dimarts, 9 de febrer del 2010

In the Name of the Father (les 10 mentides de la crisi de Reagrupament)


L’octubre del 1975, 4 persones (coneguts com "els 4 de Guildford") van ser condemnades injustament per un atemptat comès en un pub i atribuït a l’IRA. Només molts anys després, 15 anys, va ser demostrada la seva inocència, i van ser absolts. Els fets van ser recollits i van arribar massivament a l’opinió pública a través de la película In the Name of the Father.

No penso estar-me 15 anys esperant que quedin desmentides totes les acusacions, les falsedats, les injúries, les mentides, que s’han abocat a sobre dels 4 obligats a dimitir de Reagrupament.

Continuo sense excessives ganes de parlar-ne. Però ho haig de fer, perquè crec que la causa de la veritat i l’honestedat s’ho mereix, i són tantes les barbaritats que s’han dit que no poden quedar sense resposta.

MENTIDA 1: s’ha parlat d’un grup de 4, s’ha dit que eren oposició, que eren els crítics, etc. És mentida. No hi havia cap oposició, cap grup de 4 ni res que s’hi assembli. La primera vegada que “es genera” el grup és quan Joan Carretero en demana, col·lectivament, la dimissió. No hi havia cap oposició organitzada, no hi havia cap sector crític, no hi havia res de tot això.

Per diferents, i esotèriques circumstàncies, en Joan Carretero fa un sac d’aquestes 4 persones, les agrupa i les obliga a dimitir. Són tan poc grup que alguns dels 4 ni tan sols tenen els mòbils dels altres.

MENTIDA 2: “els 4 han protagonitzat un cop d’estat intern”. En una junta de 19 persones, ja m’explicareu com 4 persones poden protagonitzar un “cop d’estat”.

Les coses són molt més complicades d’entendre si s’atén a la relació dels fets. En Joan Carretero arriba a la Junta Directiva Extraordinària del dia dels fets, i exigeix la dimissió de 4 persones, i els sotmet a un vil xantatge, dient que si no dimiteixen, dimitirà ell. Qui protagonitza un cop d’estat? Qui protagonitza un acte vil de xantatge absolutament demencial i irresponsable?

No hi ha cap explicació en relació al perquè havien de dimitir. Simplement una exigència testicular de dimissió. No serveix de res que no hi hagi 2 de les persones comminades a dimitir. No seveix de res que es demani un termini d’hores per poder-s’ho rumiar. Res. "D'aquí no surt ningú si no tinc la dimissió"

No serveix de res l’apel·lació a que els membres de la Junta ho són perquè els ha anomenat una Assemblea, i que d’allà deriva el seu mandat. Res, si el “president” diu que ha perdut la confiança en aquests 4, han de dimitir perquè ell ho diu. No serveix de res la reflexió política per tal que convoqui una Assemblea Extraordinària i, si el que vol és treballar no amb representants dels associats, sinó amb gent que faci el que ell digui de manera acrítica i els pugui posar i treure com li vingui de gust, el que cal és que hi hagi una modificació estatutària per tal que es voti un president i aquest president pugui nomenar una executiva directament. I que llavors, com a molt, hi hagi un òrgan que segueixi políticament l’evolució de l’associació entre assemblees. Res. O dimissió o dimissió. Xantatge.

Res de cop d’estat. Simplement xantatge.

MENTIDA 3: “els interessos personals”. El relat dels autèntics “colpistes”, és a dir, de Joan Carretero i els seus acòlits deriva a partir de dilluns en que “els 4” tenien interessos personals. I es verteixen tota mena d’indissimulades acusacions que “volien ser diputats”. Això és rotundament fals. És més, i com bé sap bona part del cercle dels 4, alguns dels “acusats” havia manifestat reiteradament que no tenia la més mínima intenció de presentar-se a les primàries per anar a les llistes de diputat.

Però és que encara més, imaginem que tots 4 tinguessin la intenció de presentar-se a les primàries de Reagrupament per anar a les llistes de les diferents candidatures a les diferents circumscripcions. On està el mal? Algú hi ha d’anar, no? Al cap i a la fi serà l’Assemblea de Reagrupament la que, en principi, caldrà que decideixi quins són els associats que volen que vagin a les llistes.

