dilluns, 15 de desembre del 2008

La pastisseria Puigcercós-Portabella


El que està passant amb el tema BCN és una presa de pèl. El sr. Portabella va sortir ell del govern municipal per salvar el seu cul, però Esquerra s’hi va quedar i li dona un suport pràcticament incondicional.
Aquestes setmanes n’hem tingut totes les proves: aprovació dels pressupostos, i ara fins i tot el vistiplau al domini .bcn.

És una autèntica vergonya. Però és que a més a més ja no sé a qui pretenen enganyar amb totes aquestes martingales, amb aquesta política de farsants.

Sí que hi ha una cosa que ha aconseguit el sr. Portabella. Pel que sembla, ha arribat a un acord amb en Puigcercós. Res de coses d’aquestes d’oferir-se de mediador i bla bla bla. En cap cas. Ha aconseguit salvar el cul, és a dir, que en Puigcercós es comprometi a recolzar-lo com a candidat, una altra vegada, a les municipals a BCN.

Ras i curt és això. Durant la campanya del congrés a BCN aquest rumor ja es va estendre, però no es va concretar del tot. Això era tan així que entre els sectors Portabella i Niubó, ambdos inicialment alineats amb en Carod, hi va haver friccions i moltes malfiances. Ara ja tenim a sobre la taula el que volia en Portabella, que ja s’ha oblidat molt ràpidament del seu antic sector.

Què en guanya en Puigcercós? Bé, sens dubte afebleix encara més el sector Carod. Això suposa llevar-li una de les dues úniques potes que a nivell intern li donen suport. De manera que després de tant viatget i conferència, en Carod està pitjor d’on estava: abocat absolutament a una posició testimonial en la corelació de forces dins d’Esquerra.

Em diuen, tanmateix, que s’ha colat en el pacte una cosa que haurem de seguir d’aprop: en Portabella es compromet a designar per a la Fira un dels homes “de negocis” de l’entorn Puigcercós-Vendrell. Algú de “la cara fosca de la força”.

Veurem si és així. No sigui que al final passi com en aquella cançó tradicional que parla d’un senyor que empaitava les criades i tot el món….

11 comentaris:

  1. Ahhh m'agrada llegir el teu Bloc., és combatiu i desprèn força., està molt ben escrit i tot i no congregar amb algunes coses (Amb Erc estem plenament d'acord)és un plaer haver-te decobert..saludus crack

    ResponElimina
  2. No acabo d'entendre el paper de'n Portabella. Em supera. I amb això del .bcn es cobreix encara de molta més glòria.

    ResponElimina
  3. SURO!!, volia dir suro cony!!

    ResponElimina
  4. En Portabella és un tros de duro...en el sentit de que sempre sura, un supervivent, vaja!.

    A ell no el fotran pas. Quant ERC s'estabelli, allá estará ell recollint algun bocinet que li permeti continuar el seu sistema de vida al que hauria de renunciar fora de la politica, cosa a la que no hi está en absolut predisposat.

    Aquest és uns dels de la 3ª via que les veia venir en l'època en que s'enganxaba als pantalons de'n Colom amb "que hay de lo mí".

    ResponElimina
  5. Benvingut Mr. Chance

    En Portabella sempre em recorda al Peter Sellers d'aquella pel.licula.
    ("Estic disponible dins o fora del meu jardí", deia el jardiner i la tonteria i afanys de saviessa de pobres patums, però influents, el duent a una carrera politica meteòrica, ajudats per la televisió).

    Allò era una comèdia, pero, en Portabella, que ha fet alguna vegada? Res, de res, de Res. Es bon noi, es prudent, no pot fer res més, son molt pocs, el marquen molt, els sociates i els de Calàbria, i 44.000 excuses o justificacions més. I ell segueix de candidat a BCN, amb els seus xollos, els seus viatges assegurats (els llargs, sobretot que quedi clar) en pacte amb l'Hereu, estigui o no estigui, al govern municipal, pero es igual, no els fa caure mai, i intenta, i aconsegueix, surar, sense tenir mai majoria interna. Sempre ha aconseguit que algun cabdill de la E, o de l'ERC, el situi com a candidat. I a la Crida, digui el que digui, tampoc va fer gairebé res. Es fa l'ecologista fi, el postmodern, el reflexiu, el bon jan, i au, a continuar que son 4 dies. Evidentment el prefereixo de cap el grupet de la E a l'Ajuntament al Vendrelleti, al Niubó, o a l'Amoros.

    Però, digueu-me, barcelonines i barcelonins, entre l'electorat de la Ciutat, no creieu que la Rut Carandell treuria sempre el doble de vots que el Portavella?

