dilluns, 20 de juliol del 2009

INDIGNITATS, dels 175.000 euros de l’onada groga a 6 mil milions d’euros de dèficit


Hi ha una cosa que esgarrifa de l’actual situació del país, i és la indignitat dels polítics del tripartit.

Són moltes les necedats que hem hagut d’escoltar aquests dies. Són moltes les imbecilitats a què assistim cada dia amb les seves polítiques, la seva gestió. Però és encara més gran la falta de dignitat, l’absoluta indignitat de que fan ostentació cada dia.

Avui aquest personatget que es diu Carod Rovira ens diu que amb un estatut de talla S han aconseguit un finançament XL. Bé, ja sabem que aquest fracassat que ara es fa l'homenet no afina gaire amb les talles, només cal veure aquestes imatges espantoses quan es fot un jersei de coll rodó i s’arromanga les mànigues. És una de les imatges més grosteques –estèticament- amb què ens obsequia el tripartit.

Avui mateix, també, aquest home demenciat, aquesta caricatura, en què s’ha convertit en Castells diu que “han blindat el finançament” davant una possible sentència del TC.

Com es pot tenir la cara tan dura? Com es pot ser tan mentider? Com es pot ser tan indigne?

És francament irritant moure’s per aquests terrenys de la politiqueria més nauseabunda. A veure, els mateixos que es carreguen l’Estatut, incomplint-lo, diuen que l’han blindat. Els mateixos que subscriuen un acord que no contempla elments absolutament bàsics de l’estatut, diuen que han assolit una talla XL davant una llei orgànica S.

Quanta mentida, quanta falsedat! Per sort ja hi ha molts economistes, com en Xavier Sala Martín, n’Emili Valdero, l’Elisenda Paluzié, etc. que han explicat ben clarament les coses, sense deixar-se intimidar pel règim.

Si una cosa està clara és que aquest finançament no arriba ni a la sola de la sabata del previst en l’Estatut.

I si una altra cosa està clara és que el sistema de l’Estatut tampoc no és el que necessitàvem. Però això són figues d’un altre paner. Quan hom no assoleix ni els objectius que ja estan pactats i desenvolupats en una llei orgànica, com és l’estatut, el millor que pot fer és plegar, dimitir.

Doncs no, aquesta colla d’indignes encara es dediquen a dir imbecilitats, a mentir, a estafar la gent.

Hi ha, a més, la indignitat de sumir el nostre país en un dèficit bananero, propi de l’Argentina del corralito, amb 5.000 milions de dèficit el 2008 i uns 6.000 milions per al 2009 (comptat el finançament XL que diu la morsa). Això és d’una indignitat absoluta, d’una irresponsabilitat esfereïdora. I és conseqüència d’una pèssima gestió i d’un pèssim acord de finançament.

Aquests dies ens hem assabentat, a més, que la broma de l’onada groga pel Tour ha costat a la ciutat de Barcelona… 175.000 euros!!!!! No estic parlant de les despeses de fer venir el Tour. No, estic parlant de la majaderia aquesta de “a Barcelona farem l’onada groga més gran del món”. El que hem fet a Barcelona, un cop més, és el ridícul més gran del món. En un món que camina dramàticament enmig d’una crisi brutal, els nostres il·luminats es gasten 175.000 euros en una autèntica majaderia, que va ser un fracàs absolut, un despropòsit.

Joan Carretero, a l’històric article de l’Avui, va parlar de “Patriotisme i Dignitat”. Justament el que falta a aquesta púrria tripartita.

Dignitat implica no mentir, no enganyar, no estafar. Però dignitat implica també austeritat, fer servir els diners públics amb cura extrema. Dignitat implica no llençar els diners, que és justament el que fan els sociates i el tripartit: llençar els diners. Llençar els diners amb coses absurdes com aquesta patètica onada groga, llençar els diners creant hiperestructures de control a presidència, amb una assignació brutal de funcionaris, llençar els diners creant coses tan esotèriques com a cossos d’agents d’igualtat, llençar els diners comprant voluntats als diaris, insertent-hi anuncis de pàgina sencera explicant mentides. Llençant els diners de tots. A això també se’n diu indignitat.

I hi ha una sortida: “Patriotisme i Dignitat”. Joan Carretero. Reagrupament.


4 comentaris:

  1. I EL INDIGNE BATLLE DE BARCELONA,L'ALTRE DIA RECOLÇANT A LES POBRES VIDUES,A LA PL.SAN JAUME
    "CON UN PAR" EL PAIO.
    JUGANT AMB BCN.

    ResponElimina
  2. He sentit l'entrevista d'aquest troç de quòniam XL amb dignitat S mentre coduia i quasi m'estampo. Aquesta gent són un perill públic.
    Ara vinc del cine. Hi he anat per evitar la temptació de veure el Montilla. Tenia una petita esperança... pensava que la Terri, en un atac de lucidesa es menjaria aquest bou amb patates, que el posaria a les cordes preguntant-li per cada incompliment de l'Estatut...."no seria més fàcil, president, dir al poble de Catalunya que l'acord no és estatutari però que les coses són com són i que l'han aprovat per responsabilitat".
    Pel que he pogut llegir, em sembla que no li ha fet cap pregunta semblant.

    ResponElimina
  3. Lamentable Elies. 175000 euros gastats en aquesta cursilada. Lamentables també les paraules de Carod. Avui les llegia al diari i m'esgarrifava de com aquest tio frivolitza sobre el finançament. Crec en Reagrupament. Almenys us veig sincers i amb ganes de fer bé les coses. Si conseguiu que tota aquesta colla de vivales marxi del govern serà collonut, collonut. Aquest país està caient molt baix per culpa del tripartit. Hi ha una manca de inteligència tan descarada que cal fer tot el possible per desempellargar-nos d'ells. I el teu blog de denúncia és un exemple de com s'han de dir les coses.

    Saludus Elies i Endavant amb Reagrupament!!!

    ResponElimina
  4. Tot plegat és repugnant....a mi quasi bé em passa com en Joan, estava sentint l´entrevista de la morsa i quasi bé em menjo el radar de Tiana..........em va ficar a 200el fill de sa mare! Quin fàstic....
    Salut i Pàtria!

    ResponElimina