dimecres, 3 de febrer del 2010

Esdevenir exemple tangible del que es vol oferir a la societat...


PONÈNCIA POLÍTICA
Reagrupament Independentista
1a. Assemblea nacional
Barcelona, 3 d’octubre de 2009
Reagrupament Independentista


2.2. (…) Alhora, forcen una cultura de lleialtats dòcils i disciplinades que faciliten el seu govern intern i anul·len les possibles veus discordants o prou ambicioses com per competir amb els qui controlen el partit.

2.3. Mesures per dur a terme la regeneració democràtica
Reagrupament Independentista proposa les següents mesures de regeneració democràtica de la política catalana, que haurien de tenir el rang de norma legal, basades en la transparència, l’ètica, l’austeritat i la bona gestió, com a principis inspiradors de l’actuació dels representants públics, i alhora practica l’ètica i la democràcia interna en el moviment mateix perquè pugui esdevenir un exemple tangible del que es vol oferir a la societat.


4.1.c. Un moviment plural, obert i transparent
Reagrupament vol impulsar un moviment de persones obert a tothom que comparteixi els dos objectius fonamentals de l’associació de regeneració democràtica de la política i declaració unilateral d’independència, basat en la pluralitat i la transparència. Una de les finalitats internes de Reagrupament Independentista és garantir la renovació d'idees i el debat, per evitar caure en els errors comesos per les direccions dels partits parlamentaris, endogàmiques i jerarquitzades, que ens han conduït a la situació actual.
(PS: se us acudeix afegir-hi alguna cosa?)

14 comentaris:

  1. "(PS: se us acudeix afegir-hi alguna cosa?)"

    Donç si:

    Quant una cosa és massa bonica, és que no deu ser real. Passa com amb les dones.

    ResponElimina
  2. He consultat el CV de la noia que suposadament està encaramelada amb en Carretero, i no està gens malament, però gens. No tothom el pot exhibir.

    I em pregunto, si enlloc d'una senyoreta jove i guapa, a part d'intel·ligent i amb un CV extraordinari, fos un senyor de la mateixa edat, sense el mateix CV, s'haguessin escampat i donat pàbul a certs rumors de caràcter masclista?

    Penso que la resposta és molt simple: No.

    Endavant, gran aportació a l'independentisme, però. Just els que parleu d'ètica i us penseu que son immaculats.

    ResponElimina
  3. Joan, no tens ni remota idea del que parles. La qüestió no és amb qui folla o deixa de follar, sinó LA PRÀCTICA DE NEPOTISME.

    Imagina't per un moment que haguessin estat en Puigcercós o en Carod els que haguessin fet una cosa així.

    ResponElimina
  4. Al final amb això del patriotisme conta més la calceta i el tanga., què hi farem!

    ResponElimina
  5. Perfecte.

    A quin partit i quin líder no practica el nepotisme?...

    No ho sé, em sembla que lo de la regeneració democràtica se'ns ha girat en contra perquè penso, i en això us dono la raó, és quelcom impossible quan intentes dur a bon port i a aglutinar, un partit mínimament gran.

    Si ens perdem en l'idealisme pur i dur, no sé si arribarem mai a l'objectiu primordial.

    De totes maneres, no he estat jo qui ha escampat el rumor de a qui es folla en Carretero, així que potser li digueu a uns altres això de que no és qüestió de faldilles.

    ResponElimina
  6. És que us ho heu posat massa difícil, Independència + Regeneració Democràtica. Qualsevol d'aquests dos objectius tot sol ja és dificilíssim d'aconseguir, només cal veure la gran quantitat de fracassos que hi han hagut fins ara.
    Penso que s'ha de tocar de peus a terra, el gran objectiu és la Independència, un cop assolida s'entrarà al joc normal dels partits polítics amb més o menys democràcia, més o menys nepotisme, però no ens enganyem, això és i hauria de ser un país normal i corrent habitat per persones normals i corrents, no per àngels.

    ResponElimina
  7. Joan i Salvador,

    Queda clar que el problema no és amb qui folla Carretero. Quan ho feia amb la seva companya anterior, que mai havia volgut tenir cap rellevància a Rcat, ningú no li donava cap importància.

    El problema és que aquesta noia, que mai no havia destacat en res ni se li coneix cap aportació a Rcat, ha estat descaradament promocionada per Carretero. Primer va fer campanya perquè sortís a l'Executiva, després va i la nomena secretària (per davant de gent amb molta més solvència en aquest àmbit) i ara pretenia que fos diputada (també per davant de gent molt més preparada i amb suport al seu territori). Ho volia fer, no ho dubteu (després del merder suposo que ho deixaran córrer). Hi ha indicis claríssims, el més clar el canvi de sistema de primàries, però n'hi ha d'altres molt significatius, que el company DdF coneix perfectament.

    I potser sí que ho fa tothom. Però és que Rcat ha fet bandera de ser diferents dels altres: nosaltres havíem de ser els de la proximitat al territori, els de les normes per evitar corrupteles, amiguismes i nepotismes...En Carretero dedicava més temps als seus actes a parlar de "regeneració democràtica" que d'independència!

