dilluns, 4 de maig del 2009

Felicitat vs cervells emmidonats


Després d’aquest llarg hivern vam tornar pel poble. La terra està reclamant a crits ser lliure. Després d’aquest hivern sever i plujós, i d’aquesta primavera fantàstica, els camps són una autèntica delícia. El secà és molt agraït, i l’abundància de pluges de l’hivern ens ha dut aquesta primavera que arriba de la mà de tots els verds. Des de la falda de la carretera i els camins els camps de vinya i d’ametllers estenen els seus verds tan tendres fins a la muntanya, entre oliveres i pinars. I la muntanya, la serra, llueix esplèndida, com una autèntica deessa que protegeix la vall.

Sopars amb els amics, i copes a Lo Garito. Dissabte vam fer una petita excursió amb uns amics de Flix i d’Alcanar per alguns indrets de la Batalla de l’Ebre… Des de l’ermita de Santa Magdalena, enclavada al bell mig de la Serra de Pàndols, vam poder veure els cims nevats del Pirineu. Quan passa això, quan des de les muntanyes de la Terra Alta pots veure els cims nevats del Pirineu sents com una corrent elèctrica d’amor per la terra, per aquest país nostre que et porta a un estat d’eufòria difícilment comparable.

Excepte, és clar, que dissabte a la nit jugui el Barça al Bernabeu i passi el que va passar. Mai abans no havíem vist res semblant. Absolutament increïble. Una autèntica bogeria. La victòria del Barça per 2-6 al Bernabeu ens ha sumit en un estat de felicitat impensable. Quin recital! Quin resultat! Veure en Puyol besant la senyera de capità. Veure aquell joc, de la mà de 6 jugadors formats a la Masia. Veure aquell Henry fent aquells dos gols prodigiosos, o en Messi… i finalment el gran Gerard Piqué. Oh, Deú meu! I tenir un entrenador com en Guardiola, i un president com en Laporta, que tots dos et transmeten aquest legítim orgull de catalanitat, de coses ben fetes. Uf! Què gran… què gran!

Així estava, en aquest llimb, quan diumenge arribàvem a BCN a un dinar familiar, i em truca en Ròdia, que acabava de fer un banyet a les platges d'aigües turquesa de Mitjorn i estava davant d'una paella a can Pelayo. Era la prova fefaent de que sempre pots aspirar a anar una mica més enllà, je je je

Després, és clar, tenim al gran Joan Carretero i a tot el que està passant al voltant de Reagrupament. Què gran, companys, què gran!!!!

L’entrevista de diumenge a l’Avui de Joan Carretero és per a emmarcar-la, per a retallar les fulles, enganxar-les bé i posar-hi un marc i un vidre que les protegeixi… i tenir-les al despatx o al menjador de casa. Joan: chapeau! Quan ja ens pensàvem que no es podia ni calia dir res més que allò que havia dit a l’article de l’Avui… va i ens trobem aquesta entrevista irrepetible, absolutament singular, absolutament clau.

Totes les respostes són una autèntica declaració programàtica. Però no és això el més important. L’important, allò realment important, és que totes les respostes són creïbles. I això, avui en dia, no passa amb gairebé ningú. A Reagrupament tenim la sort de comptar amb un líder creïble, que quan parla mesura les paraules, sap el que diu i perquè ho diu, i és creïble.

Ho diu molt bé en Joan Carretero a l’entrevista a l’Avui: “hem de dinamitar el mapa polític català”. És això, és justament això. Ara tenim una oportunitat d’or, espectacular, d’acabar amb tots els mals d’aquest antic règim que patim, i que té la seva principal manifestació en el patètic panorama polític. Foc nou!

La direcció d’Esquerra, per tota ocurrència, només s’ha mogut en dos eixos unineoronals: per una banda la comèdia aquesta del centre-dreta o la dreta independentista (uuuhh! La dreeeta! Alerta! Amagueu els nens!!!!). I l’altre gran argument, que si això és un nou PI, que si això acaba a Convergència segur, etc. Patètic.

Replicar els arguments voldria dir que sóc capaç d’escriure posts com a contes infantils. Però ni en sé, ni us ho mereixeu, els lectors d’aquest bloc, perquè evidentment llegir-me és una mostra d’intel·ligència absent en aquestes esferes polítiques sector Barri Sèsam. Tampoc ningú no dubta que aquestes soflames unineoronals provenen del C/Nicaragua, són saragossisme en estat pur. I que l’únic que pretenen (ja ja ja) és amagar les vergonyes, és a dir, amagar la raó d’en Carretero, i dels centenars de milers d’antics votants d’ERC que han deixat de fer-ho. Tot això de les claus, la pluja fina, el patriotisme social… totes aquestes bajanades només són expressions dialèctiques de la vergonya i de l’entreguisme de l’actual Esquerra.

