dijous, 5 de febrer del 2009

PERFECT DAY


Acabo d’arribar a casa. Són gairebé les tres de la matinada. El Barça ha guanyat 2-0 el Mallorca en el partit d’anada de semifinals Copa. Hem sopat al Roure. I hem acabat fent unes birres al Maria.

Abans, al migdia, he tingut la sort –l'honor!- de poder assistir al dinar de l’ambaixador d’Israel, Raphael Shutz.

Per condensar aquest dia tan intens he posat a l’equip de música en Lou Reed: Perfect day. Realment ha estat un dia perfecte. Tan perfecte que fins i tot em fa mandra escriure. Però estic obligat, per a compartir el que sento.

Sabeu… aquests subnormals d’ideòlegs d’Esquerra ens van vendre aquella xocolata del lloro que feien els tripartits, que pactaven amb els espanyolistes, per evitar que a Catalunya hi hagués dues comunitats. Imbècils.

Doncs sí, vet aquí que finalment heu aconseguit que hi hagi dues comunitats…

Perquè avui, mentre sentia l’ambaixador d’Israel, mentre observa els amics que m’acompanyaven al dinar… he pensat que sí, que efectivament hi ha dues comunitats, a Catalunya.

Més que dues comunitats, som dues civilitzacions diferents. Mentre un cop més sentia una vergonya aclaparadora per tot el que havia passat al meu país davant el conflicte d’Israel amb el terrorisme islamista de Hamàs… fins i tot abans que els proislamistes de Hamàs saltessin a la pista del Palau…. Pensava que sí, que a Catalunya vivim dues comunitats diferents. Molt diferents. Radicalment diferents.

Ara ens governa la comunitat de les tres “is” (III): Imbècils, Irresponsables i Insuportables.

Aquesta comunitat/banda exhibeix un menyspreu absolut pel que ha estat i és Catalunya. Presoners de les seves ideologies totalitàries, menyspreen la Catalunya que històricament s’ha construït i s’ha reivindicat: una Catalunya civilitzada, pròspera i lliure.

La Pilar Rahola, al dinar, ha explicat una “anècdota”. Diu que un amic comú amb Shimon Peres li va explicar que el president d’Israel, davant tot el que estava passant al nostre país va comentar al seu interlocutor la seva estupefacció: “què està passant a Barcelona? Va dir. I va afegir, per emfatitzar la seva estupefacció, la seva amistat i respecte envers el president Jordi Pujol. Que avui seia al costat de l’ambaixador tot dinant.

I és això, amics. És això. Catalunya, el nosre país, pateix del que una nació tan petita com la nostra no pot patir: una pèrdua absoluta de prestigi. La imatge que estem donant es correspon plenament amb el que passa al país, amb la realitat del país. Perdem prestigi, respecte, perquè no es pot respectar aquesta merda de govern que ens representa i la gent que li dona suport. No es pot respectar aquesta merda en la que ens hem convertit.

Sí, amics, ni independència, ni dependència, ni drets ni òsties. Les dues comunitats finalment s’han manifestat amb tota la seva cruesa.

La comunitat de les 3i que ens governa. Un govern propi de qualsevol república bananera: atur salvatge, endeutament salvatge, idees de salvatges, maneres de salvatges. Populisme com a tota recepta. Estafa i mentida com a tot eix polític.

Què podem oferir al davant l’altra comunitat? Doncs gent normal. Gent assenyada. Gent que entén el que és el país. Gent que sap que Catalunya és un país de l’europa occidental. Gent que valora, per damunt de tot, els valors de la democràcia i la llibertat. Gent que repugna el totalitarisme, en qualsevol de les seves manifestacions: islamisme, postcomunisme, postmarxisme atroç…. Gent que sap que la llibertat només arribarà a partir de persones lliures i que estimin la llibertat, no de la mà dels defensors de les més sagnants realitats neofeixistes del nostre temps, com l’islamisme i el postcomunisme.

I sí, què collons, jo vull compartir aquest goig de la llibertat i l’alegria per viure i per viure en un país civilitzat, lliure i pròsper, amb gent com la que avui he compartit el dinar, i amb tots aquests altres amics que patim la situació actual.

I sí, què collons, mola compartir, enmig la barbàrie, un dinar amb l’ambaixador d’Israel i amb amics com en Dessmond, en Cesc, n’Andreu, en Jordi, la Pilar, l’Anna, la Nilly, n’Alfons, en Ramon, en Marc, en Josep, en Toni….

14 comentaris:

  1. Donç si, Elies, resumit, el que patim és la barbarie. La barbarie i la mesquinesa.

    ResponElimina
  2. Me n'alegro d'allò que has viscut.

    No tots tenim, però, la mateixa sort. Almenys, llegint el que dius, podem entendre que hi ha vida civilitzada.

