covardia. No s’hi val -no podem- esperar “a veure el què”. És el moment d’implicar-se. És el moment d’associar-se a Reagrupament. Ens esperen uns mesos decisius. I necessitem del suport i la complicitat de tots.

No és el moment d’amagar-se ni de posar-se esplèndits. És el moment de comprometre’s, de donar suport. No estem demanant una fe cega. Estem demanant compromís perquè interpretem el canvi, la revolta, que demana, que exigeix, la nostra nació. Però això no ho podem fer sols. No us ho podeu mirar des de la barrera.

Cal que ho fem tots junts. Cal mullar-se. Cal associar-se a Reagrupament. L’autèntic, l’únic ordago possible a l’actual sistema és la nostra llibertat, la independència i la regeneració democràtica. I això és el que planteja Reagrupament. Tot el que no sigui això són tonteries, ganes de perdre el temps, de florir-se, de perpetuar la dependència, la submissió, la decadència.

Som-hi! Endavant!

Visca la terra, mori el mal govern!

12 comentaris:

  1. Lamentable, sobre tot el final.

    Comenceu a fer-me por. Ho sento.

    ResponElimina
  2. Josep-Empordà,
    Home, por por?. No veus que n'Elies115 està molt content???
    Sembles jo quan em poso amb el Barça, encara que només sigui per la copa del rei.

    ResponElimina
  3. Ordago que vol dir??

    Em recorden aquelles frases del PTE, del MCC, de la LLCR, i d'aquells grupets que tenien la sol.lucio per a tot..menys per a recollir vots, i que a partir del 15-6-77 van anar a parar al cementiri.

    La rebaixa ja comença quan encara no se sap que es l'altra cosa. De dinamitar el sistema ja estem fent un "ordago".

    La 3a. ja serà el mus, a la "xica" o a la "gran", en lloc de jugar a la butifarra que és el més sa que es pot fer algunes hores de l'estiu i la tardor.

    La veritat, no li veig gens de similituds al Dr. Carretero amb el Cohn Bendit, tot i que cal reconèixer que el petit-gran líder verd-mes esquerra que ningú, viu , des de fa molts anys, com un princep de la familia reial saudi, i penca molt menys que en Carretero.

    Després del mus ja vindrà la butifarra, i aleshores ja valdrà la pena entrar a fer partides.

    Jo estic amb en Dessmind, por ni una. Ni dinamitaran ni faran "ordagos" ni....

    Eren metàfores, Josep, home.
    Sembla mentida...metàfores.... ..literàries.

    I si les eleccions s'avancen, of course, a la tardor no sè que veurem. Mes metàfores, potser.

    Cordialment,
    Andreu

    ResponElimina
  4. Companys, sabeu del meu silenci els darrers mesos.
    No es apatia, ni tantsemenfotisme, es que no em queda gens de temps.
    Per tant, no us replicaré.
    El poc temps que em queda el dedico, en cos i ànima a Reagrupament.
    Amic Elies, has donat en el clau. El doble missatge de Reagrupament és clar. I jo em centro en el segon: La Regeneració democràtica. Crec que aquest és el veritable pnt d'unió entre tots. I quan dic tots, és tots: És un autèntic escandol el tinglado que s'han muntat els partits actuals. I en això, coincideix tota la societat, tan la deseperada que es queda a casa com la que va a votar. Fa pudor i fàstic sentir-los, suportar-los, votar-los.
    Prou.
    Pel missatge independentista, no me'n preocupo. Fa pocs anys calia difondre'l i convercer al personal. Ara ja no cal. Tothom hi arriba solet. Ara ja és una evidència. Jo el dono per descomptat. Els darrers mesos i enquestes en són una rova. La darrera, i per mi quasi definitiva, el pas fet per l'exconceller Bassols i companyia. D'aquí un any, la minoria, seran els unionistes.
    El que de debó cal difondre i convencer és per la regeneració. La gent la reclama i aquest és, a ben segur, el punt on incidir. La independència és ja, només, l'única sortida raonable.
    Els independentistes, tots ho sabem, estem (i hem estat sempre) fraccionats i perduts en batalles entre nosaltres. La regeneració política és, serà, la causa que ens unirà.
    Dos pardals d'un tret.
    Just a la fusta, amic Elies, just a la fusta.
    Com sempre.
    El compte enrere pel big-bang que ho capgirarà tot, ha començat. Ja no hi ha volta enrera, ja no hi ha ni qui ni que ho aturi.
    Reagrupeu-vos, tots participarem de l'espectacle i serem part de la història.

    Salut a tots!

    ResponElimina
  5. Òsti L'Espelt, això de "El poc temps que em queda el dedico, en cos i ànima a Reagrupament.", sona fatal. Espero que vulguis dir el poc temps que et queda lliure al dia...

