dissabte, 18 d’abril del 2009

A les ordres, Dr. Carretero!... i gràcies!!!


Avui ha estat un gran dia! Em sento molt feliç i il·lusionat. Ahir no vaig poder anar a dormir fins que no van penjar l’article d’en Joan Carretero a l’Avui. Sabia que sortia, i vaig esperar fins poder-lo llegir.

Brutal! Em vaig emocionar. Vaig sentir-me políticament viu, vibrant. Per això avui em permeto la llicència de dir: “a les ordres, Dr. Carretero”. Amb aquesta frase manifesto la meva absoluta coincidència amb l’anàlisi que fa Joan Carretero al seu article a l’Avui, tant pel que fa al diagnòstic com per a les propostes.

És difícil per a un independentista no estar d’acord amb el que ha dit en Joan Carretero. Jo diria que és pràcticament impossible. Excepte, és clar, que formis part d’algun dels clans que s’han fet amb el poder a Esquerra, del clan dels Cal·labresos o del Clan de l’Avellana.

Fa molt temps que molts estem denunciant que Esquerra (aquesta Esquerra) ja no és cap instrument útil per a la independència, més aviat tot el contrari, forma part dels obstacles. I forma part dels obstacles perquè aquests dos clans s’han fet amb el poder intern del partit gràcies a les seves extenses xarxes clientelars, abundantment cebades pels sociates.

Aquests dos clans dijous signaven la seva pau de componenda, amb aquella comèdia de la no candidatura ni retirada d’en Carod i la via lliure al Putxi perquè sigui candidat. És curiós que això es vengués com un acord o una pau, o com el final de les tensions dintre d’Esquerra. Perquè no és res de tot això.

Entre Puigcercós i Carod no hi ha CAP diferència. Tots dos són responsables aliquotament de la nefasta estratègia actual, de pacte amb l’espanyolisme del PSC-PSOE, i tots dos clans aposten de manera clara i manifesta per la perpetuació d’aquest pacte, del tripartit. Les úniques diferències entre tots dos clans són de caràcter personal i de quotes de poder a repartir. Això és tot. No hi ha cap diferència ni estratègica, ni ideològica, ni tan sols tàctica.

Dintre d’Esquerra l’única veu que ha manifestat una posició diferent a la dels dos clans ha estat la veu de Reagrupament i de Joan Carretero. El que passa és que aquesta veu i aquesta discrepància política i estratègica ha estat fàcticament silenciada dins del partit, perquè malgrat tot Esquerra és un partit amb un profund dèficit de funcionament democràtic, i no pels seus estatuts, sinó per les pràctiques immorals i sectàries dels clans en el poder.

Tot i que estatutàriament el partit ofereix unes possibilitats úniques per a la democràcia interna, fins al punt d’arribar a donar veu a tots els militants, a través de l’assemblearisme (i és, des d'aquest punt de vista, exemplar), el cert és que les pràctiques antidemocràtiques de tots dos clans han forjat un control intern del partit a través de les seves xarxes clientelars.

És un peix que es mossega la cua. L’estratègia de pacte amb els espanyolistes del PSC-PSOE permet alimentar les xarxes clientelars, i aquestes xarxes, adequadament cebades, controlen l’estratègia del partit i impedeixen que es modifiqui l’estratègia. Fins i tot quan es demostra que l’estratègia és un fracàs. Fins i tot quan el partit se sotmet al plebiscit popular i l’estratègia és àmpliament rebutjada. Fins i tot quan la gent i els votants deixen de confiar en el partit i la seva estratègia, i els hi giren l'esquena d'aquesta manera clamorosa, espectacular.

Aquests dies hem pogut veure com Anxo Quintana, del Bloque, dimitia per haver perdut un diputat. Què no haurien d’haver fet, en lògica democràtica, els dirigents d’Esquerra, que han perdut més del 50% dels vots que tenia el partit????

Per això avui és un dia important. Un dia que ens genera il·lusió i ens fa vibrar. Avui ha tornat a parlar el doctor. I quan parla el Dr. Carretero és per dir coses importants. I les ha dites. Quina diferència, en tot, amb els clans que okupen la direcció d’Esquerra!!! Uns clans i uns dirigents convertits en indigents del poder, a qualsevol preu. Presoners de les xarxes clientelars que ells mateixos han creat per a perpetuar-se en el poder.

El diagnòstic del Dr. Carretero és impecable. I les opcions que planteja, les úniques possibles.

Per això em poso incondicionalment al servei d’aquesta causa, en el que calgui, i en el que sigui o pugui ser útil. Perquè és la causa de la llibertat de Catalunya. És la causa i el discurs que arrela en el pensament d’en Macià. Són les idees i les propostes que sorgeixen del genuí esperit de l’autèntica ERC, no d’aquesta crossa sociata i col·laboracionista en que han convertit el partit en mans dels clans dels cal·labresos i de l’avellana.

