dimarts, 23 de desembre del 2008

EMILI VALDERO, UN EXEMPLE DE LIDERATGE I PATRIOTISME


Avui, 23 de desembre del 2008, n’Emili Valdero, doctor en Economia, diplomat en Estadística, professor titular de l’àrea d’Economia financera de la Universitat de Barcelona, i fins ara secretari de Comerç i Turisme, ha presentat la dimissió. I ho ha fet a primera hora del matí, després de parlar amb el seu conseller.

Conec l’Emili de fa molts anys. Des que estudiàvem, ell a Econòmiques i jo a Dret. Des que vam començar a militar a l’FNEC i a ERC. Des de llavors, l’Emili ha format part del meu nucli d’amics íntims. És per a mi un honor gaudir de la seva amistat.

Ens vam distanciar durant el tripartit. Però vam retrobar la nostra amistat, i jo diria que l’hem enfortit, una tarda que em va trucar i em va dir que volia parlar amb mi. Estàvem a les portes del congrés d’ERC; ell sabia de la meva proximitat a Reagrupament… i vam estar parlant infinites hores sobre tot el que havia passat, la situació en què estava ERC i el país…, i el pas que volia fer de donar suport explícit a Reagrupament, com a única solució per a ERC i com a projecte nacional.

Des de llavors hem estat treballant junts i gaudint de la nostra amistat. Fa ja unes setmanes vam quedar i em va traslladar el seu fastigueig amb tot plegat. L’Emili és una persona absolutament entusiasta i preparada i amb un elevadíssim sentit de la responsabilitat. I em va dir que volia plegar, que no aguantava més el que estava veient. Que patia massa. Em va explicar com ja havia intentat impulsar tots els projectes, en clau nacional, i tots els entrebancs que havia tingut per part de la mateixa conselleria, de l’Huguet i l’entorn sociata (que vénen a ser el mateix, perquè com tothom sap, n’Huguet només es mou i fa coses d’acord amb les indicacions dels sociates).

La setmana passada em va dir que volia dimitir abans de Nadal, però un cop tancats tots els temes pendents amb els diferents sectors i persones. El pèssim funcionament de la conselleria, l’absoluta inoperància del conseller, la retallada del pressupost per a comerç havia vessat el got. Un got que ja estava clivellat després del seu suport explícit a RCat. Inicialment l’Emili tenia la intenció d’esperar a veure com es resolia el finançament i, si això podia redreçar la situació, en el sentit del compliment de les línies vermelles que l’impostor Puigcercós va assenyalar al Congrés. Però les setmanes han anat passant sense que el finançament hagi estat resolt. Més aviat tot indica que serà, un cop més, una agressió a la nostra capacitat d’autogovern i una autèntica presa de pèl en relació al previst al nou Estatut i en relació a l’espoli fiscal que practiquen amb els catalans tots els governs espanyols. Ara ja amb el vistiplau del govern català.

Portàvem, per tant, força dies parlant de quan i com fer efectiva la seva dimissió. Diumenge em va dir que dimitiria dimarts, que ja ho havia tancat pràcticament tot. I entre diumenge i dilluns al vespre vam estar preparant la carta de dimissió, per fer-la efectiva avui dimarts. Abans, però, ho volia dir personalment al conseller.

I aquest matí, a primera hora, ha pujat a veure al conseller amb la carta de dimissió i tot seguit l’ha registrada al Registre del Departament. La carta reflecteix perfectament l’estat d’ànim d’una de les persones més preparades amb què ha comptat Esquerra al govern tripartit. Per prudència ha callat moltes coses. Moltíssimes.

Tot seguit ho ha comunicat als mitjans de comunicació. I els ha adjuntat, amb el comunicat, la carta registrada. Els amics del Singular Digital s’han marcat un tanto sent els primers a destapar la notícia i a disposar de la carta de dimissió, que han posat a l’abast de tots els lectors.

Des d’aquest moment han començat a passar tot de coses sorprenents. L’impacte als mitjans de comunicació ha estat brutal, molt per sobre del que tant ell com jo havíem pensat que podia tenir. S’ha generat una autèntica bola de neu informativa i un munt d’adhesions en forma de mails, sms i trucades de suport.

