dimecres, 17 de juny del 2009

Reagrupament arrenca amb força a Sant Martí!

Aquest vespre hem constituït l’assemblea local de Reagrupament al districte de Sant Martí. Ens hi hem aplegat una enorme colla de reagrupats, en el que és realment una aventura político-sociològica: la gran aventura de Reagrupament. I dic gran aventura en el sentit més positiu i engrescador del terme.

Fins ara sempre que havia començat a militar, als molts llocs on he militat, ho havia fet acompanyat d’amics. Primer havia estat la colla, i després la decisió militant. Així va ser quan vaig entrar a la Crida. Així va ser quan vam entrar a ERC. Així va ser quan vam entrar a la FNEC, així va ser quan vam fundar el Casal Independentista de Les Corts, etc. etc.

I així ha estat, d’alguna manera, amb Reagrupament, perquè no hi he entrat sol, hi hem entrat un munt d’amics. Però sí ho ha estat el començar a militar a Reagrupament en la meva assemblea territorial, la de Sant Martí, que inclou els barris del Poble Nou, El Clot i La Verneda.

Ens hem trobat a una de les sales de la Farinera del Clot, un edifici fantàstic, magníficament restaurat i rehabilitat, que conserva tots els elements fabrils i alhora proporciona un gran servei cívic.

En JS havia estat l’encarregat, a través de la gestora de BCN de Reagrupament, de convocar-nos a tots els reagrupats del districte. Ha fet una feinada, i tots hem respost fantàsticament. Hem omplert la sala, i la reunió ha estat molt participativa i engrescadora. A més a més hem tingut la sort que n’Emili Valdero finalment pogués assistir-hi, i, en tant que membre de la Comissió d’Acció Política –provisional- de Reagrupament (fins a l’assemblea nacional), i ens pogués explicar de primera mà com estan les coses.

De l’assemblea n’han sortit un munt de projectes. El primer dels quals portar en Joan Carretero a fer un acte al nostre districte. Hem parlat de moltes coses, la conversa ha estat oberta i fluïda, i tothom s’ha mostrat hiperparticipatiu i engrescat. Fins al punt que m’ha agradat veure’m en el paper d’intentar calmar els ànims, de sosegar una mica les expectatives, i ajustar-les al calendari polític de Reagrupament.

Tots n’hem sortit molt contents. Molt. A més a més finalment hi hem coincidit alguns i algunes blocaires que ens coneixíem de l’etapa de Blocs amb estrella. Ni tan sols sabíem que érem veïns. I ara, a més dels nostres blocs, compartim militància a Reagrupament BCN-Sant Martí.

Crec que farem una feinada. El nombrós grup, que esperem tanmateix creixi molt més a partir del nostre activisme al districte, és molt heterogeni. Gent de totes les edats (jo diria que des de patriotes que enfilen els 80 anys fins a joves de 18) i perfils. Però tots, tothom, amb un molt emocionant desig de fer coses.

Hem parlat molt de política. Però vull destacar la importància que tots els presents hem donat al discurs de regeneració democràtica i cívica que implica la proposta de Reagrupament. Hem parlat molta estona de la importància que té per al nostre país aquest discurs que només fa Reagrupament, sobre els valors republicans i la necessitat de regeneració democràtica del nostre sistema polític.

La majoria dels presents, a més, no procedim de cap militància política concreta immediata. Ningú n’ha parlat. I essent això el més important, també us haig de dir que m’ha agradat enormement veure-hi participar activament amics que venen del PRC o d’UNC. Tots hi hem entrat a títol individual, a Reagrupament, sense exhibir cap CV, i tots hi som per a construir, per a treballar, i realment em sento molt orgullós de compartir militància amb tots ells.

És una sort començar una aventura d’aquesta mena, tan a cegues en relació als qui han de ser els teus companys de militància al barri, i tenir l’honor de fer-ho al costat de gent tan apassionada com els que avui hem constituït Reagrupament-Sant Martí.

Amunt i crits! Som-hi! Reagrupeu-vos!

Visca la terra, mori el mal govern!

8 comentaris:

  1. El dia 29 tenim una trobada amb el Carretero a la Seu, a veure com ens organitzem aquí dalt.

    Ja saps que tots els suggeriments i aportacions seran benvinguts.