Els repiclants han trobat un altre argument realment fantàstic, evidentment engendrat a la mateixa factoria nicaragüenca i saragossil. Ara tota aquest personal sociata que opina arreu va dient que el problema està en “qui és Joan Carretero?”. I que és clar, no és ningú i per tant no se li hauria de fer cap mena de cas. Que l’únic problema és que se li fa cas.

I aquí hem tingut un tal Julivert (només era Julivert o hi havia alguna cosa més?), una tal Mar Jiménez, un tal Bolaño, etc. El seu sentit democràtic, la seva capacitat d’anàlisi es limita a negar el dret d’opinió a Joan Carretero i en exigir que sigui silenciat, que no se’n parli, per acabar amb el problema. Realment acollonant. És tan sociata, és tan entrenyablement sociata, aquesta manera de fer de voler acabar amb la realitat si la realitat no ens agrada…

Tampoc en aquest cas val la pena que ens hi referim. En relació als vòmits, el millor és estirar de la cadena. I al cap i a la fi, ells fan la seva feina, de protecció pretoriana del tripartit i l’espanyolisme multiculti a Catalunya. Doncs ja m’està bé, xatos, m’està francament bé que ens insulteu i que ens menyspreeu. La que se us ve a sobre ni us la imagineu. Aneu negant la realitat. Que per fi hi ha una realitat patriòtica disposada a acabar amb tanta tonteria. Bunqueritzeu-vos. Feu-ho ràpid, perquè quan aquest tsunami de llibertat i patriotisme us passi per sobre no entendreu res. Esteu tan contents de vosaltres mateixos. Esteu tan segurs d’aquesta hegemonia sociata que us han proporcionat els caragirades de la direcció d’Esquerra que us penseu que això ja és per sempre. I la cagueu. O potser és que us heu cagat a sobre?

Hi ha també, els habituals tontos útils, com l’incomparable i ben pagat Saül Gordillo, que s’esforça tot el que pot per defensar els seus jefes de la direcció d’Esquerra (els grans tontos útils del país) i és capaç d’engendrar articles tan vomitius com aquest.

Tot plegat, però, és deliciós. Jo m’ho estic passant molt i molt bé. M’encanta veure’ls així. M’encanta de veure’ls passejar-se amb bolquers. M’encanta veure’ls balbucejant coses des dels seus cervells emmidonats, repetint les consignes abans que la realitat els devori.

Ells i nosaltres ho sabem. S’està preparant una autèntica revolució. S’està preparant l’assalt final a la lluita per la independència. S’està a les portes de dinamitar el mapa polític de l’antic règim.

I tot això té un nom: Joan Carretero i Reagrupament. SOM-HI!!!!!

11 comentaris:

  1. En Gordillo és la repera. En la següent entrada, cita el llibre de'n Tremosa per pur compromís. Segur que li era més difícil dir que no al seu autor i per això ha fet un "cut and paste" perquè a Calàbria no li estirin de les orelles.
    Fa magnífic tàndem amb la Sandra Arenas.

    ResponElimina
  2. Estan passant tantes coses emocionants al país........que sembla com si de cop i volta el cel es comencés a obrir i els primers rajos de sol il.luminèssin de llibertat la nostra catalana terra. Com bé dius, una de les coses més divertides (per no dir tristes) és tot el que estan vomitant des de Calàbria juntament amb els seus amiguets sociates. Per cert, primera enquesta a una part del meu entorn i de 6 ex-vots d´ERC, 6 (100%)per la Unitat Patriòtica del nostre Dr.Carretero.
    Visca l´Esperança, Visca Reagrupament! Visca Catalunya Lliure!....cony i Visca el Barça!

    ResponElimina
  3. Dessmond, el tema Gordillo és un escàndol. Ho ha estat sempre, ben bé des que vam començar l'aventura de Blocs amb estrella, que ja es va veure en què quedaven els seus discursets.

    D'altra banda, tens una fixació excessiva amb la Sandra. Jo crec que intenta fer la seva feina amb prou dignitat, i que Déu n'hi dó... L'entrevista de diumenge al Dr. Carretero estava molt bé.

    Hi ha una diferència que no hauries de menystenir, entre la Sandra i en Gordillo, que tu poses al mateix sac, injustament. La Sandra és una bona periodista que intenta fer la seva feina tan bé com sap i com li deixen. Això inclou que hagi signat algunes coses que a mi no m'han agradat. Però no en faig causa.

    però el tema Gordillo és "gratia et amore", vull dir que ningú l'obliga a tenir el seu bloc obert i dir les barbaritats que diu. Ja exerceix de sectari des de l'ACN, i ja està prou ben pagat. No li caldria continuar fent el pilota, el llepaculs, al seu bloc. En pot prescindir, però l'home es recrea en el seu patetisme...