Passat el migdia hem començat a tenir les primeres reaccions del Clan dels Calabresos. La notícia havia caigut com una autèntica bomba. Superat el primer desconcert, hem tingut notícia que es començaven a fer trucades diverses a diverses persones clau. Totes han començat a anar en la mateixa línia: no havia dimitit, sinó que l’havien cessat. La situació era absolutament surrealista. Però no hi havia res estrany en la reacció histèrica i histriònica dels cal·labresos, atès que, com en un reportatge que veia l’altre dia de la secta de la Cienciologia, la primera defensa consisteix sempre en un atac radical sobre la persona que critica, que posa en qüestió.

El paroxisme ha arribat quan, acabada la reunió de l’executiu, del Govern de la Generalitat, entre els acords del Govern es publica el “cessament del Secretari de Comerç i Turisme”. S’han begut definitivament l’enteniment.

Un bon amic meu, prestigiós jurista, em truca per informar-me de la publicació de l’acord i que…, sorprenentment, no nomenen a ningú per substituir-lo, com es fa sempre, sinó que encomanen les funcions al Secretari General del Departament. El tripartit arriba a la bogeria amb aquesta patranya, ja que això no es pot fer si no s’aprova un decret de reestructuració del Departament, on es canviï l’organigrama i s’integri la Secretaria de Comerç i Turisme dins de la Secretaria General.

No només intenten parar el cop, l’impacte de la dimissió, d’una manera absolutament burda, com és dient que l’han cessat, sinó que a sobre es posen en absoluta evidència perquè no nomenen ningú, com és el que sempre es fa en aquests casos.

No només ens prenen el pèl ignorant la datació de la dimissió (suposo que no es pensaven que l’hagués registrat!), sinó que a sobre es posen en evidència total fent veure que l’han cessat sense tenir cap substitut. I en la improvisació d’aquesta mesquina jugada, no poden fer altra cosa (perquè tot està improvisat) que encarregar les funcions al Secretari General sense la cobertura legal per fer-ho.

Realment és increïble. La seva reacció és tan bèstia i tan nauseabunda que no ha tingut la més mínima credibilitat. No la poden tenir mai. És tan bèstia que se m’acaben les paraules per intentar definir o adjectivar aquesta actuació tan barroera i impresentable.

A mitja tarda han començat a farcir la cosa. I han començat a dir que se’l cessava pel “desgavell en la moda” i per “mala gestió”, o fins i tot per “incompetència” i “falta de lideratge”.

Hi ha molta gent que avui ha d’estar avergonyida de pertànyer a ERC, i més encara d’estar al govern en representació d’ERC. Això que han fet és tan indigne, que fa caure la cara de vergonya. Estic pensant, sobretot, en tota la gent que coneix l’Emili Valdero, i que el coneix de fa anys. L’Emili ha estat, per a aquest govern, un autèntic luxe. El seu treball amb tots els sectors de comerç i de turisme ha estat exemplar. És una persona absolutament preparada, doctor en Economia, militant independentista compromès, persona activa, treballador infatigable, honest.

Les crítiques que està rebent de personal absolutament indocumentat, de menjadors compulsius d’arròs amb llamàntol fins a la vergonya, és una de les indecències més grans a les que he assistit els darrers temps. Els que el critiquen no l’arriben ni a la sola de la sabata. Això sí, són uns sectaris i uns sicaris sense vergonya.

La gestió de l’Emili Valdero ha estat agosarada, valenta, compromesa i innovadora. La seva feina és d’aquestes feines que perduren i marquen el camí per molts anys. No sembla, en cap cas, per la seva qualitat, que hagi pogut fer-se en el govern tripartit. Però s’ha fet, i s’ha fet gràcies a ell i al seu equip.

Per això avui és un dia en què em sento absolutament trist de veure com el sectarisme arriba fins a límits inimaginables, com un govern com el tripartit és capaç de mentir d’una manera tan radical i com són capaços de llençar tota classe d’insídies per tal de conservar els seus culs oficials. Avui no hi ha hagut persones, sinó gossos a la cacera.

