diumenge, 1 de novembre del 2009

Pretòria?

Amb el nom de Pretòria s’ha batejat aquesta garzonada que, en aquests moments ofereix un balanç jurídic pobríssim, en contrast amb el balanç mediàtic i penitenciari. No endebades, assistir a aquest espectacle vergonyant d’exposició pública, d’humiliació pública, a l’alcalde de Santa Coloma i als senyors Alavedra (76 anys) i Prenafeta (71 anys) ha sacsejat la societat catalana.

Vagi per endavant dues coses:
- qui la fa, la paga. Si aquestes persones han fet quelcom penalment il·lícit, han de respondre-hi. I han de fer-ho en un judici just, no en un judici mediàtic. La corrupció, el tràfic d’influències… són delictes. Per tant, si s’ha delinquit o hi ha indicis d’activitat il·lícita, el normal és que hi hagi una investigació, una instrucció i un judici.
- No hi ha cap explicació, cap! No hi ha ni hi pot haver cap mena de justificació, al tracte vexatori al que han estat sotmesos els detinguts. És absolutament intolerable i inadmissible. I cal denunciar-ho. Aquesta mena de condemna prèvia en un procés d’investigació vulnera tots els principis penals i morals. La denigrant exposició pública dels detinguts ha estat una vexació inqualificable.

Si voleu que us digui la veritat, no entenc res d’aquest cas. Tant és així que quan van començar a aparèixer les primeres notícies, pensava que es tractava de dues operacions diferents. Veure barrejats patricis convergents amb capitans sociates és un fet, com a mínim, xocant, per més que aquests capitans visquin en luxoses urbanitzacions o pisos a les millors zones de la ciutat de BCN.

No entenc, tampoc, les diferències de tracte i enjudiciament en relació al cas Millet. Són massa diferents. L’excusa de l’associació il·lícita per a justificar la intervenció de l’Audiència Nacional és ridícula. I la resta de diferències… estan a la vista de tots.

Però no era això del que volia parlar. Això simplement ho volia denunciar. Volia parlar del curiós nom que ha rebut la garzonada: Pretòria.

Tot i que algú pensi que remet a la ciutat sudafricana… jo crec que és un nom gens atzarós, perfectament pensat.

Pretòria remet molt, i així han acabat batejant als detinguts, a pretorians. A Guàrdia Pretoriana. És curiós, p.ex. que es tracti d’una investigació que “lligaria” un cert sector de Convergència, molt important en el pujolisme inicial, amb un dels feus dels capitans sociates, Santa Coloma.

D’alguna manera és evident que en Macià Alavedra i en Lluís Prenafeta formaven part de la guàrdia pretoriana pujolista, com a mínim fins a finals dels 90.

I és igualment evident que Santa Coloma forma part del nucli dur sociata, on hi ha els capitans, és a dir, la guàrdia pretoriana del montillisme.

És un avís? Davant què estem, realment?

Tots els que ens movem una mica sabem –i tenim ganes- que algú, algun dia, pugui explicar o estirar de la manta del que està passant en el territori dels capitans sociates. Els amics cimerencs l’altre dia ens feien un tast… I jo, que he tingut judicis contra empreses municipals de ll’Ajuntament de Cornellà, quan era alcalde en Montilla –i els he guanyat-, sé com les gasten.

Però és igualment evident que sense proves no hi ha instrucció possible. El sorprenent és que no hi hagi hagut investigacions. De fet, és la primera vegada que s’actua contra un d’aquests ajuntaments del cinturó de ferro dels sociates, de la seva guàrdia pretoriana.

Contra allò que s’anomenava “sector negocis” de Convergència sí que hi ha hagut causes, la majoria de les quals han quedat en no res. Però la violència de l’actuació contra n’Alavedra i en Prenafeta, aquesta psicopàtica actuació mediàtico-judicial… obre molts interrogants.

