divendres, 5 de desembre del 2008

DEMOCRÀCIA? DRETS? ESTAT DE DRET? AIXÒ ÉS EL QUE REALMENT PASSA EN AQUEST PAÍS: UNA PUTA VERGONYA


Dimecres vaig publicar en aquest bloc que el nomenament d’en Josep Lluís Carod-Rovira com a vicepresident del Govern, pel Decret 230/2008 de 2 de desembre era NUL DE PLE DRET com a conseqüència d’estar fonamentat en una llei, la Llei 13/2008 de 5 de novembre, que el dia de promulgar el decret no estava en vigor.

És evident, per tant, que no hi pot haver cap acte jurídic vàlid fonamentat en una llei que no està en vigor.

A més de publicar el post al meu bloc, vaig enviar la informació a diversos mitjans de comunicació. Cap d’ells se n’ha fet ressò, fins el moment, d’aquesta il·legalitat.

Només un bon amic, periodista, em diu que ha intentat contrastar la informació amb Vicepresidència, i que a vicepresdiència li diuen que “ells consideren vàlid el nomenament”.

Tot plegat em sembla molt greu. Gravíssim. Estigueu atents a la cadena de despropòsits:

- un govern incompetent comet una ilegalitat total fent un nomenament que és NUL de PLE DRET.

- La conseqüència d’un acte nul és la nul·litat de tots els actes que es despleguen a la seva empara. En tècnica jurídica regeix el principi de “quod ab initio vitiosum est tracto tempore convalescere non potest”. No sé si el meu llatí és encara precís, segur que he escrit alguna cosa incorrecta. Però aquesta màxima jurídica aplicable al nostre dret indica que quan un acte és nul, el pas del temps no el pot convalidar, és a dir, que continua essent nul. En la teoria del dret això és el que diferencia els actes nuls dels anul·lables, que són convalidables pel pas del temps.

- El fonament de la meva argumentació està contrastat amb bons amics meus, prestigiosos juristes. No és un blocaire xalat que diu el que li sembla, no. És una denúncia que faig pública després de contrastar-la jurídicament amb juristes de primer nivell.

- La denúncia d’aquest fet gravíssim cau en un sac trencat. No hi ha cap mitjà de comunicació que “gosi” fer-se’n ressò. És la confirmació del totalitarisme en els mitjans que ha acabat imposant el tripartit. O és que a algú li sembla poc greu que un govern cometi una ilegalitat tan bèstia en el nomenament del seu vicepresident? Això seria, a qualsevol país del món, motiu suficient per a un escàndol, unes quantes dimissions i uns altres quants cessaments.

- Estem davant un govern que assumeix amb naturalitat saltar-se el dret, violar les lleis. No de cap altra manera podem interpretar que assumeixin un acte nul com a vàlid. És una actuació ilegal que posa en qüestió absolutament tots els actes que es despleguin a l’empara del decret de nomenament del senyor Carod Rovira. És, per tant, una situació que provoca una evident indefensió jurídica i que viola els més elementals principis de seguretat jurídica.

- Si amb una cosa tan evident com aquesta fan el que els hi ve de gust, saltant-se a la torera totes les normes del dret, què no faran en les coses que els ciutadans no som capaços de seguir i controlar????

- És una vergonya el paper dels mitjans de comunicació. Són l’evidència que estem en una democràcia “castrada”, en la mesura que no hi ha cap mitjà que s’atreveixi a fer-se ressò d’una denúncia tan greu, d’una ilegalitat tan bèstia comesa per un govern, i que pot tenir unes conseqüències imprevisibles. Si un govern no respecta les pròpies lleis, què ha de respectar?

- Em direu que els terminis, que un dia no és tan important. I tant si ho és. El compliment dels terminis, la subjecció al dret i la llei aplicable modelen absolutament la nostra estructura jurídica. Els terminis són una part fonamental de tot el dret, i el seu compliment és tan important, que comporta la validesa, la invalidesa, la nul·litat o l’anul·labilitat de tots els actes administratius.

Estic totalment desconcertat per aquesta situació. Davant la seva gravetat. Davant la gravetat que exemplifica… crec que no em queda cap altre remei que promoure una acció cívica per portar davant els tribunals aquesta actuació ilegal del govern de la Generalitat de Catalunya. Com a ciutadà, em sembla gravíssim que el meu govern actuï vulnerant el dret aplicable, i que fins i tot essent conscient, ho obviï. Per tant, només queda que els ciutadans, un cop més, ens armem i ens adrecem a l’administració de justícia per tal de denunciar aquesta vulneració dels més elementals principis de seguretat jurídica.

Resulta penós que el govern de la Generalitat de Catalunya cometi ilegalitats. Resulta penós que els mitjans de comunicació, per por del mateix govern, no s’atreveixin a denunciar-ho, a fer-ho públic. I resulta penós que hàgim de ser els ciutadans normals, anònims, d’apeu, que ens hàgim de mobilitzar fins al punt d’haver d’acudir a l’administració de justícia per defensar la nostra seguretat jurídica.