Alhora em sento content que l’Emili, finalment, hagi deixat a l’estacada tota aquesta tropa d’indesitjables, d’indocumentats i de personal que no té on caure mort. L’Emili tornarà a fer classes el gener. És un acadèmic extraordinari. Cap problema. L’Emili continuarà militant en l’independentisme i per la llibertat de Catalunya.

I amb l’Emili, tots els que som patriotes, ens reconciliem amb una manera de fer política, amb la recuperació dels valors, amb la fantàstica impressió que treballar pel país val la pena i que comptem amb gent que val la pena. Com l’Emili.

Endavant!

Visca la terra, mori el mal govern!

25 comentaris:

  1. Gràcies Elies per explicar la veritat.
    I, sobretot, dona les gràcies a l'Emili per demostrar-nos que dignitat i política encara són compatibles.

    VISCA LA TERRA, MORI EL MAL GOVERN !!!!

    ResponElimina
  2. Amic Espelt... és urgent que expliquem les coses, la veritat, i que denunciem aquesta colla d'impresentables que ni tan sols accepten una dimissió. I que a sobre posen tota la maquinària tripartita, tot el seu enorme poder i xantatge per intentar falsejar les coses i llençar tot de merda.

    És tan impresentable que ja no puc més.

    Amunt i crits!

    ResponElimina
  3. Benvolgut Elies, Fes arribar a l'Emili una abraçada. Això sí que són fets i no paraules...Anims que comença l'espectacle!

    ResponElimina
  4. Hi ha 2 fets objectius (i més i tot) que posen de manifest què ha passat:

    1. Huguet & Aloy no tenen substitut i han de tapar-ho de la manera matussera com tu expliques molt bé. Si fos un cessament, això ho tindrien programat (i ja han dit que tenen intenció de posar-hi algú).

    2. Puigcercós va dir ahir a Catalunya ràdio (L'oracle) que la dimissió era deguda a raons internes i que, és clar que hi havia retallades de pressupost, ja que aquest és el problema del finançament que tenen tots els departaments de la Generalitat. Per tant, Puigcercós accepta que és una dimissió i que les raons són les de la carta de l'Emili.
    Aquí no s'acaba res. Endavant, que continuïn les expressions de dignitat i coherència (m'has sentit, Anguera?)
    Bon Nadal!

    ResponElimina
  5. Penòs. Espero que les urnes castiguin aquesta gentussa. I quina llàstima, quina llàstima on ha arribat el prestigi d'ERC.

    ResponElimina
  6. Quina colla els calabresos, no acceptar ni la dignitat d' un dimissionari. De fet, fa angúnia només de pensar com han d' anar les coses per allà dins, a quina baixesa ètica i moral s' arriba. L' Emili ha d' haber patit de valent en aquella olla de grills de conselleria. Espero que amb uns dies de repòs i el retorn a la docència se'n refaci ben aviat. Patriòtes dignes com ell, a molts, ens fan estimar la política.
    salut i independència,
    Cesc.

    ResponElimina
  7. Amb dos collons, l' emili.
    Basil

    ResponElimina
  8. Estem molt fotuts, cal fer molts canvis i organitzar-se. Si no hi ha una bona organització el país, que està pitjor del què sembla, no té més futur que l'assimilació. Governen treballadors, no polítics. Qui depèn d'un sou no governa, compleix ordres. Ens vendrem el futur dels nostres fills per quatre duros ara que no duraràn una generació??

    Ànims Emili.

    Damià

    ResponElimina
  9. Ja fa uns mesos, a les ultimes eleccions territorials d’ERC, els reagrupats del Penedès-Garraf, vàrem tenir varies reunions amb altres persones de diferents sectors per fer una candidatura “critica”. En aquells moments es començava a parlar de la fusió... Semblava que a la direcció de Reagrupament l’interessava que anessin units amb la gent d’EI. Al final no va poder ser perque el representant d’EI exigia que el candidat de consens tenia que ser... del sector Puigcercos.... L’Emili, en una d’aquestes reunions va intentar fer de moderador... La nostre postura era ferma: amb aquest candidat no hi ha acord. Que va fer l’Emili... donar-nos suport, encara que, “des de d’alt” interesses un consens... Encara recordo les seves paraules, en privat, :Joan lo que vosaltres volgueu, Sabia de la seva vàlua, però el suport que ens va donar en aquells moments va demostrar que sabia lo que era complir amb la voluntat dels militants de base. Emili, ets un tio Collonut.