Per tant, fals que hi hagi cap interès personal, però és que a més a més, aspirar a exercir un dret que assisteix a qualsevol associat de Reagrupament (proposar-se perquè l’Assemblea el voti si ha d’anar o no a unes llistes) no és cap interès personal. Com a molt és exercir un dret legítim.

Hi ha, però, molta perversitat en aquesta acusació central dels autèntics colpistes, perquè la realitat ha estat radicalment la contrària a la que han volgut vendre.

- És Joan Carretero qui ha fet servir “l’arma” d’anar de diputat en la dinàmica interna de l’associació. Em consten, absolutament certes, converses on en Joan Carretero traslladava al seu interlocutor que “si feia bondat” aniria “a les llistes, a la candidatura”.
- Em consta, també, els moviments de Rut Carandell i Sandra Lomas “buscant” els candidats adequats per anar “a la candidatura” en diferents territoris.

MENTIDA 4: “no hi ha cap proposta en relació a les primàries”. Això és una falsedat total. O una mitja veritat: és cert que no hi havia cap proposta formal aprovada per Junta, però és totalment cert que tant en Joan Carretero (a la Junta prèvia a l’extraordinària) com la Rut Carandell expressen reiteradament la voluntat que hi hagi unes primàries on tothom esculli els candidats de totes les circumscripcions.

És a partir d’aquesta manifestació reiterada de voluntat que molta gent a Reagrupament invoca els principis de l’organització, la ponència política aprovada a l’Assemblea General i els estatuts de l’organització.

La gent no és subnormal, i la gent no inicia un debat d’aquesta naturalesa si no és que algú l’ha provocat. I aquest algú han estat en Joan Carretero i la Rut Carandell. És a partir d’aquí que es desferma la polèmica. I com que està documentada per escrit, no val la pena que ens hi referim més.

MENTIDA 5: “feminisme, dones, sexe i mentides”. A cap persona de Reagrupament l’interessa el més mínim les relacions sentimentals i/o sexuals de la resta de persones de Reagrupament, inclosos els membres i les membres de la Junta. Però sí que interessen quan aquestes relacions afecten al funcionament polític de l’associació. Sí que interessen quan aquestes relacions impliquen anar en contra de tot el que s’està defensant, i impliquen per tant, la pràctica descarada de nepotisme. I això és el que ha passat. Unes relacions sentimentals, plenament legítimes, sobre les que no vull dir res més, han comportat, dissortadament, conseqüències polítiques. Les polítiques de Reagrupament, les decisions, la manera de prendre les decisions, les eleccions, els nomenaments… han estat condicionats per aquestes relacions sentimentals. I això ja no és esfera privada, feminisme, dona, ni res, això és directament nepotisme. I això és quelcom que sempre hem combatut els associats a Reagrupament.

Curiosament, divendres abans de la famosa Junta Extraordinària va circular una trucada interrogativa de fonts ben informades del FC Barcelona, on s’afirmava que el pacte Laporta-Carretero ja estava tancat, i que, com posteriorment s’ha fet públic per diferents mitjans (inclosa Catalunya Ràdio), aquest pacte implicava Laporta candidats a BCN i Lleida i Carretero (Reagrupament), a Girona i Tarragona. El més sorprenent i inquietant de la trucada era la pregunta que la motivava “quina dona teniu a Tarragona? Perquè el pacte diu que per TGN hi va una dona…”.

MENTIDA 6: “es discutia el lideratge de Carretero”. Això és una autèntica aberració. Mai cap dels 4 encausats ha discutit, ni sospirat, sobre el lideratge de Carretero. És més, tots 4 han fet mans i mànigues per afermar i fer potent aquest lideratge.

Crec que no hi ha ningú tan boig per pensar que cap dels 4 qüestionés en Carretero, que és -clarament era- l’actiu més important que tenia Reagrupament, la cara visible, el líder. Per favor.