Ho farem. Més enllà de qualsevol consideració política en relació al tripartit, aquest menyspreu absolut del dret aplicable, aquesta vulneració del principi de seguretat jurídica no pot quedar en no res.

Per tant, us anuncio des d’ara que em mobilitzo per tal de restituir la legalitat i demanar a l’administració de justícia que declari NUL DE PLE DRET el nomenament del senyor Carod Rovira com a vicepresident del Govern. No dubto que l’administració de justícia atendrà la meva petició. I això serà una vergonya que s’escamparà sobre el govern i sobre tots els mitjans que no s’han atrevit a denunciar aquesta incomprensible situació i aberració jurídica.

21 comentaris:

  1. Al mon, ja fa temps que s'ha instaurat la llei del més fort.

    Estem donant passes, encara timides, cap el feixisme, però tot és questió de temps. I la Catalunya tripartita no n'és aliena.

    I el desvergonyit control dels mèdis, n'és un exemple...i la no acceptació, MAI, de responsabilitats politiques, un altre.

    Cordialment.

    ResponElimina
  2. Pren una pastilleta maco , la fel omple els teus vòmits escrits.......ves a la COPE , al MUNDO i continúa sent un "indepe" dels de sempre , els que divideixen i divideixen i divideixen i divideixen , portadors de la veritat absoluta i aliats dels nostres enemics.....

    ResponElimina
  3. Es de suposar que hi ha uns partits que haurien de fer oposició. Per que callen?? Hi ha tanta merda a tot arreu que em de ser nosaltres qui denunciem aquestes coses. Amb això no vull dir que no s’hagi de fer, de fet, tenim un Parlament ple de corrupteles, i d’uns serveis jurídics que s’han tret el títol a una tómbola.

    Compte que no et vingui una carta del cap de protocol de la protocalària vice-presidència. Ai Senyor!

    ResponElimina
  4. A l’anònim: La pastilleta, te la prens tu, i una til·la. I no et dic una altre cosa, perquè la meva religió, no m’ho permet.

    ResponElimina
  5. Vivim en un mon on l'incumpliment de les lleis es el pa nostre de cada dia. Els legisladors vinga a legislar i legislar per demostrar que estan per alguna cosa i despres res de res.

    Com a "cirereta" tenim l'incompliment per part del govern central d'una llei organica com es l'estatut. Pero tenim infinitat d'exemples de lleis que s'han debatut, han implicat a la societat i despres o per manca de recursos o per manca de voluntat politica, han quedat en paper mullat.

    La llei de dependencia, fracas per culpa de la manca de recursos. La llei antitabac, etc, etc.

    Per no dir les lleis que només les han de complir els ciutadans "solvens" de classe mitja.

    Una autentica vergonya i indefensió

    ResponElimina
  6. Ànims Elies, que els "anònims histèrics" son la prova del cotó de que vas bé.

    ResponElimina
  7. Benvolgut Elies,

    Solidaritat plena amb la teva justa causa, i indignació.

    Quan els governs desprecien les formes democràtiques, el totalitarisme el tenim al govern, sigui el que sigui.

    I al tripartit, i al de Madrid, ja fa temps que les desprecien amb els fets. El virus totalitari s'ha extés.

    Recordem qui va ser el ciutadà, tarragoní, que va aconseguir, per a tothom, que es puguessin fer declaracions de renda per separat? També el van despreciar, però ens va donar un exemple, com ara l'Elies. I, el mes tràgic, aleshores, es que cap responsable de l'agència tributària va dimitir, per incapaç i dèspota. Després varem veure com els sociates amics de Pepe Borrell, els "justiciers sociates dels pentinats fiscals només a Catalunya" eren una secta mafiosa que delinquia, en benefici propi.

    Sociates del Psoe i del psc-Psoe, naturalment.

    Salutacions cordials,
    Andreu

    ResponElimina
  8. Benvolgut Elies, perdó Fúria,

    Ja saps el que penso, les nostres armes son els medis i la via jurídica.

    Els medis majoritàriament estan podrits.

    La via jurídica, en casos molt objectius i clars, és una de les millors maneres de lluitar i fer soroll de veritat. No se si aquest cas és el més important que tenim davant, però en qualsevol cas avanti!!

    Ah, anònim l’ independentisme fàcil d' ERC esta mort. Heu prostitut i denigrat la paraula "Independèntista".

    Ara cal treballar fort amb nova gent.
    Gent formada, amb principis de veritat, capacitat de treball, responsabilitat de País i projectes reals.

    Vosaltres ja heu perdut la oportunitat, només heu sabut posar-vos sota les faldilles del PSC-PSOE, quina pena...

    I la pena més gran és que jo us vaig votar...

    Mai més!!