    ResponElimina
  10. Tu ho has dit, al Gener tornarà a donar classes a la universitat, aquesta es la diferència amb tant altres que no tenen res mes que el càrrec

    ResponElimina
  11. L Emili te una capacitat de treball i de lideratge brutal.
    L Emili explica el que pensa.
    Te personalitat, és inteligent i bon comunicador.

    Això a la secta no agrada.

    Gràcies per la teva dignitat i coherència, Emili.

    Bon Nadal a tots.

    El nano

    ResponElimina
  12. Ja es veu que es segur que no s'entenien, i si tu tens informació personal de que volia cessar ja et crec. Però també saps que en 5' no es canvia l'ordre del dia d'un Consell de Govern, i per tant sembla evident que el volien cessar. Penso que l'Emili ha quedat força malament volen negar el cessament: Millor dir m'han cessat, i si no ho feien, hagues dimitit... però sempre ens quedarà el dubte de perquè es mantenia arrapat a la cadira fins que li ho van dir...

    ResponElimina
  13. El ressentiment es molt dolent company de viatge. Els miserables, ara, volen relativitzar la dimissió d'en Valdero.

    Jo no el conec. No en tinc opinió sobre la seva capacitat o traiectòria. Però com al món no hi ha Déus, ni supermans ni superwomens, on no hi arribo directament me'n faig confiança del que m'expliquen i diuen gent de confiança, bona gent, honestos, i bons amics.

    Està claríssim. Un alt càrrec tripartit, d'una conselleria de la E, dimiteix. I en deixa constància, escrita, amb motius, i hi ha registre i horari.

    I gent, amiga meva, ho corrobora. Ja està. Un tema claríssim.Un fet.

    Però no, l'Huguet, els de la E, els paràsits que viuen dels meus impostos i no foten res, han d'empastifar-ho.

    I dire:
    a)- Fets, no paraules. I escrits, com a fets. I portaveus, amb noms i cognoms, no anònims (fons de la conselleria, fonts de la E, fantasmes, trilers, boquesbrutes,..).
    b)- Huguet ha dit alguna cosa i ha fet alguna nota oficial?

    c)- AL Consell Executiu es va prendre nota i es va nomenar substitut? No.
    d)- Si el Conseller Huguet anava a cesar-lo, tindria recanvi, oi? O es molt burru del que ja sabem?
    e)- On estan, amb noms i cognoms, i notes formals escrites, aquests rumroròlegs calabresos, sempre els maeixos, sempre anònims, sempre bruts, sempre amagats com els mals endreços?

    Ausas, Carod, centenars de cobradors de sous publics via tripartit: es pot marxar del tripartit i el pais no s'enfonsa.

    Fets.
    No paraules.

    Si no marxeu, calabresos, es perque no voleu. Perquè sou, realment, fills del buda Montilla, perque sou, realment, sicaris psocialistes.

    I si voleu dir alguna cosa més, amb nom si congnoms i nota oficial, calabresos, Huguetians, carodians, puigcercosistses, okupadors de la menjadora tots.

    I sense reposa peus, si us plau.

    Una dimissió és una dimissió.
    Ací...i a la Xina, oi Josep-LLuis?

    Valdero va dimitir. Irrevocablement.
    I va donar-ne els motius.
    I punt.
    Un exemple a imitar, si hi hagues dignitat entre els altres de la menjadora.

    Cordialment,
    Andreu

    I ja es

    ResponElimina
  14. Al Ramon: No hi ha més cec que el que no vol veure...
    No hi ha més sord, que el que no vol sentir...

    ResponElimina
  15. No puc fer balanç de la seva tasca, tant per propi desconeixement com per que em consta que ha patit tot tipus d'entrebancs. El que puc avaluar doncs és la feina feta per una colla de palanganes al servei dels sociates, amb o sense carnet del partit. Fins i tot amb carnet d'un altre partir. En qualsevol cas: aplaudir l'actuació digne i valenta així com saber dir les coses com son.