Vol dir això que perquè no es discuteixi aquest lideratge no es pot ni tan sols opinar en relació a les decisions a prendre en l’associació??? Em sembla que no. La responsabilitat individual i col·lectiva obliga, exigeix, que les decisions a prendre siguin sempre les millors, les més pensades, estudiades, etc. I qüestionar, discutir, matisar, una proposta no implica, excepte en ments malaltes, qüestionar cap lideratge. No fotem!

MENTIDA 7: “no es veia amb bons ulls l’aparició d’en Joan Laporta”. Bé, això ja consuma el súmmum del desvergonyiment. I em remeto al dit pel Cimera Extraordinària en relació a aquest afer. Simplement, mentida, una greu mentida, perquè justament alguns dels 4 han estat abrandats defensors d’en Jan Laporta fins i tot en les extremes circumstàncies de la moció de censura, i, posteriorment, havien iniciat els contactes amb el laportisme per començar a explorar la possibilitat de confluir.

MENTIDA 8: “la junta no tenia comunicació amb els coordinadors i les bases”. La Junta, simplement, no tenia cap comunicació. Omertà absoluta. Es va aprovar, a la primera Junta Directiva, cel·lebrada a Reus, que es publicaria, cada junta, un resum dels temes tractats al web de l’associació. Mai més se’n va saber res, d’aquest resum. La competència sobre la comunicació interna compet a l’àrea de comunicació. I la Rut Carandell, a la primera Junta Directiva, la junta de Reus es va liquidar el responsable d’Imatge i Comunicació de Reagrupament i tot el seu grup de treball. Per cert, que un dels 4 encausats va votar a favor de la liquidació del responsable d’Imatge i Comunicació, ja em direu quin “grup” més cohesionat…

La comunicació, inclosa la interna, és un problema de comunicació, de l’àrea de comunicació. De ningú més. Traslladar els acords de la Junta era responsabilitat de la secretària de la Junta.


MENTIDA 9: "volien reproduir les pràctiques dels partits convencionals". A veure, si per discrepar en una decisió s'entén reproduir les pràctiques dels partits convencionals, és evident que tenim un problema. Només un tarat mental pot pretendre que, no en un partit polític, en una associcació de botiguers, en una associació excursionista, en una escala de veïns, no hi hagi gent que manifesti, sobre coses puntuals (no sobre els objectius finals), discrepàncies, puntes de vista divergents. És tan pueril l'argument que provoca fàstic.


Com bé ha dit en Carles Boix (catedràtic de Princeton, presentador de Reagrupament a NYC):

"Què vol dir, més concretament, oferir un programa de regeneració democràtica? Certament, no consisteix, malgrat les preconcepcions del carrer, en el domini sistemàtic i il•limitat de la majoria de torn sobre la minoria de torn. La mort de cristians al Coliseu va comptar sempre amb l’aprovació, exaltada, del poble romà. Però ningú diria que això va convertir aquella sagnia en una cosa més democràtica i més noble. La regeneració política no passa tampoc per tenir líders que, pegant cops a la porta en nom d’una idea que no pot esperar a la seva discussió pacient, anul•len tota dissensió i tota veu discordant."

MENTIDA 10: "volien enfortir l'organització". Bé, això no és una mentida. Això és cert. El que és mentida és pensar que sense una organització potent, sense estratègia, sense mitjans, sense idees, sense objectius, sense campanyes, sense motivació... es pugui aconseguir cap objectiu fundacional. En absència de recursos econòmics importants, l'organització, la bona organització, una adequada xarxa de grups de treball, capilar, ben implantada, potent, és l'única estratègia possible per arribar al màxim de gent, per tenir una presència activa, eficaç, al territori, i garantir la proximitat a les persones.


La responsabilitat dels membres de la Junta Directiva era no deixar en formol els cervells a l’accedir a cap reunió.

I així són les coses. Aquestes són les 10 mentides que han propagat, i aquesta és la dura, crua i única veritat. En el nom del Pare. En el nom de l’honestedat, així són i han estat les coses.

No cal que esperem 15 anys per a conèixer-la. No cal que 4 inocents visquin 15 anys amb la condemna injusta per uns fets que no han comès.