    El nano emprenyat

    ResponElimina
  9. Nul de ple dret el seu nomenament i també tot el que ha firmat com a vicepresident sense ser-ho.
    I que quan ja no es respecten ni les formes...

    ResponElimina
  10. Estan nerviosos, es nota. Estan cagats, i per això envien anònims des de la direcció per tocar els ous amb desqüalificacions....quanta misèria.... Ahir, a la concentració a la Pça Sant Jaume vaig estar parlant amb un militant de Reagrupament que manté indirectament (via familiar)contactes amb gent de la direcció d´E i em va confirmar que estan realment mooooolt preocupats i nerviosos, es veu que la pluja fina no cala........

    ResponElimina
  11. Els periodistes d'aquest país, llevat d'honroses excepcions, són una colla de palanganers indignes.

    ResponElimina
  12. No diré que no, però això més que els periodistes és l'oposició qui ho hauria de denunciar. Ho han fet ja? O potser és que no se'n han enterat encara...

    ResponElimina
  13. Anònim d'Esquerra, el de la pastilleta. Ompliu el dia a dia de mentides. Sense cap vergonya. Heu prostituit la paraula Indenpendencia de tant fer-la servir en va. Tu goses acusar en Elies d'aliar-se amb l'enemic?
    Per que feu exactament igual que en Aznar i acuseu als altres justament del que fe vosaltres?
    O no és aliar-se amb l'enemic entregar el Govern del país i altres institucions al PSOE?
    O ara em diràs que l'enemic del país no és el PSOE si no els tous de Convergencia i els seus famosos 23 anys...
    Per la mort de Déu... Espero que algún dia, proper, pagueu la factura que avui el país paga per vosaltres.
    Ànims Elies, fins el final. Si necessites signatures, suport o el que sigui, no dubtis de demanar-ho.
    Visca la Terra, mori el mal govern!!!

    ResponElimina
  14. Benvolgut Dies de Fúria,
    A més de tot el que tu dius sobre el tema, et recomano aquest enllaç que en tó de conya remata la qüestió del nomenament de'n Carod:
    http://laiaiatecaspa.blogspot.com/2008/12/adu-persidecs.html
    Veuràs fins a quin punt arriba la presa de pèl a propis i estranys.

    ResponElimina
  15. Et llegeixo i no puc fer altre cosa que flipar. Però molt.

    ResponElimina
  16. Ja sé que no és un consol, però com a mínim ens queda pensar que en Carod NO PREN DECISIONS, el seu és un càrrec per xuclar de la mamella. Seria molt pitjor si això s'hagués fet amb el nomenament d'algun càrrec d'urbanisme, tot i que probablement llavors trobaries molta més gent disposada a dur el cas als tribunals.

    ResponElimina
  17. Efectivament, Jaume, en Carod només viatja...Algú entèn per què ha d'anar també ell al Japó si ja hi va el president i el conseller del ram? El normal fóra que ell es quedés a casa per a "vetllar" pel país...

    En fi, Elies, compta amb el meu modest ajut.

    ResponElimina
  18. Avui es el 60e. aniversari de la proclamació universal dels Drets Humans. Llegiu-vos la llista d'aquests drets i els incompliments que arreu del mon es produeixen per estats que s'hi han adherit.

    És de calaix, quant el totalitarisme es vol impossar, el primer que fá és donar a triar entre llibertat i seguretat. Una seguretat que majoritariament, els mateixos que la volen garantir, previament la posan en entredit amb accions mai del tot aclarides. Aixó és més vell que l'anar a peu...però encara funciona, sobre tot, amb la complicitat dels mèdia, avui dia al servei del poder.

    ResponElimina
  19. jo penso que si ha viatjat al japó és pq en les seves funcions hi ha el tema internacional.

    http://www20.gencat.cat/portal/site/Departament-de-la-Vicepresidencia/menuitem.231745376b0b41e13a81e810b0c0e1a0/?vgnextoid=17ea1b58eb19d110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=17ea1b58eb19d110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

    i després del afer de perpinya qualsevol li deixa el timó a les seves mans.

    sobre la nul.litat del que firmi s'haurà de revisar el dogc ja que de tan en quan reparteix subvencions que segurament seran totes nul.les. I ja veurem qui les pagarà quan s'hagin de tornar i el subvencionat ja se les hagi pulit. Ell mateix potser? ja que espero que no haguem de pagar-les tots els catalans.

    ResponElimina
  20. segurament el gran jefe quan estan els 2 a fora deu ser en Benach.

    ResponElimina
  21. Gràcies a tots pels vostres comentaris i pel vostre suport. Tranquils. Som i molestarem, he he he.

    Realment vivim moments molt desconcertants. No es pot seguir així. De cap manera. Cal fer-hi alguna cosa. Cal que ens mobilitzem, al nivell que poguem. TEnim el destí del nostre país en mans d'autèntics energúmens.

    Elies

    ResponElimina