    Josep, Andreu, com sou homes. Reagrupament podreu votar-lo o no votar-lo, però contradir-lo es fa difícil. Un partit amb la virtud de posar el seu objectiu sobre la taula amb tota transparència i sense giragonses ni justificacions estrambòtiques, és una joia en aquest país de polítics cagamandúrries.

    L'única por que us admetria és la del fracàs, però no cal patir. La voluntat de Reagrupament és la suma, si pel que fos la cosa no tingués temps d'arrancar amb garanties no us preocupeu que sabrien retirar-se a temps.

    Amb Reagrupament només hi veig dues opcions: o remar-hi o callar. Cadascú el que li digui el cor. És necessari que l'èxit de Reagrupament sigui espaterrant, cal superar ERC, un resultat inferior seria fatal i justificaria les vostres pors. Però no us preocupeu, per menys no s'hi posaran.

    ResponElimina
  6. Benvolgut Elies,
    M' és dificil aventurar amb quina força s' entrerà al Parlament, però si aconseguim, només, centrar el debat polític a l' eix nacional ja s' haurà fet una molt bona feina. Caldrà arribar a la gent, i no serà senzill amb la bandejada informativa i la contrainformació i esbiaix que patirem.
    L' eix nacional mobilitza els nostres i desarma d' arguments i per tant de mobilitzar els sociates. A ells aquest debat no els interessa gota, saben que ho tenen dificil per contrargumentar-lo sense descarar-se i que els identifica les coincidències amb els seus estimats "enemics" peperos.

    El tema de la meritocràcia en temps de tanta partitocràcia estèril i de perfil baixíssim pot fer bon forat. Caldrà veure quina gent i amb quin perfil podem anar amalgammant a RCat, amb superar el perfil mig, gens dificil, de qui ens governa, no n' hi haurà pas prou.
    Tot plegat apunta maneres, ara només cal posar fil a l' agulla i anar fent passades. Ens en sortirem.
    Salut i independència,
    Cesc.

    ResponElimina
  7. Per casualitat no estaries ahir a Sant Jaume i portaves una samarreta blava que posava "POLICE nosequè"??

    ResponElimina
  8. JoanOliu,

    Hi comptava, amb la teva, quan ho vaig escriure. I encara la del bon amic exElies. Però és que ja ho he escrit moltes vegades.
    Jo no m'adhereixo a res, per fé. Sóc laic, en política. Però si , a mès, es RES, es absurd adherirse a res.
    Quan sigui alguna cosa, quan se sapigui el comitè executiu o l'organ col.lectiu que ho gestioni, amb noms i cognoms, sigui partit o sigui associació, i sigui una cosa formal constituida i transparents, aleshores serà el moment de pensar-hi. Mentre, com vols que m'adhereixi a ReS? I com vols que calli, si el que demano es formalitat, transparència i saber qui mana o manarà DEMOCRÀTICAMENT a aquesta altra cosa.

    Home, a hores d'ara és una mica menys que Catalunya Accio i menys que el PRC, constituit, aparentment organitzat i presentat electoralment, i ja sabem com va anar.

    Que hi hagi gent, algunes i alguns fins i tot amigues i amics, que ha recuperat la fe religiosa i ho escampi urbi et orbe, em sembla que es una cosa personal pero no té trascendència politica alguna.

    Concretarè, amb hipotesi, perque es RES, ara. No serà el mateix, per a mi, que en JOanoliu sigui el Vicepresident 1er, en Renyer el 3er, i la Ruth la secretària general i el Manel el encarregat de relacions amb els mèdia, amb en Carretero de number one, que estigui la Rut de Vicepresidenta 1a., en Soler, del PRC, de vicepresident 1er, l'Home Furios de secretari general, i en Cesc de secretari de Finances. No serà el mateix.

    Però ara, com no es Res, un escriu que l'objectiu es treure vots a la E; uns altres diuen que l'objectiu es assolir la majoria absoluta i no pactar mai amb ningu fins que la tinguin; altres diuen que l'objectius es entrar, encara que sigui molt justet, ningú diu si votaran a la investidura en Mas ó no; o si votaran per al tercer tripi, amb Montilla president, o no, o si no votaran fins que tinguin majoria absoluta.

    Com no se sap Res, realment, adhesions inquebrantables, per fe mística, a una persona, ni ho he fet mai amb gent que coneixia i conec de moltes aventures o fets viscuts conjuntament, i, per tant, es de calaix, que, primer a fer els deures, i després ja opinaré.

    Però callar, benvolgut JoanOliu, mai. Oi que ens entenem?....

    Potser quan tothom estigui mut de veritat 300 dies, aleshores m'ho rumiaria. Però ni ha estat el cas, ni ho serà. I, a més, queda molt lleig, això de demanar només aplaudiments.

    Mai he fet de claca, i ja soc massa gran per a provar-ho.