    ResponElimina
  16. Ramon, com es pot ser tan fastigosament palanganero? O i tant que han pogut modificar l'ordre del dia per afegir-hi un altre punt. D'aquesta gentussa tot és esperable.

    Tot i que fins i tot així, podria ser que aquest no vist ordre del dia i aquest punt fós per la Blanca Palmada, el cessament de la qual es donava per fet a finals de la setmana passada, aquesta sí, per incompetent i per estar a punt d'ensorrar tot el sistema universitari de Catalunya.

    A veure si ara ens trobarem que la dimissió de l'Emili ha salvat el cul a la Blanca Palmada!

    S'ha de ser molt desgraciat per venir amb aquestes patranyes. Esteu absolutament acabats.

    ResponElimina
  17. Elies, com pot ser que tinguis tanta fel? perquè m'acuses de palanganero si ni em coneixes?. No treballo ni depenc de cap càrrec del partit que tant odies, jo també treballo a la Universitat, i aquí ja saps que el que passa al món no ens afecta... com a molt interlectualment.

    El que he dit em sembla molt evident, ja el pensaven cessar, i segons tu dius, ell pensava dimitir, perquè tant merder si ja estaven d'acord?

    ResponElimina
  18. Mira Ramon, i amb això acabo. Potser sí que sé qui ets, i potser ens enganyes una mica dient això que no tens cap càrrec.... ai ai ai

    Bé, m'és igual. Entendràs que si entres aquí a llençar merda, insídies i mentides, t'hagi de tractar així. Oi que ho entens? Només faltaria que a sobre de fer tot això t'hagués de dir què guapo ets.

    Però, com et deia, no tinc les més mínimes ganes de discutir amb tu. Però tampoc de que llencis merda gratuïtament.

    Mira a veure què et sembla el que diu El País en relació a aquest tema:

    http://www.elpais.com/articulo/cataluna/secretario/Comercio/dimite/protesta/sumision/ERC/PSC/elpepiespcat/20081224elpcat_1/Tes/

    En concret quan diu: "Otras fuentes del Gobierno confirmaron a EL PAÍS que fue una dimisión"

    Mira, estigui on estigui i diguin el que diguin, l'Emili dimiteix, els hi presenta la dimissió. Després comencen a llençar merda a sobre: que si no és una dimissió, que si és un cessament, etc.

    Però tot forma part d'aquesta pocavergonya amb què actuen. Que un diari s'atreveixi a dir, i que membres del govern desmenteixin l'Huguet d'aquesta manera ens situa clarament en un cas de linxament moral sense precedents.

    Per això no consentiré que entris tu també aquí a llençar merda i a pensar que te'n pots anar com si res. Ok?

    ResponElimina
  19. Les declaracions del mateix Puigcercós a RAC1 aquell mateix matí, corroboraven que es tractava d' una dimissió, que ell circumscrivia a l' àmbit intradepartamental...diferències al sí de la conselleria, no pas al sí del Partit...potser sí que som encara el Partit de Macià i tothom defensa la seva caseta i hortet...jejeje. La parcel.leta de cadascú. Sobretot entre els calabresos.
    El que no tinc tant clar és que callar sigui el millor que pot fer l' Emili, potser sí que és el més prudent, però dubto que sigui el més patriòtic, just i necessari en aquests moments que el sociatisme porta la veu cantant en un desgovern que esbudella el País. Però ell ho sabrà millor que ningú.
    Salut i independència,
    Cesc.

    ResponElimina
  20. I ara, després de l'anunci de dissolució de R.cat, com quedem els simpatitzants i, sobretot, els que us hi heu arremangat i fet notar?...
    I com n'és de necessari un canvi de sistema, per donar ales a la democràcia real!!

    ResponElimina
  21. L'anunci de dissolució de R.Cat. que he llegit a la seua web, fa un tuf d'innocentada que espanta.

    Si és així, ho lamento. Hi ha coses amb les que no es pot fer broma.

    ResponElimina
  22. Bones, només dir-te que és la primera vegada que entro al teu bloc i que m'ha agradat. Tant de bo hi hagués més gent com tu al país... enfront de l'escòria que ens governa o ens vol governar que només pensa en la menjadora.