Torno al principi. Indulgència amb la corrupció, tràfic d’influències, etc. cap ni una, que qui la fa, la pagui. Però tot aquest cas fa un tuf molt estrany. Garzonada? Té tots els números. Coses estranyes i desproporció? salta a la vista. Tracte vexatori? Tan evident que fins i tot la mateixa Audiència Nacional diu que ho investigarà…

I tanmateix, la pregunta que ens hem de fer és: Pretòria? Avís? Què està passant?
PS: i què voleu que us digui... des que vaig sentir un bon amic meu que dissortadament va haver de passar pel davant del Garzón, després d'haver estat vilment torturat, i descriure'm l'actitud del Garzón mentre ell li explicava les tortures... no hasse falta dessir nada más

18 comentaris:

  1. Estàs parlant de corrupció política!!!!!

    Un cas que estava a sobre la taula des del 2007 i tothom ha girat la cara. Una absoluta vergonya!!!!

    Uns indicis que llegits a hores d'ara són clarísims. Ha hagut de venir el Garzón a enmanillar aquesta purria.

    No pot ser, no pot ser que la gent als partits polítics no investigui els fets i giri la cara pk x o y guanyen eleccions, no podem convertir el nostre país en un Colombia amb l'excusa que els criminals corruptes manifiosos són catalans.

    Ho sento, pero no!

    La corrupció política no és com qualsevol altra, aquesta gent no està allà per merits propis, està allà perquè els hem fet confiança i quan traeixen no és a un soci o a un client és a tot el poble.

    El càstig ha de ser exemplar. Aquesta gent tenen molts mitjans per escapar-se i pk les causes quedin en un no res ... per tant el castig ha de ser exemplar i no pot ser només un càstig civil cal exemplaritat i pel tant vexació i pública.

    Poder ara no era el moment, quan els condemnin ho serà, però estem parlant de CORRUPCIO POLITICA !!!

    ResponElimina
  2. Això si, a aquests que han girat la cara i no han volgut veure l'evident, aquests que havent d'haver investigat no ho vàren fer, a tots aquests que encara no tinguin responsabilitats penals són tant culpables com l'alcalde, el Prenafeta, etc... NO ELS HI PASSARA RES!!!
    I Això és una vergonya!! una vergonya!!!

    Aquesta NO ES LA CATALUNYA QUE VOLEM!!!

    ResponElimina
  3. Molt d'acord amb el comentari de l'Esteve. Pel que fa a l'article, no crec que sigui cap novetat, a aquestes alçades del partit, constatar que, d'ençà de l'entrada a l'euro, el nacionalisme espanyol ha deixat de necessitar políticament els unionistes, i mira de desempallegar-se'n sense cap contemplació.

    Salut,

    ResponElimina
  4. Efectivament, "no hase farta desir nada más":

    http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU

    ResponElimina
  5. A mi em fa l'efecte que un paio prevaricador i torturador com el Garzón difícilment posarà decència a la corruptela local. Amb les formes fatxendes ja està clar que la intenció era d'escarni, acollonir el personal i pertorbar els partits catalans perquè estiguin atordits amb la sentència.
    No oblidem que el Garzón obeeix al PSOE, abans que la justícia.
    De justícia se n'ha de fer, oitant, i la xusma d'especuladors que ha d'anar a la garxola una bona temporada segur que no s'acaba en aquests nou enxampats.
    Però temps al temps, tot el que fa el Garzon acaba fatal, mai saps si és per satisfer el seu ego o rep consignes polítiques. Vaja, corrupció política? sí, a dues bandes.

    ResponElimina
  6. Les mans negres que es veuen és un blau de les manilles?

    ResponElimina
  7. Les mans negres que es veuen és un blau de les manilles?

    ResponElimina
  8. En aquest cas hi ha moltes coses que grinyolen, entre altres coses la competència de l'Audiència Nacional Espanyola. Aquest tribunal només ha d'actuar en uns supòsits molt concrets, perquè la seva mateixa existència va en contra del principi de competència del jutge natural, i no sóc capaç de veure per enlloc cap dels supòsits d'actuació. Per altra banda, tots sabem que a la pràctica s'ha convertit en el flagell polític del govern de torn, i que els seus jutges instructors són una colla de vedettes, (amb el Garzón de Prima Donna, naturalment).

    I no estic d'acord amb l'Esteve. No és que hagin hagut de venir de Madrid a posar ordre. És que si agafen una administració de justícia, la infradotes de personal i la infrafinances, els jutges simplement no donen abast. Llavors apareixen els jutges guais de la Villa i Corte, aquests si, amb tot el pressupost que volen i el personal necessari i instruccions polítiques concretes d'on han de disparar, i ja tens la garzonada de torn.