Visca la terra, mori el mal govern!

41 comentaris:

  1. Extraordinari, DdF. Clar, nítid, precís. Un antídot perfecte per combatre les mentides i les infàmies que us han volgut encolomar. Un post per emmarcar. Cal fer-lo córrer.

    Com tu deies no fa massa dies, citant la Bíblia, "la veritat us farà lliures".

    ResponElimina
  2. Em trec el barret.
    Tenia (tinc) un llarguíssim post a mitges intentant dir, bàsicament, això que tu has fet en 10 punts.
    Chapeau!
    I hi han més coses... permete'm que n'afegeixi unes:
    - El dissabte famós... qui filtra a la premsa?
    - És possible que 12 (o tretze) dimisionaris parlin de cop d'estat quan se'ls hi talla l'accès al correu i a la web de l'ssociacó que acaben de deixar? Algú s'imagina o coneix alguna empresa, partit o associació que no talli l'acces a dades a un que acaba de dimitir?
    - Mentir vilment, sense vergonya ni remordiments, a la premsa, per fer mal i obtenir un "poder" absolut en una Junta, forçant la dimissió de membres electes, i acusar a l'altre de cop d'estat. Es possible tenir una figa més grossa i podrida per deixar-ho anar per radio un dilluns al matí?

    Aquesta manera de fer... no us recorda a la dels grans mentiders que darrerament hem conegut? A mi sí. L'Aznar i l'Acebes sempre acusaven als altres del que, justament ells, estaven fent.

    Senyors, un cop d'Estat és fer una jugada de pocker de bar de malamort amb una dimissió ferma i de paraula, esbombada a la premsa, amb entrevistes incloses, per aconseguir fer fora a algú d'un lloc que hi és (o casualitat)per voluntat popular.

    Qui m'hagués dit, a mi, que veuria fer servir les armes dels pitjors enemics a casa meva!

    Segurament és aquesta la raó per que ara, mal em pesi, mal que em dolgui en l'ànima, ja no és la meva casa.

    Una abraçada, Francesc.
    (Aviat o calçotarem tot!)

    ResponElimina
  3. Brutal! Genial! Més clar impossible! faré correr tant com pugui aquest post! cal que la gent conegui la veritat!

    ResponElimina
  4. "I coneixeràn la veritat i la veritat els farà lliures"

    ResponElimina
  5. "I coneixeràn la veritat i la veritat els farà lliures"

    ResponElimina
  6. Molt bé, company. Fas ben fet d'explicar el que ha passat.

    ResponElimina
  7. Gràcies Francesc.
    Són tots aquests motius perquè reagrupament ja no és casa meva.
    Molt trist tot plegat. La teva lluita no haurà estat en va. Com deia aquell" el tiempo és ese juez insobornable que da y quita razones". Una abraçada, i com diu l'espelt, "ho encalçonarem aviat".

    ResponElimina
  8. Ara ja he escoltat, més o menys, les dues versions. De fet, m'ha costat més saber la versió de la junta actual que la vostra. Per més que dieu que s'escampen mentides i que no us podeu defensar, teniu tot un exèrcit de blocaires defensant-vos i explicant les vostres raons. Trobo que tot plegat és un cúmul d'absurditats, però trobo una exageració fóra de mida (no sé si has estat en alguna presó) comparar el que us ha passat amb una condemna. Si el que preteneu és ser uns màrtirs que s'hagin de santificar, penseu que no s'ha donat mai el cas en què un màrtir demanés, ell mateix, que el santifiquin.

    I, al cap i a la fi, vist tot plegat, i donat que em vas dedicar la frase aquesta de "la veritat us farà lliures", no puc més que citar Espriu: la veritat és un espill trencat en mil trossos, dels quals cadascú en tenim un fragment.

    ResponElimina
  9. Diuen que la mala gestió davant l'area de comunicació i la mala gestió d'un dinar popular són les autentiques causes de la teva distitució!

    I ara em critiques...!! pufff

    ResponElimina
  10. Ostia!