    Elies

    ResponElimina
  4. En Gordillo és el Sopena de Calàbria. Ras i curt. Un simple altaveu dels portaveus d' Esquerra.
    La Sandra Arenas és una periodista sotmesa a les directrius editorials del mitjà on treballa, però que se li endevina criteri propi, ni que sigui entrelinees. Suposo que li escapcen els escrits, i això rebel.la. Tard o d' hora s' alliberarà d' aquest jou i es descararà. No se la veu a gust tant cenyida pel corsé. M' ha sorprès el fet que signi els articles, últimament, des de Puigcerdà, suposo que li han enviada.
    Salut i independència,
    Cesc.

    ResponElimina
  5. No hi ha ningu més que en Carretero per reflotar aquest vaixell a la deriva? Em sembla que en Mas n'està aprenent i seria un bon capità, digueu-me il·lús....

    ResponElimina
  6. no havia llegit l'article d'en Gordillo. Brutal!!.

    el que no entenc són les critiques a la Sandra Arenas... se m'escapa alguna referencia. Però pel que dieu i el puc intuir; No es pot esperar i no és bo, que un periodista faci d'altaveu d'una ideologia. Han de fer la seva feina el més objectivament possible sense estar al servei de ningú i ja se sap, un dia una freda i en dia calenta.

    ResponElimina
  7. Està clar, Fèlix. Estic d'acord amb tu.

    ResponElimina
  8. Totalment d'acord en que l'entrevista és per emmarcar!
    Com més llegeixo coses d'aquest home més m'agrada!

    ResponElimina
  9. Espera't, que això acaba de començar. I com més va, més penso que els atacs ens afavoriran.

    També és cert que el Carretero ha rebut moltes mostres de suport.

    Endavant i fotem-los canya!

    ResponElimina
  10. No fa gaire vaig sentir una recula de pressumptes intelectuals mes untats que una torrada a la tertulia de Cat Radio parlant malament d'en Carretero. La ignominia sociata no te limits.

    ResponElimina
  11. Caram!!

    Sempre es bó sumar. I sempre és bó, rectificar, si s'ha errat. Ho dic per aquest pressumpte streaptease d'en Gordillo vist l'altre dia. Però si sempre ha estat igual. Sempre. Es deontològicament impresentable tenir un carrec a dit, polític, sobre informació, i seguir amb el seu bloc particular fent-ne un tripijoc continuat (i així li vaig deixar escrit quan es va oficialitzar el nomemanent via Puigcercos de director de l'ACN).

    Estic amb el "furiós" (he, he..) en aquest punt, i també amb ell i en Cesc sobre la Sandra Arenas. Grandíssima periodista, acreditada anys i anys, i molts a l'avui, amb en Sanchis de Director.

    Jo, que no sóc liberal liberal, sempre he tingut present el que en Trias Fargas ens digué a uns quants un dia, ja fa anys. Més o menys era així: "Jo sempre he estat liberal. I estava sol, a Catalunya, i a Espanya. I sóc membre de la Internacional Liberal, reconegut a títol personal. I vaig ser vilipendiat, matxacat, insultat, etc., durant molts anys per ser representant de la gran burgesia, del capital, i no sè quantes bestiesses mes. I ara, 15 anys després, alguns comencen a dir-se liberals i a que els hi hem de donar confiança. Semblaria racional donar confiança, més confiança, si es tracta d'aprendre liberalisme o practicar-lo, als que mai hem canviat de jaqueta, d'ideologia o de formulació, pel convenciment racional que tinc sobre el liberalisme, que als pretesos nous conversos, que durant molts anys es deien socialistes, socialdemòcrates, conservadors, comunistes, i ara, camí del Damasc del poder i els diners, han descobert a la sesva manera el liberalisme. Si s'han de fer polítiques liberals, us heu de fiar dels qui fa anys i panys que ho sóm, no ens n'hem amagat mai, i no hem anat donant voltes per les habitacions ideològiques. No ho veieu així?"

    Era una reflexió general, però, amb la seva habitual ironia britànica, casualment, això passava quan en Miquel Roca, ja enlairat, deixava de dir-se socialdemòcrata i abraçava mes o menys, en discursos, el liberalisme. En cap moment s'hi va referir, però tontos tontos no erem.

    Bé, a mí això sempre m'ha convençut. I també ho he aplicat a moltes altres coses.

    Periodistes independents, he, he, ; nacionalista de boca front els de pedra picada, i en moltes altres vessants.

    Està be rectificar i canviar, sí, però dona mès confiança el qui no ha tingut necessitat de canviar i ja ho va encertar i calibrar molt abans.

    Vaja, així ho veig jo.

    Cordialment,
    Andreu

    ResponElimina