dijous, 17 de setembre del 2009

LÍRICA DE COMBAT


Gairebé és fosc. Fa escasses quatre hores que m’he fotut al llit. Ahir (10 de setembre) vam fer la tradicional ofrena de la Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi al Fossar de les Moreres. I després vam anar a fer unes birres amb els camarades.

Però ara, matinada de l’Onze, la llum encara és molt feble, i evoca grisos lluents sobre la mar. No m’agrada matinar, però m’agrada molt el silenci de la matinada, els carrers deserts, i aquest despertar lent de la ciutat.

Em poso la samarreta negra de Reagrupament, que portem tots els voluntaris que col·laborem en l’organització dels actes de l’Onze, i faig cap al monument a Moragues, a Pla de Palau. Ja ens hi trobem la gent de l’escenari i altres voluntaris. Comencem a treballar. Muntem l’escenografia, descarreguem el globus gegant i els tubs d’heli, muntem la sonorització…

Després anem al Parc de la Barceloneta. Comencen a arribar més voluntaris, i el càtering que ens farà la paella, i la gent que ens du les taules i les cadires. I també allà desenes de voluntaris comencen a muntar-ho tot.

Més d’hora, els companys de Sant Martí i Sant Andreu han posat en marxa l’estand de la Fira d’Entitats al Passeig Lluís Companys. I la gent de Ciutat Vella ha instal·lat la paradeta de Reagrupament davant el número 50 de la Ronda Sant Pere.

El meu mòbil bull. Em truquen companys reagrupats de totes les comarques de Catalunya. Tothom vol saber on cal donar un cop de mà.

A mig matí anem a esmorzar al Costa Brava, a la Barceloneta.

L’ofrena a Rafael Casanova ha aplegat molta gent, i tot i que amb retard sobre l’horari previst, l’hem poguda fer enmig d’aplaudiments. A Moragues tot és a punt. I al Parc de la Barceloneta també està tot muntat.

Comença l’homenatge al general Moragues. És un èxit, unes 2.000 persones hi assisteixen i es protegeixen del sol apretant-se sota les escasses ombres. La gent que ha vingut amb nens més petits envaeix els parterres i gaudeixen a l’ombra d’un acte sobri i emotiu.

Després anem a dinar. 700 persones s’apleguen al Parc. I després a la manifestació convocada per les plataformes sobiranistes. A l’estand hem acabat les existències. I uns quants ens dediquem a fer unes birres i uns patxarans pels bars de la zona, mentre pleguem. I llavors ens dediquem a gaudir dels concerts programats.

Diumenge s’esdevé la consulta d’Arenys. A més a més, en Joan Carretero ha fet unes declaracions convidant en Joan Laporta a formar part de la candidatura transversal per la independència que promou Reagrupament.

Dilluns Joan Laporta diu que comparteix el discurs i les idees de Joan Carretero i de Reagrupament.

Tota la setmana s’ha estat parlant de la possibilitat d’una candidatura amb Joan Laporta i Joan Carretero.

La gent de Reagrupament continuem treballant, aquest cop preparant l’Assemblea Nacional, constituent, del 3 d’octubre. I les desenes d’actes programats per tot el país. Dilluns, a Sant Martí, quedem per a discutir esmenes a la ponència estratègica i d’estatuts. Dimecres sortim a encartellar per un sopar que convoquem dissabte amb motiu de la festa major del Poblenou.

I així, per tot el país. Actes arreu: Poblenou, Reus, Tortosa, Tàrrega…

Reagrupament way of life…

Lírica de combat

10 comentaris:

  1. Moltes gràcies per tot company. Una feina excel.lent!

    Per cert, lo de Poble nou, vols que ho anunci pel FB?

    ResponElimina
  2. Una Diada que tant els meus fills com jo mateix recordarem tota la vida. Gràcies per una organització tant acurada.
    Guanyarem!
    Salut i independència,
    Cesc.

    ResponElimina
  3. Felicitats per la gran feina feta, company! Jo també hi era, i t'hi vaig veure. Continuem caminant, cada dia som més.

    Una abraçada des de Girona.

    ResponElimina
  4. és dur però val la pena. enhorabona.

    ResponElimina
  5. Enhorabona, tot va anar rodat! És un honor formar part d´aquest exèrcit de patriotes.
    Salut company!

    ResponElimina
  6. exèrcit de patriotes... lírica de combat...
    Digue-ho en castellà i sonarà a fatxa total.
    Potser sou la Falange catalana.

    ResponElimina
  7. SON la falange catalana.
    Quan veus algú que no para d'embolicar-se en una bandera i utilitza com a vocabulari habitual les paraules "pàtria", "exercit de patriotes"".....estàs SEMPRE davant d'un feixista

    ResponElimina
  8. anònims i porucs... esteu malalts, esteu molt malalts.

    Però me divertiu molt!!! Seguiu així!!!

    ResponElimina
  9. Dies de furia: hi ha una película (una gran película) que es diu "Noveccento" d'un tal Bertolucci. no t'intentaré explicat ni qui és ell ni què és la película. Però hi ha un escena on un camisa negra italià assesina un nen colpejant-lo a les parets en una habitació tancada. Sempre que llegeixo els teus escrits em ve l'escena al cap, t'hi veig a tu.
    un anònim `"poruc, malalt " que no suporta la violència.
    Espero que contiunuis rient molts anys però sol.
    fes-t'ho mirar!!

    ResponElimina
  10. Anònim, no em menyspreïs, jo als nens me'ls menjo, sóc antropòfag, sóc un caníbal terrible...

    uuuuuuh

    ResponElimina