    Així que tot és per la "mala gestió d'un dinar popular"! Així que no s'estava gestant cap "cop d'estat". Tot l'enrrenou, tot el ridicul que s'ha fet. Tots els arguments que s'han donat als enemics de l'independntisme ha estat per un vulgar dinar popular?

    Em quedo més tranquil sabent que els que queden si que en saben de "comunicar".

    ResponElimina
  11. Intentem mantenir els comentaris sense insults, please. No m'agrada suprimir-los per aquest motiu, però tampoc no penso consentir que això sigui un disbarat...

    ResponElimina
  12. Però a més a més del que s'ha dit i que rebats, perquè el President et va demanar la dimissió? Ho és que això depen del peu amb el que es lleva?

    ResponElimina
  13. Joan,

    per posar una mica d'humanitat a tot plegat, que en fa falta, crec que més aviat els fets deurien derivar "d'una mala DIgestió d'un dinar popular", o el que és el mateix d'una INDIgestió.

    Altrament no s'entén que algú que es fixi com a objectiu aconseguir un Estat pel seu País pugui cometre uns errors tan bàsics.

    Hi ha dues regles senzilles que cal mirar de tenir en compte. La primera és no humiliar a les persones i la segona no saltar-se les normes de procediment. Si ho fas et pots crear greus problemes i acabar fent el ridícul.

    Pel que fa a la comunicació ja s'ha vist el que han fet darrerament. A partir d'ara, amb mirar el to dels articles de la web i els comentaris de nivell que hi ha, ja podem ensumar quina serà aquesta política.

    En fi, una trista història. Aquests dinars populars tenen males bromes, la ratafia calenta no fa de bon digerir.

    ResponElimina
  14. Un dinar popular?
    Però això què és?
    Si és per l' arrossada de la Diada jo la vaig trobar ben digne, i els meus fills, que s' ho podien mirar amb menys "carinyo", s' ho van menjar tot sense més problemes ni indisposició de cap mena.

    N' hi hauria per llogar-hi cadires si tota aquest enrenou ve per un plat d' arròs.
    Salut!
    Cesc.

    ResponElimina
  15. DIgestió? INDIgestió?

    No ho "pillo".

    Pot ser es degut a la gestió de la comunicació el dia de la Diada?

    ResponElimina
  16. DdF, jo penso que tu t'estas equivocant.
    Si vol la teva dimisió, accepta-li, i demana-li parlar desprès en privat per a que t'ho expliqui, i aleshores segons el que digui et quedes o marxes, pero mai entrar a drap amb la premsa.
    El que esta fent mal a r-cat no son les dimisions ni res d'aixó. El que ha fet mes mal es totes les tonteries que hem tingut d'escoltar i llegir.
    Potser si haguesiu obrat com jo et dic ens les haguesim estalviat tots.
    Segur que tens raó, segur que tens les teves raons, pero aixó no va enlloc. Es autodestructiu.
    Jo esborraria el blog. Seria el mes inteligent. I si vols contemplar l'estupidesa humana, en comptes de escriure, llegeix el bloc d'en Sort.
    Salut
    Miquel

    ResponElimina
  17. Miquel, com diuen a Formentera, som hómens o som merda?

    Esborra't tu del mapa, xato. Jo no ho penso fer perquè un perturbat hagi muntat aquest pollo.

    És més, aquest bloc donarà moooltes alegries, encara.

    ResponElimina
  18. La paraula omertà té un origen incert, però hi ha algunes teories sobre el seu origen que la relacionan amb la paraula humilitas (humilitat) i, noi, comparar-se amb els 4 de Guilford potser és una mica massa agosarat per part teva...i parlar de linxament públic, francament,una mica Tennessee Williams tot plegat…
    Al primer que vaig escoltar als mitjans va ser a tu i el meu analisi és: si has de parlar per la radio a primera hora del matí, retira´t aviat de la farra de la nit abans.

    I un apunt: perque no has cancelat o perque has permés els comentaris on deixaven la Lomas com un drap de dona? Per que no sarà que no en cancelis molts d´altres on no es parlava ni la meitat de clar…

    ResponElimina
  19. Ann Margret, lo teu sí que és pretensiós i poc humil...