    Bon cap de setmana!

    Cordialment,
    Andreu

    ResponElimina
  9. Xess, sí, deia POLICIA DE CATALUNYA, cos de Mossos d'Esquadra, je je je

    Elies (no ex-Elies)

    ResponElimina
  10. En relació al fons d'alguns comentaris, en Joliu, L'Espelt i en Cesc ja ho han dit tot.

    Josep-empordà, Andreu... crec que està molt clar el que he dit.

    Crec que he definit molt clarament què entenc per sistema: la dependència d'Espanya i l'actual malson de precarietat democràtica i dictadura de les burocràcies dels partits que patim.

    Per això parlo d'òrdago. Perquè llencem una mà guanyadora, destinada de manera radical a combatre aquests dos elements: la dependència d'Espanya i la feblesa democràtica.

    La proposta de Reagrupament és clarament un ordago al sistema.

    Està prou clar al text del post, llegiu-lo bé.

    I, Andreu, cada cosa al seu temps. Ja hi ha força fets. I n'hi hauran més. Cadascun al seu moment. Ara es tracta de crèixer i consolidar l'organització abans de la constitució formal.

    Però en fi, cadascú que faci el que li sembli. Jo no ho puc dir més clar del que ha escrit en Joliu...

    Elies

    ResponElimina
  11. Estimat Andreu, com que et sé cobeixedor de l'admiració i respecte que et tinc, -va per tu també Josep-, no esperava ofendre't en res del que he dit.
    Per si les mosques, que mai se sap, ho reformularé. No és la meva intenció enviar a callar a ningú, menys als meus, i dic 'meus' en un sentit tant ample que hi caben tots aquells que en la vigilia de la victòria anirem plegats.
    Tots aquests, tots nosaltres pensem de manera molt diversa, a voltes contradictòria, però amb la feina que hi ha criticant sociates no sè què fem estirant-nos els cabells.
    El carro l'estira més d'un cavall i si no són del tot clònics no em preocupa mentre el vector resultant sigui positiu (amb E hem restat).
    Jo, Andreu, sóc de mena pessimista i suposo que per això el meu blog es va dir 'joliu', per obligar-me a pensar en positiu, encara que sovint em costa. Fa temps que em vaig imposar sumar o callar, i és això el faré amb RCat: sumar o callar. Poc que em veuràs a mi amb carnet d'RCat, però tampoc cap altre.
    No em fa por que es presenti RCat , em faria por que fracasséssin i es llencéssin vots a la clavaguera, però això no passarà, al menys no per culpa meva.
    Que cadascú remi amb qui vulgui, però tots endavant i sense esquitxar-nos. I si pot ser en paral.lel, que el vector resultant serà més gran.
    Fixa't Andreu que qui més ganes té d'enfonsar RCat és el tripartit que ens avançarà les eleccions a Setembre per donar-los pel cul. Senyal inequívoca que RCat són dels teus, no dels seus.

    ResponElimina
  12. Si,Joan, quan es consolidi d'una vegada, si es que ho fa, Rcat 8tal com he comentat diverses vegades), of course, creuré i el titllaré dels "meus", dels "nostres". Però ara hi ha massa punts penjats encara.

    Però als "meus" i als "nostres", si ho crec oportú, també els criticaré, faltaria plus.

    Vaig estar molt de temps, (2a part dels 90)defensant un nou pacte amb ERC, tal com havia vist el del 1980-1984, i algunes persones molt amigues em deien les causes pel qual no era convenient. I una de les que més em repetiren era que els qui manaven aleshores a ERC, malgrat el que jo pogues pensar i creure, no eren dels "nostres", en un sentit ben ampli. No m'ho creia, infeliç de mí, fins l'any 2000, en que ho vaig veure , finalment, molt i molt clar. Amb fets concrets, i amb money pel mig.

    I, per prudència, vaig callar. Errada grossen.

    Malgrat tot, serè sincer, mai pensava, el 2003, que si la victòria fos nacionalista, com aixi va ser, la direcció d'ERC cometés l'acte bot...de l...pa.. que va cometre, lliurant el pais al Psoe, contra la voluntat electoral.

    I aleshores vaig aprendre una nova lliçó. Històricament donada pels nostres ancestres.

    No diguis blat fins que el tinguis al sac i ben lligat.

    I no callis. Mai més.
    Per la pròpia dignitat personal i per la pròpia conciència. Molt més important que "el què diran".

    Millor equivocar-se (sempre t'en pots penedir, demanar disculpes i excuses i tornar a començar) que callar, quan ho te'ns clar o quan no ho te'ns clar.

    Sense esdevenir un boca moll.
    Però callar ens pot fer còmplices.

    Aixi ho veig i així intento actuar.

    Salutacions cordials, benvolgut Joliu i altes amigues i amics.

    Cordialment,
    Andreu

    ResponElimina