    Salutacions.

    ResponElimina
  3. Una fundació ha de destinar els diners a l’interès fundacional i aquest interès no pot ser mai l’ànim de lucre però la llei de fundacions no diu que no es puguin destinar a pagar dinars., en el present cas veig que la Fundació Catalunya Oberta destina els diners a fer dinarets però amb la finalitat, és clar, de fer país, cosa que em sembla d’allò més bé., és més si em prometen bons dinars potser m’hi faig membre., a més les fundacions no estan subjectes a l’impost de societats., aquest és un dels altres motius pels quals es munten fundacions a dojo., fem veure que no tenim ànim de lucre i ens estalviem el 30% a Hisenda., la cosa seria apreciar si omplir l'estomac amb un dinar al Majestic és ànim de lucre o ànim de fer país i comprobar si els donataris saben en què es destinen els calers...saludus crack

    ResponElimina
  4. EJMP: UN TERRORISTA CRIMINAL I SALVATGE, VA A VIURE A LA TEVA ESCALA. UN MOSSO D' ESQUADRE, AL DESCOBRIX I HAN DONAR PART. I EL EJERCIT BOMBARDEIGA EL EDIFICI AMB TOTS ELS VEINS DINS. AIXO PASSA A CATALUNYA.
    JUGANT AMB BCN.

    ResponElimina
  5. Benvolgut Noctas,
    Cada comensal tenia el dispendi de pagar-se l' àpat per poder gaudir de la grata companyia i l' interessant xerrada.

    Anònim,
    Tu coneixes gaires exèrcits que avisin per telèfon l' objectiu abans d' abatre'l?

    ResponElimina
  6. Noctas,
    Cadascú va pagar religiosament el seu cobert. A banda d'això, creus que la única cosa que fa aquesta fundació són dinars?. Com pots tenir l'humor de despenjar-te en aquest sentit sense tenir ni idea del que fa o desfà aquesta fundació?. Mare meva, quina visió tant esbiaxada!

    Per cert, Dies de Fúria, va ser molt agradable la taula que vam lograr muntar. La "crem de la crem", la nostra en concret.
    Per cert, tu i en Cesc ens hauriau d'explicar què vareu poder veure un cop que a la Rahola li va saltar un dels quatre botons que aguantaven estoicament la seva blusa. Ella va quedar asseguda entre tots dos. Amb això està dit tot. Quin nervi de senyora, no?

    ResponElimina
  7. Dessmond: Només volia xinxar una mica i tal com estan les coses vols dir que la Fundació aquesta fa gaire més coses que estar constituida...? Em sembla que hi ha molta comèdia..saludus

    ResponElimina
  8. Noctas,
    Per exemple va fer un estudi seriós sobre el trasbàs d'aigua del Roine cap aquí. N'ha fet sobre l'estat de la societat, sobre urbanisme. El que passa, per dir les coses en clau catalanista té el ressó que té. De comèdia poca.
    Estaria bé que seguissim mínimament sense prejudicies el que fan. http://www.fco.cat/. I després jutja.
    Jo cada dia rebo el calbot. Val molt la pena.

    ResponElimina
  9. I ara que veig les fotografies de l'acte a la web de la Fundació la comèdia s'agranda i s'agranda i totplegat et fa venir ganes de riure i riure sense parar., ningú es va fumar un canelo al labavo del Majestic...? Collons quin avorriment sentir aquest paio i de la Rahola ja ni us explico...quin país Deu meu...

    ResponElimina
  10. Dessmond quan he escrit aquest comentari no havia llegit el teu perquè s'han publicat a la vegada., el que sí que et puc dir és que seguiré la seva activitat amb atenció., veig que el gran Enric Vila hi escriu...saludus crack..

    ResponElimina
  11. Noctas,
    N'Enric Vila també hi va ser.
    No et deixis dur per les aparences. Si miressis amb deteniment en aquestes fotos fins i tot hi apareix el mateix autor d'aquest blog, en Cesc, n'Andreu o jo. Com que no portem traju ens van posar en segona fila. N'estic convençut.

    ResponElimina
  12. Dessmond: Perdona la meva belicositat., avui estic insuportable..saludus crack

    ResponElimina
  13. Bé, com ja ha dit tothom, allà cadascú es va pagar el seu dinar.

    I sí, osti, la taula va ser genial.

    Sobre el botó... vaig considerar poc apropiat ajupir-me i començar a gatejar per la catifa, més encara sota la taula, tot cercant-lo...

    però quina indiscreció la teva, Dessmond, ja ja ja!!! Veig que et va "col·lapsar" el fet, ja ja ja

    ResponElimina
  14. Estem preparant la gran aposta del sopar de l'espoli... en breu tindreu notícies...

    ResponElimina