    Comencem per les coses importants. No modero els comentaris. Però quan en veig algun que és ofensiu, que insulta baixament, "soez", l'elimino. El comentari número 10 d'aquest post, que he eliminat, dissortadament no era admissible, per més que em fós favorable -molt favorable- no contemplo no eliminar-los si cauen en aquesta dinàmica que tu denuncies. Ho faig quan ho veig. Pot ser que algun se m'hagi passat, ho lamento, si em dieu quin és, l'elimino. Però no modero comentaris, fins i tot deixo que m'insulteu -dintre d'un ordre-. Això sí, els tarats ja no hi tenen cabuda, aquest és un bloc que no genera deixalles intelectuals.

    Pel que fa a la falta d'humilitat sobre les comparacions... Realment en aquest país cal molta més poesia... Si no entens que el símil, salvant totes les distàncies, és en relació a que es pugui acusar impunement, i que només el pas del temps permeti descobrir la veritat... i que justament això és el que no penso deixar que passi...

    però veig que la imatge ha funcionat. Sóc un bon poeta. Mola.

    ResponElimina
  20. Molt bé, ja sabem que se us ha tractat de forma injusta i la reflexió i l'estat d'ànim a Rcat és una mica grisot.

    Ja heu dit el que calia, i heu rebut el suport dels mèdia, i alguns opinadors professionals de mitjans grans donen per morta l'opció Rcat tal i com ha quedat en aquest moment.

    Gira full. A la política, als partits, els que teniu càrrecs haurieu de saber que en un termin i d'hores podeu desaparèixer del mapa. Quans ministres, més fora que aquí, tot s'ha de dir, han hagut de plegar per coses de les que no eren directament responsables? quanta gent, amb més raó o menys, han estat eliminats de llistes pels líders, sacrificats per candidats a dit, o per complir quotes?

    Penso que el que es dedica a la política, ha de saber que el càrrec que ocupa avui, demà, pot ser paper mullat.

    Repeteixo, teniu raó, us han donat la raó. Però passa full d'una punyetera vegada, si em permets, i pensa en el país i comença a escriure sobre el país i Catalunya.

    Estic segur que ets un patriota, així que avui mateix m'agradaria que pasessis full perquè el tema ja hauria d'estar superat.

    Cordialment

    ResponElimina
  21. I una altra cosa, si modestament se'm permet l'observació.

    No sóc l'únic que se sent una mica desorientat pel que ha passat, però sóc el primer que ha escrit en el sentit de tirar endavant. I heu aconseguit generar en mi i altres una sensació de dubte en el projecte.

    Però sóc el primer que ha mirat de tirar endavant. No sé si és una fugida endavant al buït, però assumeixo la modesta responsabilitat de respondre pel fracàs futur de Rcat per les decisions injustes del líder.

    ResponElimina
  22. No acabo de comprendre com un paio tan collonut és fica en aquestes mandangues crack. Però, EN FI, tot el meu suport a tú i als que li foteu un parell de collons en aquesta cosa tan interessada de la política! Abrazus i Anims

    ResponElimina
  23. Francesc, la gent podrà o no estar d'acord amb tú, però com a mínim tú has donat explicacions coherents, el doctor Muerte encara ha d'explicar-se perque la merda d'entrevista radiofònica va ser patètica i molt poc "informativa", per dir-ho d'alguna manera...