    ResponElimina
  2. Sempre he cregut, sempre, des del dia despues del pacte del Tinell, que els tripartits, tots, l'un, el dos i el proper, el tres, son una gran desgràcia per la meua Pàtria, cosa que m'ha fet combatre-ls de la ùnica manera que ho pot fer un ciutadá de a peu.

    Al llegir aixó:

    "Vostè personalment va ser conseller d'un govern amb el PSC i ICV-EUiA que no feia una aposta independentista. No és contradictori?

    – «No. El primer govern tripartit era necessari per higiene democràtica. Jo desitjava de tot cor posar fi als governs de CiU. Aquell govern de Maragall tenia una agenda nacional important: volia fer un nou Estatut per posar fi a l'espoli fiscal, exigir més autogovern i fixar el reconeixement com a nació. Si s'aconseguia, valia la pena. Però, sis anys després, no s'ha aconseguit. Queda clar que l'Estatut que volíem no és possible. El govern espanyol ens ha dit que no hi ha res fer.»

    en una entrevista feta al Dr. Carretero, el primer que m'ha passat és que m'han caigut els collons a terra. O sigui, que encara defensa el primer tripartit!!

    Jo ja no necessito res més per entendre de qué va la cosa. Un Patriota mai mai mai pot dir aquestes coses...i el que de veritat em sorpren, però fins a uns limits que de veritat em fereixen personalment, és que gent en la que creia, no s'adonin de la impostura.

    Crec...i m'agradaria equivocar-me, que Reagrupament, és en realitat el quarter d'hivern dels que ens han portat fins a la gran desgràcia que viu Catalunya en l'actualitat, i que més aviat que tard, tornaran a fotre al Pais...només cal que en tinguin la ocasió.

    ResponElimina
  3. Josep-Empordà,

    Han fet més mal a Catalunya la gent com tu, sectària de mena, que la gent de Reagrupament.

    Jo no vaig apostar pel tripartit però tampoc no m'hi oposava. Per higiene mental i democràtica. Calia donar un oportunitat als que feia 25 anys que s'esperaven i deien que eren tan bons. Ara ja hem vist que han sigut nefastos.

    ResponElimina
  4. Veuras, company reflexiu...passa que els del PSOE del NE no son uns extraterrestres que han arribat a Catalunya inmaculats per fer el tripartit. Als del PSOE del NE, ningú que hagi viscut en aquesta terra els ùltims 30 anys pot alegar que no els coneixia...que no sabia com eran...que pobrissons, be que se'ls havia de donar una oportunitat. Els del PSOE del NE portan 30 anys administrant el 75% dels presupostos de Catalunya via ajuntaments i diputacions...i ara n'administren el 90%...gràcies a qui tots sabem...entre ells, pel que sembla el Dr. Carretero.

    No hi ha tripartits bons...tots son dolents si hi ha els PSOEmontillistes.

    ResponElimina
  5. Endavant company! Aquí a Sant Andreu estem pendents que el Centre Cívic ens dongui sala. De moment, aquest cap de setmana em toca reclutar....

    P.S. Josep-Empordà, ja sabem el que penses de Reagrupament, no cal repetir-ho a tots els comentaris de tots els posts, no acabo d´entendre què et fa por...

    Salut i Pàtria!

    ResponElimina
  6. El singular digital del 18/6/2009 :

    Trias reconeix que ciu va ocupar massa temps la generalitat.

    El cap de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i candidat a l’alcaldia, Xavier Trias, ha reconegut avui que Convergència va ocupar massa temps la Generalitat de Catalunya. “Els mandats tan llargs generen fatiga i poden caure en errors”, ha assegurat Trias. I, en aquest sentit “hi ha hagut governs de Jordi Pujol que han estat més oberts i altres més tancats”, segons s’ha sincerat el convergent en declaracions a TV3.

    http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/trias_reconeix_que_ciu_va_ocupar_massa_temps_la_generalitat_38808.php


    Potser no era un pecat tan gran en aquell moment. Si més no va tenir un aspecte positiu : va mostrar a tothom el veritable rostre del PSC-PSOE (i també el de ERC).

    ResponElimina