    ResponElimina
  9. Elies,
    Molt d'acord amb el que dius en el teu article. Queda sense discussió allò de qui la fa la paga. Ara, jo també tinc molt dubtes sobre la lectura real que hem de fer sobre aquests fets. N'ha de venir una de grossa. Aquí s'acosta un tsunami, la naturalesa del qual encara és difícil de determinar.
    Has vist el confidencial d'avui del diari digital de la FCO? Si el que apunta avui s'acava confirmant, aquí hi ha un cop d'estat. Els socialistes espanyols si calen s'enlliten amb l'Armada i avall que fa baixada.

    ResponElimina
  10. Ja m'en guardaré prou jo de jutjar a algú abans que la Justicia.
    A mi em sembla que es un atac total als drets juridics dels catalans. Que no tenim jutjats? Que no tenim policia? Que no diu l'Estatut que el TSJC es la màxima instancia judicial? Dons si ara callem això de la Audiencia Nazional serà aplicat en un futur per altres coses, per exemple per detenir alcaldes de poblacions que facin consultes sobiranistes, i per mes coses.
    Deixem que senti precendent perque els detinguts ens cauen malament o ens defensem?

    ResponElimina
  11. LO PITJOR ES QUE SON CENTENARS ELS "CORRUPTES" QUE VAN DE "HONRATS" I PLORA-MIQUES,QUE QUEDARAN IMPUNES.
    JUGANT AMB BCN

    ResponElimina
  12. Això és una monarquia bananera on fan el que els surt dels collons. Ells tenen el poder i tenen tots els mitjans de l'estat per fer i desfer. En aquest cas hi ha una opacitat extrema, sobretot, en el que han fet en Prenafeta i n'Alavedra. No en surt gaire cosa. Intermediaris que han cobrat en negre hi ho han enviat a un paradís fiscal?
    I això de les mans negres fa sospitar. És una manipulació de la càmera o del photoshop o realment els han torturat físicament d'on no es pot veure? psicològicament segur per descomptat que sí! volen maltractar als catalans maltractant als més antics pujolistes? És un xantatge previst per la propera sentència del constitucional? Em fa pensar que ens volen fer passar per lladres per justificar la retallada. No sé. Tot plegat em sembla que és molt brut.

    ResponElimina
  13. Ostres Elies, quina colecció més sucosa de comentaris.
    L'advocat que lliga el cas Privanza i el Pretòria es diu Pretus i imagino que d'aquí el nom. Tot i així les teves elucubracions són 'ben trobatas'
    Esteve, trobo que pixes fora de test i potser ho fas expressament. Quan parlem de Prenafeta i Alavedra una cosa està clara: o estem parlant de CORRUPCIÓ POLÍTICA.
    Cesc, la darrera vegada que vaig creuar quatre paraules amb en Prenafeta va ser fa poques setmanes va ser precisament amb tu al Majèstic. Recordo que teníem algun dubte relacionat amb en Sanchis i l'Observador i li ho vam preguntar a ell. T'hauries d'haver fixat en les mans que són tant peludes que per això a la foto es veuen negres.
    U.Q.V. Ets patètic.

    ResponElimina
  14. Volia dir:
    Quan parlem de Prenafeta i Alavedra una cosa està clara: NO estem parlant de CORRUPCIÓ POLÍTICA.

    ResponElimina
  15. Pels passadisos s'explica, que els del PSC van rebre informacio de l'actuacio d'en Garzon, un dia abans del show. Sembla que dins la llista estava la Manuela de Madre, pero que pressions molt fortes van fer caure aquest nom de la llista...

    ResponElimina
  16. L'alcalde de Sabadell, en Bustos, va dir que va saber de la detenció del seu amic Bartu a la nit. Si en Bartu va ser detingut a les 10 del matí, hi ha tres possibilitats. Que el Bustos ho sabés la nit abans. Que el Bustos ho sabés al vespre i, per tant, que no hagués vist/sentit les notícies durant tot el dia i que ningú del seu equip ni del seu partit li hagués fet cap trucada (si és que això és possible). O, tercera alternativa, que el Bustos torni a mentir.

    ResponElimina
  17. Al Garzón li encanta sortir per televisió per polèmiques. Aquesta és una de les raons de tot aquest circ de l'emmanillament.

    ResponElimina