I sí, només una persona amb l’autoritat moral i la credibilitat política del Dr. Carretero podia dir el que ha dit i que tants volíem sentir. Només algú com ell, amb el seu coratge patriòtic i la seva independència moral i personal, podia dir el que ha dit. I ha dit el que s’havia de dir. Ni més ni menys. Amb la claredat i amb la contundència a què ens té acostumats. Amb la mirada nítida i serena cap al futur, cap a la nostra llibertat, amb tota la dignitat i des del patriotisme. Ha dit el que havia de dir i que curiosament no és res del que els cal·labresos diuen que ha dit... "per això penso que a les properes eleccions s'hi ha de presentar una candidatura d'ampli espectre que tingui com a eix programàtic central la proclamació unilateral de la independència...". Què és el que no enteneu, cal·labresos? l'ampli espectre? la independència?

Avui ha estat un gran dia. Per a cel·lebrar-ho, i per a gaudir del moment, amb una colla de bons amics hem fet poblenovisme, un magnífic i llarguíssim vermut a can Tomàs. I allà, brindant pel país i per la seva llibertat, ha arribat aquest espectacular plat de patates braves nivell hard. I ha arribat a la taula amb un parell d’ous, tal i com que es pot observar a la foto.

Amb el titular de l’Avui, s’han convertit en autèntica poesia visual.

Gràcies, Dr. Carretero, per donar-nos esperança, per fer-nos vibrar, perquè cada cop que parleu o escriviu és l’única vegada que ens sentim recomfortats en la nostra malaltia patriòtica, en el nostre desig de llibertat.

Patriotisme i dignitat!

Gràcies, Dr. Carretero, i... a les ordres!

Visca la terra, mori el mal govern!

15 comentaris:

  1. Quin gran dia........!!!!!! Comença una nova era!! A més a més el Barça acompanya amb els triomfs a Madrid en futbol i bàsquet...
    Salut!!

    ResponElimina
  2. És una gran, extreordinària notícia. Esperada, desitjada. Enhorabona a tots i pel que calgui, aquí estic.

    ResponElimina
  3. Bona notícia, sí senyor.
    Crec que el Dr Carretero és una persona que inspira confiança, esperem que pugui donar un gir total a la inèrcia política actual.
    Per cert, Elies, si cada dia esmorzes aquestos plats de la foto, no podràs presentar-te com a candidat a Mr Universe!

    ResponElimina
  4. Sí, amb un bon parell d'ous. ;)

    Ens faran falta.

    ResponElimina
  5. Jo dono fe de que les patates braves amb ous i xoriço eren brutals, com l’article del Dr. Carretero.

    Emili

    ResponElimina
  6. Ep, vigila que el muntatge fotogràfic ja te l'estan copiant!. Molt bo, molt bó. Per sucar-hi pa, vaja!.

    ResponElimina
  7. Això és l'esmorzar? Collons, Elies!

    Com més hi penso, més convençut estic que els calabresos estan desesperats.

    La seva estratègia de sumar exvotants tindrà més èxit que mai.

    ResponElimina
  8. M'agrada molt seguir els blocs de la gent que també sembla que en segueix d'altres que no estan contents amb el govern que ens desgoverna, però jo us pregunto a vosaltres:
    No seria més normal sumar tots en un mateix partit com va fer l'Angel Colom els esforços per arribar a una Catalunya independent que no pas començar a fer i desfer més partits com qui es posa a fer brunyols??
    Aquest cap de setmana he estat a una xerrada del senyor Lopez Tena i dins de tot el que deia em va agradar molt això: La nostra independència només arribarà quan al parlament de Catalunya ens governi una majoria catalanista real, suposo que volia dir una majoria formada per dos partits catalans que no depenguessin de cap altre que tingués la seva seu a la capital del regne.
    Apa, siau.

    ResponElimina
  9. Una pregunta pq em perdo. Sembla que hi ha una mena de tabú ara en anomenar-se nacionalistes catalans, algú em pot dir el pq ?

    ResponElimina
  10. O hi ha un problema de comprensió lectora o es confonen desitjos amb realitat.
    La direcció d'ERC sembla interpretar que es vol crear un nou partit, àquest bloc també, però jo llegeixo una proposta d'estrategia política que no té perquè fer-se al marge d'ERC (i jo espero que no sigui així), altrament tots hi perdrem segur, doncs la historia recent ja la tenim plena de fractures i fracturetes amb resultats prou coneguts...
    Dins d'ERC s'ha de debatre democraticament aquesta proposta, i sinó s'accepta ara, s'haurà d'acceptar després de la trompada del 2010, pero val més això que asegurar la trompada pels propers dos o tres cicles electorals si ara ja ens dividim... no?

    ResponElimina
  11. Ramon, en aquest bloc l'únic que hem fet és posar-nos a les ordres, per al que calgui.

    Si llegeixes bé, dic, en relació a l'article d'en Carretero:
    "Ha dit el que havia de dir i que curiosament no és res del que els cal·labresos diuen que ha dit... "per això penso que a les properes eleccions s'hi ha de presentar una candidatura d'ampli espectre que tingui com a eix programàtic central la proclamació unilateral de la independència...". Què és el que no enteneu, cal·labresos? l'ampli espectre? la independència?"