    I per què no ho fan a Calàbria?

    Per que té principis i valors, perque es de Rcat, i perque no es plegaria com ja s'ha plegat en Jordi Portavella a retre lleialtat al nou virrei Puigcercos, deixant tirat al seu anterior virrei Carod.


    Però els vots de la gent, son els vots de la gent que no va pels Casals republicans ni per blocs.
    Si jo fos el president de la ERC (coi quina hipòtesi) , a dit, nomenaria la Rut Carandell cap de llistat municipal per BCN, des d'avui mateix. I que ella es faci la campanya sola i que decideixi el que vol dir o deixar de dir.

    Però els puigcercosistes-montillistes no ho faran pas.

    Burrus que són.

    I en Xavier Trias mes tranquil i optimista.

    Cordialment,
    Andreu

    ResponElimina
  6. És cert això del suport al ".bcn"?

    ResponElimina
  7. Al 59 segons de la 2, la secta de Nicaragua li va muntar un publireportatge a n Puigcercós similar al que li muntaren al "yo no me llamo José Luis".

    Vomitiu...com la Milagros Pérez Oliva...i el vell conegut de l'Agència Catalana de Noticies, nou a la plaça i que segurament, com que se'ls acaba, vol rendibilitzar les "llepades" en el tram final de la "cosa".

    ResponElimina
  8. Me'n penediré molt de temps d'haver passat, a l'interval entre dos capítols de la magnífica sèrie anglesa The Tudors, a veure com anava l'entrevista al més que patètic Puigcercós. Encara em pregunto per què ho vaig fer? Sóc massoquista? Marededéu, senyor, quina pèrdua de temps! Segons la versió en boca d'aquest autèntic fantasma, repeteixo FAN-TAS-MA, que es diu Joan Puigcercós, el govern ho fa de puta mare, a Catalunya vivim en el millor dels mons possibles, els dolents són sempre els altres i la conxorxa per saquejar les arques de Catalunya que es diu Entesa de Progrés (PRO-GRÉS) entre el Partit Sodomitzador de Catalunya (PSC, Esquerda (és a dir l'esquerda de la canya amb què ens sodomitzen), quedarà gravada en lletres d'or en la història de Catalunya com la més decisiva per a les qüestions 'socials' en molts i molts segles. I resulta també que, sigui dit de passada, un dels artífex d'aquest miracle de solidaritat i de fraternitat universal entre les persones que poblen aquesta terra, un dels que ha treballat més perquè el mag Maginet deixi regalets a totes les cases de Catalunya que necessiten ajuda és el patotxo, però ànima de sucre candi, del Tardà de Cornellà. Quantes coses que no sabíem. Quanta i quanta irresponsabilitat destil·la aquest tal Putxi. Ni una idea, ni una autocrítica, ni un pensament lògic, res de res. Tot un continu "sostenello i no emmendallo"...No vaig poder suportar-ho més. Tot era indigerible, inbevible i infumable.

    M'agradaria saber qui va ser el miserable que va fer creure a aquest xicot de Ripoll que podia passar directament d'organitzar una protesta per la falta de calefacció a l'intitut del seu poble a ser candidat a president de la Generalitat. Perquè això és el que ha fet i fa aquest home i aquest és el bagatge amb que funciona per la vida (més les pràctiques de cacic ultramontà que porta a l'ADN). Em pregunto què hem fet els catalans per haver d'aguantar aquest homenets ridículs i mentiders compulsius que s'han col·locat a les nostres institucions. O resulta que som uns enzes acabats o ens agrada ser enganyats i el pocavergonya que ens enganya. Com fan els proxenetes amb les putes que envien a fer carretera o cantonada. A totes els diuen el mateix: que són les seves reines i que no trobaran ningú que les tracti tan bé com ho fan ells. Doncs, igual.

    ResponElimina
  9. Anònim, és cert, ahir sortia a diferents mitjans, això del .bcn

    Josep, Agnès, estic d'acord amb vosaltres. Puigcercós va ser patètic i les llepades aquestes són fastigoses.

    Estem tan malament que ja he arribat a la conclusió que empitjorar és impossible.

    ResponElimina
  10. No ho sé Elies, recorda la llei de Murphy.

    ResponElimina
  11. Gràcies, Agnès, per la teva completa ressenya del 59 s. amb en Puigcercós. Ja em temia que seria insuportable. Celebro haver-me'l perdut.
    Pel que fa al Portabella, en una entrevista a El Temps, en Joan Carretero va dir més o menys que la presència d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona potser havia servit perquè algunes famílies vivissin bé, però no havia contribuït gens a la causa de la independència de la nostra nació. Ho va clavar!

    ResponElimina