    ResponElimina
  23. Jo també es la primera vegada que hi entro. He llegit la carta de l'Emili. No el conec, però només de saber que és economista i estadístic ja m'agrada (hem compartit facultat amb una lleugera diferència de temps). Fa una pila d'anys que treballo a la Gene i les he vist de tots colors, he voltat per diversos departaments i conec molta gent (de la tropa, no de l'estaff) però a la Gene la tropa és qui fa la feina i qui s'entera de tot, redacta escrits, els registra, recull els papers del fax o de la fotocopiadora ... vull dir que t'enteres de gairebé tot i coneixes gairebé a tothom des del recepcionista fins el conseller, i també de les relacions oficials i no oficials. He conegut Carretero (ell a mi, no, es clar). No se si tothom sap com va "viure" el temps que va estar al frot de Governació, jo si, i molta altra gent també, no he conegut cap altre conseller que fes el que ell va fer. Ho dic amb admiració, (per això està on està), ell si que va retallar despeses. El diner públic és públic, i la majoria de polítics ho han oblidat. Com diu l'Emili (disculpa que parli de tu com si et conegués de tota la vida)"En aquest país no hi ha tradició de dimitir. Fora bo que la gent tingués clar que ser polític és una feina transitòria. En canvi, la prioritat d'ERC és mantenir-se al govern a qualsevol preu". Com a treballador públic se la diferència que hi ha entre un cessament i una dimissió (un ja te substitut i l'altra els agafa amb el cul a l'aire). ¿què ha fet l'Emili? DIMITIR, no importa el que es digui o el que hi havia al darrera, hi ha una carta registrada i això és el que compta. M'agradaria escriure-li un correu d'admiració, i potser ho faré. No soc de cap partit, tot i que dues vegades he tingut els "papers" a la mà per afiliar-me i les dues vegades han passat coses que m'han fet desistir: la primera poc abans de l'afair Colom-Rahola i la segona poc abans de cessar en Carretero. Com veieu ja tinc uns quants anys. I el que ara veig que ha fet ER en ¿6 anys? no ho havia vist ni en els 23 de CIU.
    Salut

    ResponElimina
  24. Hosti elias, que n'ets d'agressiu... m'acuses de "entrar aquí a llençar merda, insídies i mentides..."? només he dit, amb la prudencia de reconeixer de que no conex de primera ma el cas ni "l'heroi" Emili, que no es modifica l'ordre del dia del Consell de Govern en 30' i que si el cessaven a les 10 del matí no era per un escrit de dimissió de les 9.30H, això em sembla d'un lògica raonable, en canvi tú abans d'acceptar-ho prefereixes especular dient que el punt de l'ordre del dia era per cessar a la Comissionada però que van canviar el nom a última hora...

    Francament, ja es veu quina és la teva base objectiva de raonament... però m'és igual, com a mínim accepta la discrepància sense insultar... i insiteixo que per decepció teva, ni carrec, ni calàbria, ni favors, ni res de res... quin mal no?

    ResponElimina
  25. Ramon, un consell, avui he vist el teu comentari de xiripa. T'aconsello entrar més sovint al bloc o em perdré aquests comentaris a setmanes vista...

    Si no ets qui em penso, està clar que t'haig de demanar disculpes. I no em dòl, realment, si ets sincer. Tot i que no tingui cap manera de comprovar-ho i persisteixin els meus dubtes. Però, com que no sóc un tripartit, accepto la teva paraula, i per tant et demano disculpes per haver-me pensat que sí estaves a la Conselleria i amb càrrec.

    El que no accepto és el teu paper de xaiet en relació al que vas dir, que està escrit, la teva insídia. Perquè ni tan sols esmentes en la teva rèplica l'article de El País.

    Per tant, com a mínim, i ja que et poses en aquest plan d'establir dubtes, ni tan sols acceptes les evidències que et poso damunt la taula. I això és fer trampa, company.

    I sí, és clar que sóc agressiu!!!! És el meu bloc!!! hi tinc tot el dret i el mantinc per ser tot l'agressiu que vull amb tot aquest tripartit i entorn que està ensorrant el país.

    Bala dialèctica!!!!

    ResponElimina