    I, és clar, noi, quan fas bandera d'un tema i, a les primeres de canvi, quan encara no ets ningú, et "pillen" en una contradicció tan flagrant, doncs llavors "pilles" tu, perquè perds qualsevol credibilitat.

    Vaig sentir una vegada Carretero criticar la dona d'en Montilla per la seva acumulació de càrrecs. Vaig riure i vaig aplaudir. Ara jo pensaria "però quins collons que té el tio, si encara no ha tret ni un diputat i ja vol col·locar la novieta, què no faria si fos President, el "pàjaro"!" I m'emprenyaria molt, és clar.

    Ja no me'l crec.

    ResponElimina
  8. Doncs aquesta noia, té dues carreres i un màster. Així que, dic jo, tan tonteta no deu ser.

    Suposo.

    D'altra banda em recorda el cas Sarkozy amb el seu fill, que sense haver acabat la carrera el volia fotre ben enxufadet en un bon lloc. Està a segon de dret. Bé, el temps ha acabat diluint l'afer i es valorarà en Sarko pels mèrits o demèrits.

    Potser aquí volem ser massa essencialistes. I dic potser, compte.

    ResponElimina
  9. Ningú no ha dit que sigui tonteta, Joan. No, no, si "llesta" ho és bastant! Seriosament, té curriculum acadèmic, però totes les feines que ha tingut han estat per endoll d'Esquerra (inclosa l'actual!). I políticament no ha fet res: no se li coneix un article, un acte públic, un discurs...A la Junta directiva em consta que feia el paper de "florero" total, no obria la boca! I que DdF em desmenteixi, si no dic la veritat.

    I ni que fos bona políticament (que ningú dels que la coneix m'ha aportat cap indici que ho sigui). Carretero no pot, en una organització jove, amb pocs llocs de direcció i cap càrrec públic, promocionar-la tan descaradament, precisament a ella (per allò de la dona del Cèsar...). I encara menys en una organització que té la regeneració per emblema, que pretenia ser exemple d'ètica per acabar amb els mals vicis dels partits "clàssics". Tot això ha quedat en fum, no només per la nòvia del Carretero, sinó sobretot per la purga estalinista dels discrepants.

    No s'ha predicat amb l'exemple, s'ha fet justament el contrari del que es pregona. Letal per a un projecte polític tan tendre.

    ResponElimina
  10. Vosaltres sabeu millor el que ha passat. Si em permeteu una cosa. Jo fa poc que milito en un partit i faig ben poc comparat amb la feina que feu molts de vosaltres. Així que, creieu-me, escolto amb atenció el que em dieu i tracto de seguir el sentit comú i la intuició per mirar de treure'n el desentrellat a tot plegat.

    Una cosa si que em sembla que tinc una mica clara. I és que cal ser un patriota de pedra picada per no passar del tema per sempre més. La gent tenim molts problemes, tots plegats, com per a anar-nos a dormir de mal rotllo per culpa de la nostra pròpia incompetència, sigui qui sigui el responsable d'aquesta desunió.

    La política, els partits, intueixo pels amics que hi tinc en partits, genera una sèrie de desilusions, d'injustícies, i de mals rotllos en les vides personals de la gent que flipes. És admirable. Però en el món de l'independentisme, a més, genera fustracions, divisions, nous partits que se succeixen a anteriors, etc etc.

    Nosaltres, els militants de base, som els menys responsables de tot plegat. Ara bé. També debem, debem, repeteixo, tenir part de culpa quan, des d'aquest bloc i d'altres, ens enlluernàvem amb la figura d'en Carretero, el gairebé mitificàvem, i el teníem com un veritable oracle.

    I és clar, ara alguns passeu a l'altre extrem, com si el que era una biografia excelsa del personatge, ja no existís i només valgui el darrer estirabot.

    Em penso que a la vida les coses tenen sempre una explicació, i el blanc i negre no existeix. Igual que no existeix la santíssima trinitat ni el dimoni personificat.

    En fi, estic cansat sempre de la mateixa merda que ens envolta. Fem una cosa raonablement bé, i passem a carregarnos-la al dia següent. I si no mireu lo de les consultes del 13 D.

    L'enemic som nosaltres mateixos, i no Espanya.

    Gràcies i disculpeu aquest text declaradament patètic en aquest post.

    ResponElimina
  11. Em sembla que RCat comença a fer pupa a CiU...

    ResponElimina
  12. Així va el país. Quan es considera un bon currículum tenir dues carreres i un master i haver treballat en tasques relacionades amb la política, la cosa està fotuda.
    Cóm aquest currículum tan LIMITAT de la realitat no fa que sigui impossible accedir a un càrrec de responsabilitat?
    Algú que no ha treballat de veritat i que no te experiència en gairebé res no pot ser considerat un bon gestor potencial.
    Potser el problema és que aquest és el cas de la majoria dels polítics actuals...

    ResponElimina
  13. Està clar que el Laporta serà el cap de llista per RCat.
    El Carretero ha fet ara net del que li feia nosa (encara no sabem pq) i no li ha importat l'actual desgast pq quedarà tapat per la notícia del fitxatge del Laporta.
    Es veu una hora lluny...

    ResponElimina