    El que sí he discutit és que la democràcia interna sigui real, i no virtual, atès les pràctiques antidemocràtiques de tots dos clans...

    ResponElimina
  12. Es evident que ens trobem en un moment molt important per a ERC.

    Per una banda tenim una gent que vol consolidar una 'esquerra' catalana, que seguint l'estil socialista, sigui a la fi NO MES que un partit de professionals de la politica, sense cap mena d'ambicio estrategica vestit amb una retorica/MKT nacionalista/independentista.

    Per altra banda, tenim l'ERC dels seus origens. Aquella que lideren les persones al servei del pais, amb un compromis personal total, guiats pel seu sentit de l'ordre, , com ho fou en Macia, i que busquen sumar forces entre totes les classes i persones del nostre pais, que volen viure en una Catalunya lliure i sobirana.

    No cal que us digui qui representa cadascuna d'aquestes realitats.

    Una ERC forta, enfrontada a l'espanyolisme, com la d'en Macia, els germans Badia etc...o una 'Esquerra' massella, covarda i incapac de fer front a les minories d'esquerra espanyolista del 36 o d'avui en dia.

    A veure si aconseguim donar la volta a la historia i refem una ERC ferma portada per gent seriosa, abocada en el compromis patriotic d'alliberar el nostre poble.



    Molta sort Sr. Carretero !!!


    Akor

    ResponElimina
  13. Es evident que ens trobem en un moment molt important per a ERC.

    Per una banda tenim una gent que vol consolidar una 'esquerra' catalana, que seguint l'estil socialista, sigui a la fi NO MES que un partit de professionals de la politica, sense cap mena d'ambicio estrategica vestit amb una retorica/MKT nacionalista/independentista.

    Per altra banda, tenim l'ERC dels seus origens. Aquella que lideren les persones al servei del pais, amb un compromis personal total, guiats pel seu sentit de l'ordre, , com ho fou en Macia, i que busquen sumar forces entre totes les classes i persones del nostre pais, que volen viure en una Catalunya lliure i sobirana.

    No cal que us digui qui representa cadascuna d'aquestes realitats.

    Una ERC forta, enfrontada a l'espanyolisme, com la d'en Macia, els germans Badia etc...o una 'Esquerra' massella, covarda i incapac de fer front a les minories d'esquerra espanyolista del 36 o d'avui en dia.

    A veure si aconseguim donar la volta a la historia i refem una ERC ferma portada per gent seriosa, abocada en el compromis patriotic d'alliberar el nostre poble.



    Molta sort Sr. Carretero !!!


    Akor

    ResponElimina
  14. Company, protesto enèrgicament per no ser visat davant un esmorzar tant... patriòtic!
    Et rpodueixo el que li he comentat a en Marc, doncs resumeix com em sento:
    "Dissabte somreia per les primeres reaccions dels calabresos i premsa 'amiga'.
    Ahir diumenge, ja no em podia contenir, i reia obertament.
    Avui, a la feina, ja me'n cridat l'atenció diverses vegades perquè les meve cleques no deixaven treballar el personal.
    Que burros que són aquests calabresos! Déu meu, que burrUs?Pensaven que malinterpretant i exegeran l'article d'en Carretero aconseguirien posar-li l'opinió pública en contra! Qué burros!
    El que han aconseguit és que la gent (fixa't bé, la gent normal, no pas els comentaristes i tertulians habituals) es posi el costat d'aquí no ha dit res més que el que el que ja comença a ser la voluntat d'una gran majoria. Unr esforços en l'úic objectiu important i comú: l'Estat propi.
    Quin fart de riure!
    Ells solets acabaran aconseguint el que em pensava que ens portaria anys!
    Si demà fosin tant cafres de fer-lo fora... ai Déu meu que no podré ni anar a la feina!
    Salut amic!
    Aquesta encara acabarà sent una setmana memorable!"

    ResponElimina
  15. Bona nit Elies,
    Good news from Puigcerda.

    Impresionant com un article a l Avui del Dr. Carretero ha possat al personal molt, però que molt nerviós.. I just en el moment que hi havia "acord" dins la secta i la morsa acceptava passar a segona fila, però sols per un temps!!! Ha, ha, ha

    Doncs toma Tomahawkt!!
    No potser que s 'ens pixin a la cara i ningú digui res. Felicitats doctor.

    I ara tant uns com els altres a correr (ERC i CiU) i a fer passos per no assemblar uns border-lines aturadets i acollonidets.

    Sincerament la part positiva de tota aquesta pressa de pél és que com molt bé diu avui el Sostres the game is over.
    la gent ja esta fins els nasos i els del PSC ja no saben com justificar la merda que els hi ha escupit a la cara els germans grans des de Madrid, i això fa que els votants psciates es comencin a repensar les coses.

    CdC (més compromesa) + ERC (quan martxin els de la secta) + Nou Partit (liderat per Carretero) = SOLIDARITAT CATALANA i DECLARACIÓ UNILATERLA DE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

    Bona nit

    El nano

    ResponElimina