    ResponElimina
  24. El Sr. Elies s'ha explicat i ha donat les seves raons, subjectives si voleu, però clares i entenedores.
    El Sr. Elies ens ofereix aquest espai per expressar les nostres opinions sobre el tema i, com ha explicat ell mateix, elimina únicament els comentaris barroers.
    En canvi, la secta del Dr. Muerte (¿és cert que fan misses negres en un prat prop de Puigcerdà?) no només no ha donat encara cap explicació racional dels fets (l'entrevista de Catalunya Ràdio és susceptible de querella per difamació i injúries, us ho diu un advocat) sinó que, a més, en aquella cosa que anomenen web, censuren repetidament qualsevol comentari que no sigui adulador del gran gurú o dels acòlits.
    I parlant de sectaris, ¿heu llegit els darrers posts dels blogs respectius dels bípeds anomentas Sort i Bargalló?
    A veure, jo puc entendre que hi hagi tios que gaudeixin xupant polles alienes, però el nivell de malaltia mental que supuren les insinuacions que allà s'hi fan haurien de comportar, per una banda, que al Sr. Sort quedés inhabilitat in eternum per a la docència (¿vosaltres deixaríeu els vostres fills en mans d'aquest psicòpata?) i, per l'altra, que quan el Sr. Bargalló trepitjés l'aeroport de Frankfurt l'únic escànner que se li apliqués fos al seu cervell, atès que en aquesta part de la seva anatomia és on s'acumula un potencial destructiu que riu-te'n tu dels calçotets-bomba dels senyors d'Al-Qaida.
    En fi, que amb aquest conjunt de descerebrats es vol formar una candidatura electoral (i, al loro, mai millor dit, que encara s'hi han d'afegir altres il·lustres representants de la caspa més nostrada com els Espot, Castany, Canela i Arqué...) Vaja, un allioli que té menys possibilitats de lligar que l'ou barrejat amb salfuman, tot i que aquesta darrera opció (la de que alguns beguessin un bon raig de salfuman a galet, a veure si així s'els netejava les seves pútrides goles) no estaria gens malament.
    Posats a triar, i amparant-me en la màxima seguida pel Dr. Muerte, "camina o rebienta", prefereixo que rebentin. per això uns quants ja ens n'hem apartat. Per a que no ens esquitxin.

    ResponElimina
  25. Collons, en quatre dies com hem passat de l'adulació a l'insult més descarat.

    Aquest sr. advocat també es deu repassar els textos que escriu, dic jo, perquè em penso que s`'apropen més a la possibilitat de querella que altra cosa.

    No vegis.

    ResponElimina
  26. Francesc,
    Amic, gràcies per l'explicació, rsumida, sintètica, i a base de fets.
    Ànim, força, i a fer feina, que a molts llocs fan falta patriotes actius i intel.ligents com tu.
    Una abraçada

    Andreu

    ResponElimina
  27. S'agraeix l'explicació. Necessària per posar les coses a lloc. Impecable el to, també molt necessari i lluny d'abcessos.
    Si tot el sarau bé per mor d'un dinar popular, aquí hi ha algu que l'ha vessat i molt. Jo estic al·lucinant, però content de proclamar que sóc amic teu!.

    ResponElimina
  28. Ara entenc moltes coses, gràcies per la teva explicació, faré correr aquest article tant com pugui, per sort tinc molts amics a Reagrupament que volen respostes, aquí les trobaran. Per fi una mica de llum en aquesta foscor.

    Visca Catalunya Lliure (d'espanyols i de despostes)

    ResponElimina
  29. Jo, a través del feisbuc i del meu blog he explicat el mateix que tu, i m'han sortit amb "monsergues" diverses sobre conspiracions i maquiavelismes, que ni el PSOE-GAL de les millors èpoques.
    Sempre he cregut, i algun personatge important de Reagrupament al final se li ha escapat, que la crisi venia motivada pels tics "autoritaris" de la parella fantàstica, que alhora que els tenen, també tenen una mancança enorme de política. El duet homenot-donota de Reagrupament volien entregar Reagrupament en cos i ànima al "salvador" Laporta, i per això han fet el què han fet.
    Regeneració democràtica? Entre els militants de l'associació segur que en quedem, per defensar-la, però dels "llepes" que van tornar a la Junta, i dels qui els aplaudeixen, cap ni un pot gosar parlar-ne. Vergonya, haurien de sentir de ser tant mesells!

    ResponElimina
  30. Seré breu: dono tot el meu suport a l'autor de l'article i als raonaments que hi fa.

    Visca la terra, mori el mal govern !

    ResponElimina
  31. La veritat és que aquest discurs que has fet ha quedat molt creïble. Però no deixa de ser tot mentida o veritat a mitges. I tu ho saps, Francesc.
    Eva

    ResponElimina
  32. Eva, aquí no hi ha cap mig discurs, ni cap mitja veritat, ni cap dimissió oral, ni res que s'hi assembli. Aquí hi ha la descripció dels fets. Si algú, com qui acusa de que hi havia motius per a la liquidació per no sé què del dinar popular de l'Onze, doncs que ho digui.

    O que es diguin les mitjes veritats, en què consisteixen. Sóc el primer interessat a saber-les.

    De fet sóc el primer interessat a saber perquè s'ha de fer plegar a 4 membres escollits per l'Assemblea Nacional.

    ResponElimina
  33. També vull agrair a tots els companys les vostres mostros de suport. Des d'en Quico fins a l'Espelt, passant pel Dessmond, en Cesc i etcètera. A tots, gràcies! I a tots, també, que em sap molt de greu el que ha passat, tot i que me'n sento totalment inocent. Simplent, el que ha passat, NO HAURIA D'HAVER PASSAT MAI.

    ResponElimina
  34. PENOS!!!!!
    Vergonya al llegir el blog de pensar que hi ha Catalans que anteposen totes les seves raons davant del interés que AHURIA de ser el PRIMER, LA INDEPENDENCIA de Catalunya. Si ho podieu fer millor, tireu-vo endavant (encara hi sou a temps).
    No m'interesa saber el que ni el com l'unic que es important es que el nostre Pais sigui INDEPENDENT i per aixó es te de estar disposat a fer els sacrificis que calguin.No em demostreu estimar gaire el nostre Pais seguint amb tota aquesta historia que jà ahuria de estar morta i enterrada,(ja fa pudor).
    Pitjor que el que hi ha ara no serà el que podem obtenir si Reagrupament obte escons al Parlament, de totes maneres el temps donara la raó a qui calguí.
    SI ESTIMEU EL NOSTRE PAIS MATEU JA EL TEMA.
    Moltes gracies.

    Pilar.

    ResponElimina
  35. Pilar, a tu et sembla que actuar contravenint els estatuts, les declaracions aprovades a l'AN, amb despotisme, amb nepotisme, etc... estem més aprop de la independència?

    Creus realment que respectar els acords, mantenir un criteri i funcionament democràtic... ens allunya de la independència?

    El problema no és matar el tema. El problema és que algú l'hagi generat.

    no fotem

    ResponElimina
  36. Benvolgut Elies

    Si realment estimessis el teu país com dius que te l'estimes, deixaries aquest tema de banda ja, i et dedicaries a labors més constructives.
    Per molta raó que puguis tenir hi ha coses que estan per sobre dels problemes personals de cadascú.
    Estàs fent el joc als nostres enemics, pensa-hi.

    JBalius

    ResponElimina
  37. Per JBalius:

    Crec que el teu comentari és injust i desenfocat. Injust perquè no es pot dubtar del patriotisme de l'Elies, i de la seva dedicació a qüestions "constructives" per a la nació: n'hi ha prou amb llegir el seu últim post, sobre la xorrada sociata de les olimpíades d'hivern, on exposa tot un programa de prioritats per a la capital del nostre país, en contraposició a les dels patètics gestors del seu Ajuntament.

    Desenfocat perquè qui fa el joc als espanyols és qui ha organitzat el terrabastall ridícul que ha delmat Reagrupament. I aquest només té un nom: el Dr. Muerte. Com em deia fa pocs dies un company reagrupat, un agent infiltrat per l'enemic no ho hauria fet millor per carregar-se el projecte.

    ResponElimina
  38. Si fossis algú com cal, i suposant que fos cert el que escrius, callaries com altres fan (entre altres 2 dels 4 dimitits). Però a sobre resulta que el que expliques és una novel.la. A banda, les iaies saben que "si dos es barallen, no en vulguis de cap, que segur que part de culpa tenen". Relats d'angelets que culpen dimonis només són bons pels babaus. Endavant Reagrupament liderat pel doctor o pel dimoni, és igual, l'objectiu és el correcte.

    ResponElimina
  39. Eduard, friso perquè facis un bloc i ens expliquis perquè els fets que explico són una novel·la...

    anima't

    suicida't, si cal

    ResponElimina